Main menu

header

841 29 1de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

Ideea că oricum va exista o invazie a extratereștrilor nu mai este doar o teorie a conspirației izolată și care stârnește zâmbete, ci o credință larg răspândită, arată datele unei ample cercetări, de dată recentă.

Oamenii ar primi în casă forme de viață de pe alte planete

Un studiu extins, derulat de compania americană OnePoll, a pus în evidență faptul că în prezent, șase din zece pământeni sunt de părere că o invazie extraterestră este inevitabilă și că este doar o chestiune de timp până când inteligența de pe alte planete va „descoperi” Terra și va sosi pe „Planeta albastră”. Majoritatea respondenților au recunoscut că speră la cele mai bune lucruri atunci când oamenii vor intra în primul contact cu viața extraterestră. Practic, 63% dintre cei chestionați au afirmat că ar primi un astfel de „străin” în casă, chiar și dacă ar vedea un OZN în apropiere. De altfel, studiul a evidențiat faptul că una din 20 de persoane chestionate susține că a văzut deja un extraterestru. „Observațiile despre OZN-uri sporesc, la fel și credința într-o prezență extraterestră”, detaliază Nick Pope, fost șef în Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Planuri de prevenție și de scăpare

Cercetarea OnePoll a evidențiat că există și o categorie de persoane care se așteaptă la ce este mai rău în cazul unei astfel de invazii, pe care și ei o consideră inevitabilă. Astfel, pe lângă faptul că 65% dintre respondenți consideră că guvernele lumii ar trebui să aibă un plan pregătit pentru momentul în care vizitatorii intergalactici chiar vor sosi, ei înșiși sunt dispuși să ia măsuri preventive și să imagineze scenarii de acțiune pentru momentul respectiv. Astfel, cercetarea a dat la iveală idei dintre cele mai năstrușnice - chemarea părinților în ajutor, fuga în mediul rural, ceainicul plin, pentru a-i servi pe „oaspeți” cu un ceai proaspăt, fabricarea de arme improvizate din obiecte de uz casnic, edificarea unui buncăr, căutarea soluțiilor salvatoare pe Google sau un telefon dat șefului, prin care să-l anunțe că în ziua respectivă nu vor veni la serviciu.

În cazul unei invazii extraterestre reale, un sfert dintre pământeni admit că se vor baza pe soluțiile identificate de experți