Main menu

header

853 28 1de Călin Popa şi Adrian Barna

După anii de glorie ai unor supermodele ca Heidi Klum, Claudia Schiffer, Cindy Crawford, Christie Brinkley sau Beverly Johnson, o nouă generație de staruri ale podiumurilor de modă capătă un plus de strălucire prin copiii modelelor de top ai deceniilor trecute.

Fiica lui Heidi Klum, Leni, debut direct în top

853 28 2Mulți dintre copiii starurilor modei și reclamelor de altădată marchează ascensiunea unei generații pregătite să cucerească publicul. Tineri, strălucitori, acești urmași au moștenit din plin genele frumuseții de la părinții lor. Cea mai nouă intrare în această lume a magiei modei este fiica celebrei Heidi Klum, Leni, în vârstă de 16 ani. Sprijinită de mama sa, tânăra, care îi seamănă mult, și-a făcut debutul pe coperta Vogue Germany, ediția ianuarie/februarie 2021. „16 ani este o vârstă minunată. Dacă ai voie să conduci mașina, poți să-ți arăți și chipul”, afirmă Heidi. La rândul său, Leni își amintește că a avut oferte de a face modelling de la 12 ani, dar faimoasa sa mamă s-a opus. Până acum…

Urmașii lui Cindy Crawford, consacrați

Deși sunt încă foarte tineri - 18 ani și 20 de ani - copiii legendei podiumurilor de fashion Cindy Crawford, care a făcut parte din celebra „trupă cinci” (alături de Naomi Campbell, Linda Evangelista, Claudia Schiffer și Christy Turlington) i-au moștenit frumusețea și amândoi sunt deja consacrați pe podiumuri și în reclame. Tinerii sunt cu atât mai cunoscuți cu cât asemănarea - în special a fiicei supermodelului, Kaia Gerber - cu celebra lor mamă este izbitoare. Alături de fratele său, Presley, tânăra a defilat pentru Calvin Klein, Marc Jacobs, Saint Laurent, Versace sau Balmain.

Sailor Brinkley Cook, a doua generație de model, în premieră

Christie Brinkley a fost descoperită întâmplător de un fotograf și a marcat o ascensiune fulgerătoare, apărând, printre altele, pe coperta Sports Illustrated în 1979, 1980 și 1981. În anul 2017 a făcut senzație reîntorcându-se pe faimoasa copertă alături de fiicele sale, Sailor Brinkley Cook și Alexa Ray Joel. Doar un an mai târziu, Sailor apărea, la rândul său, singură pe prima pagină a publicației, marcând și o piatră de hotar: în premieră, a doua generație de model pentru costume de baie. Anterior, tânăra defilase alături de mama sa pentru branduri de top, ceea ce i-a netezit calea spre succes în domeniu.

Surorile Hadid, în „aristocrația” modei

853 28 3Dintre fiicele Yolandei Hadid, două - Gigi, de 24 de ani, și Bella, cu un an mai tânără - fac parte din „aristocrația” modei. Grație rețelelor sociale, în care excelează, cele două superbe tinere, care strălucesc în galeria de staruri a IMG Models și au moștenit mult farmec de la mama lor, au devenit chiar mai faimoase decât Yolanda, care pleca din Olanda cândva pentru a-și construi o carieră începută cu echipa Ford Models. La rândul său, fratele lor, Anwar Hadid, își continuă ascensiunea în aceeași lume fastuoasă a modelingului.

Carisma marca Cleveland

Pat Cleveland și fiica sa, Anna, sunt faimoase pentru carisma pe care o împrăștie pe podiumurile de modă și care este, neîndoielnic, o trăsătură transmisă la generația următoare. După ce Pat a făcut senzație ani la rând defilând pentru Valentino, Yves Saint Laurent sau Karl Lagerfeld, în ultimii ani este rândul fermecătoarei sale fiice să ia cu asalt lumea modei, pozând și defilând pentru branduri gigant ca Jean-Paul Gaultier, Chanel sau Marc Jacobs, și fiind o favorită a revistelor de specialitate.

Ireland Basinger-Baldwin - strălucirea care se păstrează în familie

Fiica strălucitoare a cuplului de vedete Kim Basinger și Alec Baldwin este o frumusețe care a moștenit de la mama sa buzele pline și părul de culoarea nisipului. În timp ce multă lume o știe pe Kim ca actriță, aceasta și-a început cândva ascensiunea în echipa Ford Models. Combinația dintre farmecul personal și numele pe care îl poartă i-au deschis tinerei Ireland ușile lumii modei, prezența sa pe coperta Marie Claire Mexico, în Elle Bulgaria sau ca star al campaniei Guess din 2017 fiind doar câteva repere ale unei cariere care se îndreaptă cu pași mari spre succesul în modelling.

