Main menu

header

882 28 1de Ştefania Băcanu şi Claudia Mîţoi

După doi ani de pandemie în care evenimentele sociale şi, îndeosebi, nunţile au fost puse pe pauză, iată că, 2022 a venit cu veşti bune pentru cei care şi-au amânat oficializarea relaţiilor. Astfel că, master floristul Nicu Bocancea, designerul Andreea Mărcuță, hair-stylistul Adrian Perjovschi, împreună cu echipa sa de hair și make-up, și wedding plannerul Ivona Nenu și-au adunat creativitatea și experiența pentru a anunța tendinţele în materie de nunți pentru vara și toamna lui 2022. În plus, dacă sunteţi în pană de idei, specialiştii vă vor da o mână de ajutor în a face alegerea potrivită, pentru ca „ziua cea mare” să fie una de neuitat.

Designer Andreea Mărcuţă: „Rochia în linie A și cea tip sirenă sunt printre cele mai căutate modele”

882 28 2Potrivit specialiştilor, în materie de rochii de mireasă, 2022 vine cu broderii spectaculoase, cu accesorii sofisticate, preţioase şi detalii lucrate manual. Andreea Mărcuţă, director creativ M. Marquise, care zi de zi intră în contact cu zeci de mirese ale căror visuri și nunți au fost amânate sau reprogramate din considerente de pandemie, ne-a făcut o analiză a ţinutelor şi ne-a dezvăluit ce se poartă anul acesta şi ce le sfătuieşte pe viitoarele mirese să aleagă în funcţie de preferinţe şi de ce le avantajează. „După o perioadă de doi ani în care petrecerile au fost restrânse sau amânate, sezonul 2022 marchează revenirea evenimentelor grandioase, iar asta se poate observa și în tendințele pentru rochiile de mireasă. Broderiile spectaculoase sunt cele mai căutate de viitoarele mirese, deoarece oferă o strălucire aparte și rezonează perfect cu unicitatea evenimentului. Sunt, de asemenea, și preferatele noastre. Aplicațiile manuale 3D și accesorizările prețioase precum perlele sau franjurii realizați manual au devenit, în timp, semnătura noastră stilistică. Pentru miresele romantice, voalul de mătase rămâne în continuare în topul alegerilor, pus în valoare de diferite aplicații manuale sau accente decorative, cum ar fi fulgii de struț, oferind un plus de prețiozitate. În ceea ce privește siluetele favorite ale acestui sezon, rochia în linie A și rochia tip sirenă rămân în continuare printre cele mai căutate modele, dar în același timp, sunt din ce în ce mai multe mirese care își doresc ceva diferit, ceva care să le reprezinte mai mult stilul personal, și atunci optează pentru varianta extrem de actuală de costum impecabil croit, cu elemente, din nou, prețioase și sofisticate”, ne-a dezvăluit Andreea Mărcuță. În materie de culori, albul clasic nu mai este în tendinţe, pentru că viitoarele mirese îşi doresc ceva diferit şi special pentru ziua cea mare. „Ivoire-ul a înlocuit de câțiva ani albul pur, albul optic, și a devenit prima alegere a mireselor în ceea ce privește culoarea rochiei. Este, de asemenea, și favoritul nostru, este mai cald și reflectă foarte frumos lumina naturală. Avem și mirese care își doresc ceva diferit, dar în aceeași măsură elegant și prețios, iar atunci noi le recomandăm broderii prețioase în culori deschise, sofisticate, așa cum este argintiul. De asemenea, este o alegere perfectă și pentru rochia a doua, pentru miresele care își doresc să aibă două ținute în ziua nunții, una fiind de petrecere”, a mai spus Andreea Mărcuţă.

Hair-stylist Adrian Perjovschi: „Recomand bucle naturale sau un coc elegant, dar şi împletiturile pot da efectul wow”

