Main menu

header

863 15 1de Ștefania Băcanu şi Mihaela Cotîrnea

Fiecare an nou vine cu schimbări în anumite sectoare ale vieții, în planurile profesionale, drumurile se schimbă, ideile și planurile se regândesc, apar oameni și oportunități noi, dar se închid și etape. Potrivit astrologiei chineze sau Coloanelor Destinului, 2022 aduce mai multă armonie, față de 2021, unii au parte de susținere absolută, în funcție de anul în care s-au născut, iar anumite domenii de activitate ar putea fi zguduite din temelii. Gena Rusu, specialist în Coloanele Destinului, ne-a vorbit despre schimbările majore ce vor avea loc în 2022, din punct de vedere al astrologiei chineze.

„Există o stare de armonie, cel puțin la suprafață”

- Cum va arăta anul 2022? Cu ce schimbări vine față de 2021?

- Anul 2022 va fi guvernat de Apă Yang și de Tigru, conform metafizicii chineze tradiționale. Fiecare an are o dublă influență, una Divină, reprezentată de unul dintre cele cinci elemente fundamentale, cu polaritatea Yin sau Yang, și a doua, reprezentată de unul dintre cele 12 semne zodiacale chinezești, care reprezintă influența terestră în viața omului. Cele două influențe conturează împreună caracteristicile fundamentale ale anului. Relația dintre cele două elemente este foarte importantă, fiindcă poate genera conflict sau armonie. Însă, în 2022, există o stare de armonie, cel puțin la suprafață, fiindcă Apa dă naștere Lemnului, conform metafizicii chineze, însă și în realitate se întâmplă același lucru, copacii, florile, natura nu pot exista fără apă. Apa Yang aduce ca însușiri istețime, dorința de a inova, de a experimenta ceva nou sau de a reconstrui vechiul, într-o aparență de nou. Apa Yang este simbolul libertății, al independenței, al empatiei și al compasiunii, dar și al aroganței, al orgoliului, al nesăbuirii și al lipsei de control și neputința de a stabili limitele unei acțiuni.

- Ce simbolizează Tigrul? Spuneai că noul an va fi guvernat și de Tigru...

- Tigrul este un semn zodiacal de Lemn cu polaritatea Yang, care simbolizează curajul, dorința de aventură, de a cuceri noi teritorii, este simbolul celor care sunt puternici, perseverenți, hotărâți și determinați să obțină ceea ce vor.

„Oamenii pot deveni extroverți”

863 15 2- La ce să fim atenți în 2022?

- Este indicat să fim mult mai atenți la detaliile acțiunilor noastre, pentru că, din cauza entuziasmului, este posibil să pierdem unele din vedere. De asemenea, este susținută evaluarea de ansamblu a unei situații și nu în detaliu, ceea ce nu este întotdeauna un plus. Oamenii pot deveni extroverți, pot fi mai vocali, își pot exprima cu ușurință părerile, pot intra în conflict mai ușor, fiindcă renunță la diplomație, iar intențiile nu prea pot fi ascunse în acest an. Așadar, nu este un an favorabil alianțelor secrete.

- Care sunt domeniile care vor avea de suferit?

- Apa guvernează industria navală și tot ceea ce are legătură cu apa: călătoriile, navigația, industria alimentară și în special tot ceea ce are legătură cu apa, cu lichidele, dar și cu inteligența artificială, cu descoperirile științifice în domeniul inteligenței artificiale. Industria petrolului poate fi în centrul atenției, unele companii pot da faliment, în timp ce altele cresc surprinzător, în acest domeniu. Industria imobiliară poate să aibă parte de fluctuații sau chiar scăderi de preț. Industria divertismentului, a mobilei, a modei, pot experimenta creșteri spectaculoase, deși oamenii se vor teme să investească.

„Frica și furia vor predomina”

863 15 3- Care vor fi sentimentele predominante în 2022?

- Apei îi corespunde, ca sentiment, frica, iar Lemnului, furia. Astfel că frica și furia vor predomina în 2022, ceea ce înseamnă că pot fi multe conflicte și situații nefavorabile, din cauza cărora oamenii se vor teme să mai cheltuiască dacă nu este neapărat nevoie.

- Cum sunt influențate zodiile de aceste schimbări?

- Fiecare dintre cele 12 semne zodiacale intră în relație de armonie și de conflict. Tigrul este prieten cu Mistrețul și se înțelege mai puțin bine cu Maimuța. Atunci când două semne zodiacale sunt prietene, se susțin reciproc, iar persoanele născute sub influența lor sunt avantajate în anul respectiv. Mai precis, toți cei născuți în an de Porc: 2007, 1995, 1983, 1971, 1959, 1947, 1935 etc. vor fi susținuți de energia Tigrului, în acțiunile și planurile lor. Toți cei născuți în an de Capră: 2016, 2004, 1992, 1980, 1968, 1956, 1944, 1932 vor avea de făcut schimbări importante, mai ales în acel plan al vieții care nu mai funcționează de mult și în care a existat stagnare până acum. Apa Yang se află în relație armonioasă cu Focul Yin, astfel că toți cei născuți în an care se termină în 7 vor fi susținuți de Metalul Yin, spre exemplu, 1937, 1947, 1957, 1967, 1977, 1987, 1997, 2007, 2017. Apa Yang se află în conflict cu Focul Yang, care guvernează anii care se termină în 6: 1936, 1946, 1956, 1966, 1976, 1986, 1996, 2006, 2016. Aceste persoane au de învățat lecții în ceea ce privește relația lor cu Sinele, cu Divinitatea, cu stima de sine, iubirea de sine, aprecierea de sine. Lipsește elementul Foc din acest an, iar Focului îi corespunde optimismul, veselia, energia pozitivă. Iar printre domeniile guvernate de Foc se află aviația.

„Dacă vreţi să călătoriţi mai mult, evitaţi partea de Nord-Est, pentru a nu deranja Tigrul“

„Este foarte posibil ca 2022 să fie anul unor catastrofe aviatice sau al falimentului în cazul unor companii aviatice“

„Dacă vreţi să vă construiţi o casă, este indicat să nu începeţi din Nord-Est“

- Care sunt zonele pe care trebuie să le evităm?

- Tigrul este un semn zodiacal destul de agitat, nervos, impetuos, motiv pentru care pot apărea multe tensiuni în multe părți ale lumii, dar și la nivel individual, acolo unde mai sunt lecții de învățat. Acolo unde există un astfel de pericol, este indicat să se ia măsuri din timp. De altfel, cea mai negativă stea, conform Feng Shui-ului Tradițional, se află în centrul spațiului, astfel că zonele din centrul țării, al localității, al Capitalei, al continentului, al lumii este vizat de energii mai puțin bune și de conflicte, iar cele mai bune stele guvernează Vestul, Nord-Vestul, Sudul și Nordul, lumii, al țării. În fiecare an, semnul zodiacal care guvernează anul vizează o anumită direcție cardinală. În 2022, Tigrul guvernează în special în Nord-Est, de aceea, dacă aveți de făcut reparații în casă sau dacă vreți să vă construiți o casă, este indicat să nu începeți din Nord-Est, fiindcă va dura mai mult, iar reparațiile nu vor ieși așa cum vă doriți.