Lily-Rose Depp, inspirație pentru milioane de tinere

Fiica starurilor Vanessa Paradis și Johnny Depp, Lily-Rose, este întruchiparea firescului și a naturaleții, pe care le-a deprins de la mama sa, cu care seamănă foarte bine. Chiar dacă are o carieră impresionantă și este model pentru fastul și luxul unor branduri mari, printre care la loc de frunte este Chanel, întocmai ca Vanessa pe vremuri, vedeta în vârstă de 20 de ani inspiră milioane de tinere din toată lumea prin ținuta sa de persoană obișnuită, care face frumusețea să pară accesibilă.

Elizabeth Jagger a debutat la 5 ani. Georgia May a pozat în Vogue

853 28 4Superbul model Jerry Hall era nelipsită în anii 1970 de pe primele pagini ale publicațiilor glamour, de la Cosmopolitan până la Vogue. Atunci l-a cunoscut pe Mick Jagger, solistul Rolling Stones, și împreună au patru copii. Fiica cea mare a cuplului, Elizabeth, a debutat pe podiumurile de modă la vârsta de 5 ani, alături de mama sa, și a continuat apoi să defileze pentru branduri de top. Cum cele două staruri au transmis mai departe copiilor frumusețe și șarm, ceva mai târziu, și sora lui Elizabeth, Georgia May Jagger, își făcea loc în lumea modei, pozând pentru Harper’s Bazaar sau Vogue și prezentând creații semnate Tommy Hilfiger și Sonia Rykiel.

Aoki Lee Simmons, de o viață pe podium

Fiica binecunoscutului model Kimora Lee Simmons, Aoki Lee, a fost pe podiumuri, alături de faimoasa sa mamă, de când era doar un copil. Fascinată de lumea modei, tânăra a rămas în domeniu, având astăzi un portofoliu impresionant, care a început direct cu un debut în forță la spectacolul Pyer Moss Couture, din Paris. La 18 ani, Aoki Lee a marcat un nou capitol în carieră, ca model de sine stătător, purtând piese semnate de Kirby Jean-Raymond.

Fetele Lisei Rinna, Amelia și Delilah, și-au depășit mama

Lisa Rinna a avut și o carieră de model înainte de a deveni un star internațional în serialul „Melrose Place”. Dar cele două fiice ale sale, Amelia Grey și Delilah Belle, au depășit-o pe celebra lor mamă pe această direcție, lucru pe care însăși actrița îl recunoaște. Practic, cele două tinere superbe au intrat în lumea strălucitoare a modei cu pași mari, prima făcându-și debutul pe podium în anul 2016, cealaltă doar un an mai târziu. Preocupate serios de acest domeniu, surorile au apărut în mai multe reviste de specialitate, au defilat pe podiumuri purtând piese de colecție și nu s-au oprit aici - recent, fiicele Lisei Rinna au lansat împreună o linie vestimentară care a înregistrat un real succes.

Kendall Jenner, cel mai bine plătit model

Înainte de a deveni personalitate media, producător și femeie de afaceri, Kris Jenner începuse o carieră în modelling, dar aceasta nu se poate compara cu ceea ce a reușit fiica sa, Kendall Jenner, care era, în 2017, cel mai bine plătit model din lume. Crescută într-o lume glamour, tânăra a început modellingul pe când avea doar 14 ani, a lucrat în campanii faimoase, a defilat la Săptămâna Modei de la New York, Milano sau Paris, a apărut de nenumărate ori în reviste de specialitate și este ambasador de brand pentru „Estée Lauder”. Cu o ascensiune fulminantă, de o frumusețe care taie respirația, Kendall Jenner a debutat pe locul 16 în topul „Forbes” din 2015 al modelelor cu cele mai mari câștiguri, iar doi ani mai târziu o detrona la capitolul venituri pe celebra Gisele Bündchen, care conducea lista de mai bine de 14 ani.

Sistine Stallone defilează pentru Chanel

Fost star al Elite Modelling Agency, Jennifer Flavin, un model de succes, i-a furat inima lui Sylvester Stallone, iar din iubirea lor s-au născut trei fete, dintre care Sistine este pe zi ce trece tot mai mult un star al modei. La 21 de ani, tânăra face parte dintre modelele IMG, a defilat pentru Chanel și a pozat pentru publicațiile Glamour și Elle Russia. Cum farmecul fiicei lui Stallone a „trecut ecranul”, Sistine și-a făcut în ultimii ani și un promițător debut în lumea filmului.

Damian Hurley, un chip de copertă

Înainte de a deveni actriță, regizor și iubita faimoasă a lui Hugh Grant, Liz Hurley a fost model. Din legătura sa cu miliardarul Steve Bing s-a născut un băiat a cărui frumusețe este moștenită în principal de la mama sa, cu care seamănă ca două picături de apă. La 18 ani, Damian Hurley este un chip de copertă de revistă, a realizat recent un videoclip provocator cu Irina Shayk și s-a alăturat echipei IMG Models, având în față o carieră promițătoare.