882 28 3Nunta este, poate, cel mai important eveniment din viaţa unei femei. Ea este centrul atenţiei, ea trebuie să fie graţioasă, să se simtă frumoasă şi apreciată. De aceea, până şi cele mai mici detalii sunt extrem de importante. Nu doar rochia şi buchetul necesită atenţie. Coafura și make-up-ul trebuie să formeze împreună acel accesoriu care pune în valoare frumusețea și fericirea miresei în cele mai importante clipe din viața ei. „În ziua nunții avem nevoie de un păr curat, strălucitor, elastic, cu bucle naturale sau cu un coc elegant și impecabil finisat. Împletiturile pot da efectul wow, chiar dacă sunt timeless (învechite) ca aspect și efect. Nu recomand volumul sau taparea exagerată din coafură. Totul să fie cât mai simplu, elegant, comod de purtat și de privit. Ce mi se pare cel mai important este ca miresele să țină cont de «proba coafurii», acea vizită în salon în urma căreia se stabilesc culoarea, tunsoarea, coafura din ziua nunții, pentru cât mai puțin imprevizibil și un minim de stres în ziua nunții care este atât de agitată și încărcată de nenumărate griji”, a spus Adrian Perjovschi, hair-stylist de top, pregătit, împreună cu echipa sa de beauty, să răspundă prompt și creativ oricărei cereri ar apărea în vederea unei nunți de vis.

Organizator Ivona Nenu: „Detaliile vor fi asortate cu stilul locației”

Ne-au lipsit petrecerile fără oră limită, până dimineață, cu cât mai mulţi invitați, cu avalanșă de momente live tematice, momente surpriză sau tort ornat live. Dar o astfel de petrecere cere timp şi implicare, cu mult înainte de data stabilită. Ideal ar fi ca mirii să fie degrevați de orice grijă şi orice sarcină, iar frâiele întregului desfăşurător să fie preluate de o firmă organizatoare de astfel de evenimente. O planificare bine pusă la punct şi respectată este parte din „must have”-ul unei nunți în 2022. „Nunțile anului 2022 vor arăta grandios, cu detalii asortate cu stilul locației - de la veselă, tacâmuri și pahare, până la ţinute, photo-cornere, baruri, colțuri tematice și desfășurător presărat cu momente live, până dimineața. Mirii se gândesc mai mult ca oricând cum să îşi surprindă invitaţii şi să trăiască împreună o seară de neuitat. Astfel, ajung la mai multe momente artistice, iar tema unui organizator este să fie liantul între toţi furnizorii, ca să nu descopere în ziua evenimentului probleme ce puteau fi prevăzute. Prima parte a zilei capătă şi ea o mai mare importanță în ochii mireselor. Este organizată și ea în cel mai mic detaliu: de la găsirea unui cadru privat și exclusivist în care să aibă loc pregătirile de hair și make-up pentru mireasă, până la dedicarea unor momente speciale alături de doamnele familiei - mama, soacra, nașa și domnișoarele de onoare - astfel că momentele între fete se transformă în cireașa de pe tort a dimineților din ziua nunții”, a povestit Ivona Nenu, wedding planner de mai bine de şapte ani.

Master florist Nicu Bocancea: „Culorile preferate pentru buchete rămân albul şi pastelurile“

882 28 4Buchetele de mireasă au şi ele o importanţă aparte, cu simbolistică și poveste. Pot fi realizate din florile sau culorile preferate ale viitoarei mirese, alese din cele folosite în cromatica decorului sau dintr-o varietate de tipuri de flori mai mici sau mai mari, aranjate creativ într-o formă fie discretă, fie curgătoare sau impunătoare. Toate aceste variante sunt propuse pentru miresele anului 2022 de master floristul internațional Nicu Bocancea, cel mai premiat român pe plan internațional. „Culorile preferate pentru buchetele de mireasă rămân albul și pastelurile, însă și cele accentuate precum roșul, portocaliul sau galbenul au fanii lor printre viitorii miri. E greu să vorbim despre tendinţe în ceea ce privește buchetul miresei, pentru că aici intervin mulți factori subiectivi, nu doar estetici. Un buchet din liliac proaspăt și parfumat, din lăcrămioare fragile sau din trandafiri de curte poate fi la fel de apreciat și de impact precum unul mai sofisticat, din flori exotice, totul ține de preferințe și de povestea pe care îşi doresc să o spună florile. Buchetul se creează pornind de la florile sau culorile preferate sau de la imaginea clară pe care miresele au avut-o dintotdeauna în legătură cu acest element. Sunt într-adevăr importante rochiile, culorile preponderente, stilul general al evenimentului. Se poate opta pentru buchete clasice, discrete, pe rotund, create dintr-un singur fel de floare, mărgăritar, bujori, trandafiri, de exemplu, sau pentru buchete mixte compatibile cromatic și estetic, cum sunt florile de primăvară sau plantele aromatice, sau pentru buchete im- punătoare, curgătoare sau cu elemente neconvenționale și flori exotice”, a explicat Nicu Bocancea.

