Main menu

header

854 20 1de Simona Soare Ghișea şi Sorin Dumitrescu

Indiferent dacă lucrați de acasă sau de la sediul firmei, unul dintre aspectele importante în atragerea energiei benefice este amplasarea biroului. Potrivit principiilor Feng Shui, acest lucru vă poate asigura succesul sau vă poate afecta în mai multe privințe. Așadar, această piesă de mobilier nu trebuie aşezată la întâmplare. Cum puteți amplasa biroul pentru a profita de energiile benefice, aflați de la Marian Golea, specialist în Feng Shui și astrologie chineză (www.romaniafengshui.ro).

„Covorul ar trebui să aibă formă dreptunghiulară”

- Ce reguli Feng Shui există pentru amenajarea biroului?

- În primul rând, în spatele celui care lucrează la birou, trebuie să existe suport, adică un perete solid, un munte ori reprezentarea unui munte (fără apă). Nu este bine să existe apă în spate, pentru că se spune că munciți în zadar. Deasupra biroului trebuie să aveți lumină, acesta fiind un loc care trebuie energizat. Nu este benefic ca două persoane să aibă birourile față în față. Este necesar să existe un panou despărțitor, lipsa acestuia ducând la apariția unor neînțelegeri. În sălile de ședință, organizatorul întâlnirii se va afla în poziția de conducere: va avea ceva solid în spate (de pildă, un perete) și va privi ușa. Biroul nu trebuie să fie așezat pe un covor rotund, întrucât cercurile semnifică limitare. Covorul va avea o formă de pământ, dreptunghiulară, deoarece aceasta oferă stabilitate.

„Bibliorafturile din spate pot fi considerate săgeți”

854 20 2- Ce alte aspecte duc la lipsa prosperității?

- Dacă ușa camerei de lucru este în prelungirea geamului, puteți pierde bani. În acest caz, este indicat să se pună jaluzele sau perdele la geam. Scaunul biroului nu se va afla în prelungirea ușii, deoarece toată energia va intra perpendicular pe voi și vă puteți îmbolnăvi. Biroul va fi amplasat astfel încât să nu stați cu spatele la ușă, pentru că acest lucru vă aduce sentimentul de frică. Practic, trebuie să aveți o poziție de control asupra ușii. Dacă nu reușiți acest lucru, alegeți să stați pe un scaun înalt, care să vă depășească înălțimea capului. O situație extrem de nefavorabilă este atunci când biroul vostru se află între ușă și geam, pentru că vă puteți îmbolnăvi din cauza unei accelerări a energiei. În această situație există și riscul de pierdere a prosperității. O altă poziție nefericită la birou este cea prin care puteți privi fereastra. Acest lucru duce la lipsă de productivitate. Poziția benefică presupune să stați cu spatele spre o parte a geamului cu jaluzele, iar ușa să fie văzută din lateral, oblic. În spatele vostru, nu trebuie să existe bibliorafturi. Acestea sunt considerate săgeți care atacă și predispun la randament scăzut. Bibliorafturile vor fi orientate într-o parte.

„Simbolul cifrei 8 amplifică prosperitatea”

- Ce remedii pot fi așezate pe birou?

- Este de preferat ca pe birou să existe simboluri de prosperitate (cifra 8), simboluri de putere (statui cu luptători) și simboluri de protecție, precum Nodul mistic (benefic mai ales pentru cabinetele de avocatură). Pe un perete al camerei de lucru, se pot folosi tablouri cu reprezentarea Celor 8 cai în alergare. Unul dintre cai este cu picioarele ridicate, acest lucru însemnând o companie în continuă dezvoltare, care dă dovadă de leadership. În cazul în care tabloul cu Cei 8 cai nu poate fi poziționat pe perete, puneți pe birou Calul victoriei (simbolizează succesul, triumful). Și statuia cu Buddha poate fi așezată pe birou, fiind un element de protecție, de spiritualitate. De asemenea, este bine să puneți poze cu toată familia fericită. În cazul în care soția lipsește din fotografia de pe birou, percepția va fi de cuplu care nu este unit.

- Cum putem afla direcțiile favorabile?

- Aflarea numărului Kua reprezintă un aspect important. În acest sens, trebuie să vă asigurați că anul nașterii coincide cu anul corespunzător din calendarul chinezesc. În cazul în care v-ați născut între 20 ianuarie și 20 februarie, veți verifica raportul dintre anul dumneavoastră de naștere și data de intrare în Anul Nou Chinezesc respectiv. Dacă v-ați născut înainte de Anul Nou Chinezesc, până să calculați numărul Kua, scădeți un an din anul nașterii voastre. De pildă, în cazul în care v-ați născut la 2 ianuarie 1986, luați în calcul ca an al nașterii 1985. Dacă v-ați născut după celebrarea Anului Nou Chinezesc, luați în calcul anul respectiv.

Aflați-vă numărul Kua!

- Cum se calculează acest număr?

- Pentru bărbați, însumați ultimele două cifre din anul nașterii, astfel încât să ajungeți la o singură cifră. În cazul celor născuți înainte de anul 2000, scădeți acea cifră din 10. Pentru cei care s-au născut în anul 2000 sau după 2000, cifra obținută se scade din 9, nu din 10. Rezultatul obținut este numărul Kua. În cazul bărbaților, numărul Kua 5 devine numărul Kua 2. Pentru femei, însumați ultimele două cifre din anul nașterii. La numărul de o singură cifră obținut, adunați 5, dacă persoana respectivă este născută înainte de anul 2000, sau adunați 6, dacă este născută în anul 2000 ori mai târziu. Rezultatul redus la o singură cifră reprezintă numărul Kua. În cazul femeilor, numărul Kua 5 devine numărul Kua 8. Cu ajutorul numărului Kua, veți descoperi direcțiile faste și nefaste. Dacă sunteți la serviciu, este bine să vă așezați biroul pe direcția de prosperitate, dacă sunteți elevi, pe direcția de succes. Numărul Kua arată și direcția propice pentru îmbunătățirea norocului în relații și a stării de sănătate. Acesta dezvăluie și direcțiile din locuință care vă dăunează. Direcția 5 fantome determină bârfe, scandaluri nefondate, iar Direcția 6 ucideri atrage boală, pierderi, moarte, ghinion pe linia descendenților. Direcția de pierdere totală presupune atragerea de faliment și de pierdere a familiei.

„Micile pete de apă de pe pereți, apărute în urma unor inundații, atrag pierderi“

„Planta Pachira Aquatica, aducătoare de abundenţă“

854 20 3- Ce plante ar trebui să avem la birou?

- În Feng Shui, Pachira Aquatica este considerată planta care atrage abundența. Supranumită „arborele norocos”, Pachira Aquatica aduce bunăstare și prosperitate în afaceri. Este foarte important ca la birou să evitați plantele cu frunzele ascuțite, dar și cactușii. Toate aceste plante atrag energia conflictelor la locul de muncă.

- Există și persoane care lucrează de pe laptop din pat. Este indicat un astfel de „birou”?

- Patul reprezintă un loc de odihnă și nu trebuie adusă energia muncii aici. Acesta este destinat relației cu soțul/soția. Când aduci energia Yang în dormitor, în pat nu va fi bine… Nici telefoanele mobile nu ar trebui folosite aici, pentru că vor perturba odihna.