Main menu

header

785 30 1de Irina Ţolea şi Florica Pintea

În așteptarea momentului în care vor putea primii publicul în propriile săli teatrele au derulat adevărate ministagiuni în mediul virtual pentru ca intrând în casele spectatorilor să întrețină acea relație magică, stabilită în ani buni de întâlniri de o parte și de cealaltă a cortinei. Cum vremea caldă și situația epidemiologică par să se îmblânzească, în scurt timp promisiunea unei întâlniri live se conturează prin intermediul spectacolelor în aer liber. Până atunci însă, vă prezentăm agenda evenimentelor online pe care le puteți urmării în această săptămână.

„Două loturi”, montare inedită difuzată de Naționalul bucureștean

Evocând personalitatea marelui dramaturg I.L. Caragiale, de la moartea căruia se împlinesc în această lună 108 ani, Teatrul Naționalul din București invită publicul să vizioneze online un spectacol de succes din arhiva proprie. Pe 12 iunie, de la ora 16:00, și pe 13 și 14 iunie, de la ora 18:00, puteți viziona online, accesând site-ul instituției (www.tnb.ro) sau canalul său de YouTube, înregistrarea spectacolului „Două loturi”, în regia lui Alexandru Dabija. Montarea inedită propune spectatorului o versiune neagră a celebrei istorii a biletelor de loterie pierdute. Într-un decor rece, cu un machiaj demn de o peliculă horror, povestea prinde contur urmând vocea povestitorului (Marius Manole), prin intermediul tinerilor protagoniști: Gavril Pătru, Nicoleta Lefter, Ana Ciontea, Eliza Păuna, Mădălin Mandin, Mihai Munteniță, Daniel Hara și Dragoș Dumitru.

Petreceți „O noapte furtunoasă” la Odeon

Și Teatrul Odeon din Capitală aduce un omagiu celebrului dramaturg român și în cadrul seriei „Mari spectacole@Odeon”, pe 11 iunie, de la ora 18:00, puteți viziona online, gratuit spectacolul „O noapte furtunoasă”, în regia lui Mihai Măniuțiu. Într-o montare clasică, realizată ca la carte, fără artificii de interpretare ori efecte speciale, clădită pe umor subtil, ironie și pe un joc absolut furtunos al protagoniștilor, piesa exploatează mai mult ca oricând caracteristicile genei comice românești. Înregistrarea spectacolului lansat în 1998 vă permite reîntâlnirea cu adevărați monștrii sacri ai scenei românești, piesa avându-i în distribuție pe: Marin Moraru, Gheorghe Dinică, Dorina Lazăr, Marcel Iureș, Oana Pellea, Marian Râlea și Marius Stănescu. Spectacolul va fi transmis prin live streaming pe pagina de Facebook a instituției și va fi disponibil online pe canalul de YouTube până la ora 24:00.

Seri de excepție în încheierea stagiunii Operei Naționale din București

La finalul stagiunii 2019-2020, Opera Națională București oferă publicului, în ultima săptămână din programul „Seri de Operă Online”, două dintre cele mai îndrăgite spectacole din repertoriul său. Astfel, pe 11 iunie, de la ora 18:30, va fi difuzat spectacolul de balet „Frumoasa din Pădurea Adormită”, de P.I. Ceaikovski, în regia și coregrafia lui Vasily Medvedev și a lui Stanislav Fečo. Din distribuție fac parte soliștii: Monica Petrică, Mihaela Soare, Robert Enache, Antonel Oprescu, Ada Gonzalez, Kana Yamaguchi și Michelle Tirapelle. De asemenea, pe 14 iunie, de la ora 18:30, scena lirică bucureșteană va difuza spectacolul „Tosca”, de G. Puccini. Montarea semnată de Mario De Carlo a avut premiera anul trecut și reunește pe scenă voci de excepție între care amintim: Bianca Mărgean, Adrian Dumitru, Ștefan Ignat, Dan Indricău, Mădălina Barbu. Înregistrările vor fi disponibile atât pe pagina instituției (www.operanb.ro), cât și pe pagina de Facebook, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

Primul Festival „Tezaur Românesc la tine acasă”, în scop umanitar

Vedetele muzicii populare se reunesc și cântă live într-un spectacol ce unește românii din țară cu cei din întreaga lume. Radio Românul din Spania organizează în premieră Festivalul „Tezaur Românesc la tine acasă”, ce va putea fi urmărit pe 14 iunie, de la ora 17:00, ora României (16:00, ora Spaniei) pe platforma vStage. Evenimentul online este parte a unei Campanii Umanitare care dorește să mobilizeze românii de pretutindeni pentru a-i ajuta pe confrații din Spania afectați de criza sanitară. Biletele pentru acest eveniment se pot obține online și costă între 5 și 25 de euro. Programul Festivalului cuprinde recitalurile muzicale ale unor artiști îndrăgiți precum: Carmen Șerban, Alexandru Brădățan, Angela Rusu, Radu Ille, Văru’ Săndel, Andreea Haisan, Paul Ananie, Niculina Stoican și Steliana Sima.

Roluri de colecție și protagoniști îndrăgiți în producțiile Cortina AG

785 30 2Compania de teatru independent Cortina AG propune publicului noi spectacole cu difuzare în regim live streaming. Pe 16 iunie, de la ora 21:00, le puteți urmări pe îndrăgitele artiste Maia Morgenstern și Carmen Tănase în spectacolul „Cocktail”, o comedie spumoasă despre viață, prietenie, dragoste și entuziasmul unui nou început. Din distribuție mai fac parte Florina Gleznea, Viviana Gherasim și Jawad Mohammad. De asemenea, pe 17 iunie, tot de la ora 21:00, este difuzat spectacolul „Elixir”, avându-i ca protagoniști pe Maia Morgenstern și Marius Bodochi. Textul abordează cu emoție și umor tema delicată a relațiilor în vremurile noastre, dezvăluind secretul apropierii umane într-o societate care își distanțează permanent indivizii. Spectacolele sunt filmate special pentru aceste transmisii, în condiții tehnice deosebite. Un bilet costă 60 de lei și poate fi achiziționat online pe blt.ro.

Spectacol de revistă în Campania „De la Tănase, la voi în case”

Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din Capitală difuzează online în această săptămână unul dintre cele mai îndrăgite spectacole din repertoriul său. Astfel, pe 11, 12 și 13 iunie, de la ora 18:00, puteți urmări gratuit, pe paginile oficiale de Facebook, YouTube și Instagram ale instituției, spectacolul „Hai, Hai România”, în regia maestrului Alexandru Arșinel. Lansat în anul 2018, spectacolul autentic, plin de umor, ritm și strălucire, creionează un portret inedit al României centenare. În această înregistrare îi veți putea reîntâlni pe îndrăgiții artiști: Alexandru Arșinel, Alexandru Lulescu, Ana Maria Donosă, Adrian Enache, Oana Sârbu, Alin Gheorghișan, Alexandra Penciu, Miruna Birău, Oana Ghioca, Diana Radu, alături de Ansamblul de Balet și de Big Band-ul teatrului, condus de Dan Dimitriu.