Main menu

header

780 28 1de Daniel Alexandrescu şi Adrian Barna

Există celebrități care se plasează nu doar în fruntea domeniilor lor, ci înregistrează performanțe demne de recorduri mon- diale, consemnate ca atare în faimoasa Guinness Book.

Shakira, Ronaldo și Katy Perry - sute de milioane de like-uri

780 28 2Miley Cyrus este înregistrată în Guiness Book ca fiind cea mai căutată vedetă pop pe internet. A avut predecesoare celebre în anii anteriori: Lady Gaga a fost și ea recunoscută ca fiind cea mai căutată femeie din spațiul virtual, cucerind acest titlu după politiciana americană Sarah Palin, câştigătoare absolută în 2010. La capitolul rețele sociale, fruntașa Facebook, cu 100 de milioane de like-uri, este Shakira. A fost întrecută doar de fotbalistul Cristiano Ronaldo și doar până la 122,5 milioane. La rândul său, actorul Vin Diesel deține recordul celor mai multe aprecieri la o singură postare - o imagine a sa alături de regretatul Paul Walker. Pe Twitter, cea mai urmărită vedetă este Katy Perry, la momentul înregistrării recordului având peste 52 de milioane de admiratori, cifră care a tot crescut, apropiindu-se în prezent de 60 de milioane. O altă femeie entertainer de record mondial este Betty White, care în 2016 înregistra 77 de ani de carieră la Hollywood (și-a făcut debutul în televiziune la 17 ani, în 1939!).

Recorduri muzicale semnate Eminem, Metallica, Enrique Iglesias

Când vine vorba despre muzicieni și recordurile lor, lista este lungă. De pildă, Eminem deține recordul pentru cele mai multe cuvinte într-un singur hit, 1.560, artistul fiind unicul care a reușit performanța de a pronunța 97 de cuvinte în doar 15 secunde. Trupa Metallica scrie istoria muzicii rock din anii 1980 și, pe lângă performanțele muzicale, a ajuns să dețină și titlul de formația care a cântat în cele mai multe locuri, singura care a concertat pe șapte continente, inclusiv Antarctica. Un record de excepție este deținut și de cei de la One Direction, care au izbutit performanța de a intra pe locul I în topurile din SUA cu trei albume concomitent. La același capitol al menținerii pe primul loc un alt record este consemnat în dreptul lui Enrique Iglesias, care ocupă două poziții în Guinness Book - a reușit să se mențină cel mai mult timp pe primul loc în clasamentul Hot Latin Songs și a devenit artistul cu cele mai multe hituri aflate în topul respectiv. Un alt tip de performanță deține Dr. Dre. Deși n-a mai înregistrat piese muzicale de peste un deceniu, în 2014 și-a vândut compania, Beats, pentru 3 miliarde de dolari. S-a ales cu 640 de milioane de dolari, după plata taxelor. Aceste încasări figurează ca fiind cele mai mari înregistrate de un muzician.

Madonna și Beyoncé, în topul vânzărilor

Beyoncé este o artistă care are cu ce se mândri. Figurează cu peste 828.000 de exemplare ale albumului „Lemonade” vândute în primele trei zile de la lansare. Iar în februarie 2017, când solista anunța, printr-o fotografie, că este însărcinată, poza a intrat imediat în Cartea Recordurilor drept „cea mai apreciată de pe Instagram” (la 2 februarie 2017 imaginea avea peste 7 milioane de like-uri). Și Madonna este o vedetă de Cartea Recordurilor. Este cea mai bine vândută interpretă (75 de milioane de albume în SUA şi 125 de milioane în alte ţări) și deține, totodată, recordul de a fi schimbat cele mai multe ținute într-un film: 370 pentru rolul din „Evita”. Nonconformistul Ozzy Osbourne, fostul solist al trupei Black Sabbath, a reuşit să atragă atenţia Guinness Book după ce, în 15 iunie 2010, a adunat 52.000 de persoane la Stadionul Dodger şi le-a convins să ţipe; a fost cel mai lung şi mai puternic strigăt la unison al unei mulţimi. Nu în ultimul rând, solistul și compozitorul de muzică country Hunter Hayes a reușit performanța de a susține cele mai multe concerte live în 24 de ore - au fost zece show-uri în zece orașe, iar sumele obținute au fost donate în scopuri caritabile.

Jennifer Lawrence și Harrison Ford, încasări fabuloase

780 28 3Meryl Streep a punctat în Guinness Book ca fiind persoana cu cele mai multe nominalizări la Oscar, 21 până în prezent. Din generația tânără, Jennifer Lawrence a stabilit un record mondial Guinness datorită personajului pe care l-a interpretat în franciza „Jocurile foamei”, actriţa americană fiind desemnată eroina dintr-un film de acţiune care a înregistrat cele mai mari încasări la nivel internaţional. Primele două filme ale seriei au obţinut încasări de 1,52 miliarde de dolari. La... masculin, recordul este deținut de Harrison Ford, care a dat lovitura și a doborât recordul cu apariția din „Star Wars: trezirea Forței”. Prezența sa pe afișele filmelor a generat în timp încasări de 4,7 miliarde de dolari. Înaintea sa au fost înregistrați Daniel Radcliffe şi Emma Watson. Cele două staruri din „Harry Potter” au fost şi ele recunoscute de Cartea Recordurilor ca învingătoare la capitolul bani în perioada 2000-2009, Radcliffe câştigând 558 de milioane de dolari, iar colega sa peste 753 de milioane de dolari. Un alt tip de record deține și Dwayne Johnson, care a reușit să-și facă 105 selfie-uri alături de fanii săi în doar trei minute. La rândul său, Ellen DeGeneres figurează pe listă cu succesul extraordinar al selfie-ului realizat la ceremonia de decernare a Oscarurilor din 2014, care a fost, timp de doi ani, cea mai „shared” fotografie pe Twitter, având până în 2016 peste 3 milioane de „retweets” și făcând un adevărat înconjur al lumii.

Shakira are în prezent 100 de milioane de „like” pe Facebook, rămânând cea mai populară artistă pe această rețea de socializare, la care se adaugă peste 52 de milioane de urmăritori pe Twitter

95.000.000 de urmăritori are Katy Perry doar pe Instagram

1.500.000 de urmăritori are Betty White pe Instagram

Michael Jackson rămâne unul dintre artiștii cu impresionante recorduri neegalate: cele mai de succes serii de concerte (1988), cel mai bine vândut album din toate timpurile, „Thriller“, cele mai multe Premii Grammy într-un singur an (opt)

145 de milioane de fani are Beyoncé pe Instagram