„Înălţimea aranjamentelor de pe masă poate fi de până în 35 cm sau de peste 75 cm”

882 28 5Aranjamentele florale de la locația nunții, decorurile construite, photo-cornerele, geometria veselei, a tacâmurilor și a paharelor, detaliile de pe masă, toate împreună trebuie să creeze, conform specialiștilor, un tot unitar, o poveste frumoasă spusă pe mai multe voci, dar compatibile între ele, într-una singură. „Atmo- sfera ideală, din punctul nostru de vedere, este creată din detalii și din personalizare. Fie că este un cadru ce se dorește a fi glam, romantic, industrial sau rustic, accentele pot fi date din materialele naturale folosite la decoruri, din jocul de lumini, din construcțiile suspendate sau curgătoare, din tot felul de combinații din crenguțe, lumânări, vase personalizate. Fiecare întâlnire cu o mireasă este ca o poveste nouă care începe să se scrie unic și împreună ajungem să creăm în ziua nunții un context personalizat și inimitabil, așa cum este fiecare poveste de dragoste”, a mai spus Nicu Bocancea, artistul care și-a pus semnătura creativă pe unele dintre cele mai titrate nunți din România și nu numai. Detaliile fac diferenţa. Tocmai de aceea, nimic nu trebuie lăsat la voia întâmplării. „Aranjamentele de masă, de exemplu, sunt accentul de care orice eveniment are nevoie pentru a crea o atmosferă completă de poveste. Nu există masă festivă fără flori naturale. Ele trebuie gândite în acord cu întregul concept al evenimentului, al sălii, al mesei, al imaginii mirilor, al buchetelor de mireasă sau de naşă, cu tema şi locaţia evenimentului, dar şi cu farfuriile, paharele, tacâmurile, şi să completeze frumuseţea decorului, fără a-l încărca sau încurca. Înălţimea aranjamentelor aşezate pe masă poate fi de până în 35 de centimetri sau de peste 75 de centimetri în sus, ca să nu interacţioneze cu câmpul vizual al persoanelor care stau la masă. Putem opta şi pentru variante micuţe, expresive sau înalte, în funcţie de locaţie, de mărimea mesei, de spaţiul pe care îl avem la îndemână”, a spus Bocancea. Creativitatea este necesară pentru unicitatea aranjamentelor. De aceea, pe lângă flori, o serie de alte elemente poate să întregească tabloul poveştii. „Se pot folosi felurite vase, se pot personaliza, se pot include elemente atipice, complementare florilor. Se pune mult accent pe unicitate, pe manufacturare, pe personalizare. Fiecare eveniment trebuie să semene cu persoanele care îl organizează, să spună bucăţi din povestea lor, indiferent de tendinţe”, a completat celebrul florist.

„Putem avea culoarea soarelui și derivatele ei pentru evenimentele rustice”

Fiecare poveste şi fiecare stil de eveniment au anumite culori predominante, elemente specifice care dau viaţă cadrului. Din fericire, natura poate susţine orice stil, de la rustic, până la romantic şi glam. E nevoie doar de imaginaţie şi creativitate. „Avem flori sau combinații de flori la îndemână, în orice sezon, pentru fiecare tip de concept de eveniment, natura este atât de generoasă cu noi și transmite atât de frumos orice poveste alegem să spunem cu decorurile și aranjamentele noastre. De la floarea-soarelui, spice de grâu, flori suave de primăvară și multă vegetație pentru cadrele rustice până la o junglă din flori regale, cu construcții impresionante, pornite din tavan care să umple cadrul cu elemente ce taie respirația. Orice poate fi construit cu implicare și creativitate. Ne putem juca original cu nuanțele florilor folosite, putem avea culoarea soarelui și derivatele ei pentru evenimentele rustice, nuanțe pastel pentru cele romantice și accente puternice de roșu sau roz intens pentru cele cu personalitate. La fel și tipul de floare variază de la cele micuțe, jucăușe, delicate și vesele de primăvară până la florile mari, rebele și impresionante ca impact. Avem o infinitate de idei și cel mai frumos este când ne așezăm la masă și începem să desenăm variante care, cu ajutorul personajelor principale, ajung să se concretizeze în visuri împlinite și memorabile peste ani”, a mărturisit Nicu Bocancea.

„Pe lângă aranjamente florale care să îmbogățească natura și să creeze cornere de vis în curtea/grădina locației, se pot insera elemente romantice precum lumânări, ghirlande luminoase care să spună cât mai frumos povestea de iubire celebrată“ (Nicu Bocancea)