Main menu

header

837 18 1de Ştefania Băcanu şi Claudia Mîţoi

Pătratul magic sau Yantra numerologică înseamnă „a sprijini” şi se realizează pe baza datei de naştere. Este alcătuit dintr-o serie de numere aranjate în aşa fel încât, adunate, să rezulte la fel pe fiecare rând, coloană şi diagonală. Astăzi vorbim despre pătratul magic 4x4, care aduce putere, prestigiu şi vindecare. Ionela Stanciu, numerolog şi consilier psiholog, ne-a explicat cum şi când se realizează şi cum se calculează, astfel încât să aducă bunăstare.

„A fost descoperit gravat pe carapacea unei broaşte ţestoase”

- Ce este „pătratul magic”, de unde provine şi ce înseamnă?

- Acest pătrat magic al puterii şi al prestigiului a fost descoperit gravat pe carapacea unei broaşte ţestoase, cu peste 5.000 de ani în urmă, în China.

- Ce simbolizează, de ce e magic?

- În acele vremuri, oamenii credeau că zeii sălăşluiesc înăuntrul carapacelor broaştelor ţestoase, iar în scurt timp, aceste pătrate magice s-au răspândit în întreaga lume. Alchimiştii considerau că pătratele magice, mai ales cele cu trei rânduri şi trei coloane (3x3) ascundeau secretul transformării metalelor comune în aur. De aceea, aceste pătrate magice sunt folosite de mii de ani ca talismane şi amulete purtătoare de noroc. Desigur, matematicienii au fost dintotdeauna fascinaţi de pătratele magice, adică acelea care, pe fiecare rând, coloană, diagonală şi colţuri, adunate, să dea acelaşi număr.

„Se realizează pe hârtie pergament, pe cupru sau pe argint”

837 18 2- Noi vorbim despre pătratul magic 4x4, adică patru linii şi patru coloane, dar mai există şi altele?

- Ooooo, daaa… S-au alcătuit pătrate magice foarte dificile de-a lungul timpului, cu multe proprietăţi la un loc. Pătratul 3x3 este planul material bun şi uşurare în caz de depresie. Pătratul 4x4 este planul puterii şi al prestigiului, cel despre care vorbim în acest material. Pătratul 5x5 este planul împotriva accidentelor şi al bolilor. Pătratul 6x6 înseamnă planul iubirii, al strălucirii. Pătratul 7x7 este planul atracţiei sexului opus, iar pătratul 8x8 te apără de duşmani, de boli şi de epidemii. Şi tot aşa… Eu l-am încercat şi pe cel 16x16, care include proprietăţi din toate planurile.

- Cum se face calculul pentru pătratul magic 4x4, despre care discutăm azi?

- Voi vorbi despre cel 4x4, puterea, prestigiul şi vindecarea. E bine să-l creaţi în ziua din săptămâna în care v-aţi născut. Vedeţi anul naşterii şi ziua din săptămâna în care v-aţi născut. Îl faceţi şi îl păstraţi asupra voastră toată viaţa. Poate fi realizat pe o hârtie pergament, pe cupru sau pe argint.

- Îl putem face singuri sau ghidaţi?

- Da, îl puteţi face singuri, cu ajutorul pe care îl ofer eu azi. Acest pătrat magic 4x4 te ajută să ai putere şi este vindecător de boli. Nu este nevoie să-l faceţi de multe ori, dacă îl gravaţi pe cupru sau pe argint. Dacă este pe hârtie, se poate deteriora în timp şi atunci îl puteți scrie din nou.

„Dacă rezultă un număr cu minus, îl lăsaţi aşa”

- Haideţi să luăm un exemplu şi să ne explicaţi cum se face, cum se calculează toate cifrele. Să zicem, o persoană care s-a născut pe 1.10.1989.

- Ok, să începem. Avem 16 căsuţe identificate cu o literă. În pătratul A se trece luna, adică 10; în pătratul B se scrie ziua, adică 1; în pătratul C se trec ultimele două cifre din anul naşterii, adică 89, iar în pătratul D se trece totalul zi+lună+an, adică exact aşa: 1+10+1989=2000 (2+0+0+0=2), deci vom scrie cifra 2. Dacă adunarea numerelor din căsuţa D ne dă un număr maestro, adică: 11, 22, 33, 44, 55, îl lăsăm exact aşa în pătrăţelul lui D. Celelalte pătrate sunt magice şi au o formulă gândită de mari matematicieni. E=C-2, F=D+2, G=A-2, H=B+2, I=D+1, J=C+1, K=B-1, L=A-1, M=B+1, N=A-3, O=D+3, P=C-1. Foarte important, dacă într-o pătrăţică vă dă cu minus, aşa îl lăsaţi, cu minus în faţă. Deci, pentru data de naştere 01.10.1989, pătratul cu formule arată exact aşa:

Suma tuturor numerelor de pe fiecare rând, de pe fiecare coloană, diagonală şi de pe fiecare colţ este 102. Ideea este că trebuie să vă dea aceeaşi cifră pe fiecare diagonală, rând, coloană şi colţuri ale pătratului, dar diferită de la caz la caz, ca să fie magic. În acest exemplu a fost 102, pentru fiecare persoană în parte va fi alt număr, care poate fi interpretat de un numerolog, dar ţineţi cont că este un număr magic pentru dumneavoastră. Identificarea fiecărei căsuţe prin litera specificată mai sus are un rol de cuvânt-cheie care dezvăluie segmentul din viaţa unei persoane căreia îi corespunde fiecare căsuţă. Fiecare literă are sens, este un principiu numerologic şi, în funcţie de ce număr este în fiecare căsuţă, poate fi interpretat de un numerolog.

- Unde vă găsim, dacă nu reuşim să-l facem singuri?

- Până aici, acest pătrat îl puteţi face singuri, cu aceste adunări şi scăderi simple şi, chiar şi aşa purtat, acest pătrat magic vă va aduce putere şi prestigiu. Pentru a-l interpreta atât pe el, cât şi combinaţia numerelor, vă stau la dispoziţie pentru consiliere, cu programare, sau pentru cursuri de numerologie la numărul de telefon: 0738.070.471.

„Pătratul 4x4 reprezintă puterea, prestigiul şi vindecarea. E bine să-l creaţi în ziua din săptămâna în care v-aţi născut şi să îl păstraţi asupra voastră toată viaţa. Îl puteţi grava pe o foaie pergament, o plăcuţă de cupru sau de argint şi îl purtaţi ca o bijuterie sacră“

„«O» reprezintă oportunităţile în viaţă“

- Ce simbolizează literele din pătrat?

- Căsuţele A-B-C reprezintă data naşterii persoanei în cauză, căsuţa D este destinul, căsuţa E - entuziasmul şi energia, căsuţa F - familia şi prietenii, căsuţa G are cuvântul-cheie: generozitate, căsuţa H înseamnă înclinaţii umanitare, căsuţa I este intuiţia, J este bucuria de a trăi, căsuţa K este karma fiecă- ruia - lecţia karmică, căsuţa L se referă la legăturile sentimentale, căsuţa M este starea materială, căsuţa N este nutrirea unor înclinaţii, căsuţa O reprezintă oportunităţile în viaţă şi căsuţa P se referă la principiile de viaţă, filosofia de viaţă.