Main menu

header

883 18 1de Ştefania Băcanu şi Silviu Ghering

Cătălin Zmărăndescu a rezistat mai bine de două luni în Republica Dominicană, părând a fi unul dintre principalii favoriţi la câştigarea marelui trofeu Survivor, emisiune-concurs difuzată la PRO TV, duminică (ora 20:00), luni şi marţi (ora 20:30). Publicul, capricios, a decis ca fostul luptător să plece acasă, spre surprinderea celorlalţi concurenţi. Omul Zmărăndescu, însă, nu a pierdut nimic, pentru că s-a întors la familia lui căreia tare i-a mai dus dorul... Cum a trăit puternicul fighter experienţa Survivor şi care au fost cele mai dificile momente, aflaţi în rândurile de mai jos.

„Când m-am uitat în oglindă, am zis: «Cine e acest om?»”

- Ce face inimosul Cătălin Zmărăndescu după Survivor?

- A revenit la familie, la oamenii care cu adevărat îl întregesc... A mâncat foarte mult și s-a întors la sală, la elevii care-l așteptau cu atât de multă bucurie. În plus, Zmărăndescu după „Survivor” e decis să fie și mai activ în mediul online. Am făcut tot ce ține de mine să postez mai mult pe Instagram, Tik Tok, pregătesc surprize și pe YouTube și vreau să fiu lângă oamenii care m-au susținut și îmi sunt aproape. M-am întors la viața normală imediat ce am ajuns acasă. A fost o trecere lină datorită soției mele. Ea este absolut extraordinară! A avut grijă de casă, dar și de sală, cât am fost plecat în Republica Dominicană. Așa că a fost ușor să mă reimplic în viața de familie și în treburile care țin de elevi.

- Cum stai cu kilogramele?

- Inițial, am avut un șoc când am realizat că am pierdut aproape... 30 de kilograme! Apoi am realizat că e un altfel de „fresh start” pentru mine. Așa că nu am niciun target personal să revin la greutatea pe care o aveam înainte de intrarea în competiție. (zâmbeşte)

- Ce ți-ai spus când te-ai privit în oglindă prima dată după plecarea din competiție?

- „Cine e acest om?”... Vedeam o persoană slăbită, cu o barbă mult mai mare și cu o altfel de răbdare.

Primire ca-n filme pe aeroport: şi-a îmbrăţişat soţia pe melodia „Zece”, a lui Florin Chilian

- Care a fost primul lucru pe care l-ai făcut când ai ajuns acasă?

- În aeroport, mi-am strâns tare familia în brațe. Era momentul în care dorul și iubirea se contopeau într-o singură secundă. În plus, pe fundal, o formație din Târgoviște ne cânta mie și Luizei piesa noastră preferată - „Zece”, a maestrului Florin Chilian.

- Per total, cum a fost experiența „Survivor” pentru tine?

- O spun apăsat: cea mai puternică experiență de până acum! Și sunt mândru că am trăit fiecare zi la intensitate maximă. Nu am niciun regret și asta este tot ceea ce contează. Sunt recunoscător că am avut ocazia să ajung la „Survivor”, fericit că am știut să mă implic cu tot sufletul și bucuros că am câștigat amintiri pe care le voi păstra pe eternitate.

„Urăsc să pierd, iar înfrângerile mă afectau tare”

883 18 2- Te vedeai în finală?

- Fără să stau pe gânduri, da! Cred că meritam și sunt convins că aș fi rezistat oricărei provocări.

- Care au fost cele mai grele clipe pe insulă?

- Cele în care pierdeam lupta pentru comunicare și nu puteam vorbi cu familia. Îmi era atât de dor de ei și mă găseam de multe ori în situația de a mă întreba ce fac, cum sunt, dacă le e bine... Soția și copiii mi-au lipsit cel mai mult. Pentru mine, ei înseamnă tot, sunt locul meu sigur, sunt oamenii care îmi aduc zâmbetul pe buze și care îmi readuc calmul, indiferent de furtună, de răutăţi...

- Cătălin Zmărăndescu plângea şi nu încerca să îşi ascundă lacrimile...

- Acele momente erau unele de vulnerabilitate, da. Sunt un om competitiv care urăște să piardă, iar acele înfrângeri mă afectau tare. Să-i văd pe ceilalți cum celebrau câștig după câștig, îmi aducea o stare negativă. Dar competiția, per total, m-a făcut și mai puternic!

„Am doi favoriţi: Nedelcu, de la Tigri, și Elena Chiriac, de la Vulturi”

- Ai legat prietenii? Sunt și concurenți ce ți-au creat neplăceri, care ți-au îngreunat cumva misiunea de la „Survivor”?

- Într-o astfel de competiție, vă spun sincer, niciun concurent nu intră cu gândul de a lega prietenii. Poate fi un plus, dar atât. Sunt oameni cu care m-am înțeles foarte bine, oameni cu care voi ține legătura și cu care voi ieși, cu plăcere, să beau ceva sau să stau la povești. Nu ați văzut la TV cu cine nu m-am înțeles? (râde)

- Pe cine vezi în finală? Cine crezi că va câștiga premiul cel mare?

- În finală nu îi văd încă. Dar momentan am câte un favorit din fiecare tabără: Alex Nedelcu, de la Tigri, și Elena Chiriac, de la Vulturi. Cei care mă urmăresc au văzut că Matilda, fata mea, aplaudă puternic pentru fiecare dintre cei doi.

„Momentele dificile sunt, de fapt, nişte lecţii. M-au făcut mai puternic”

- Tu ești un luptător, ai întâmpinat multe momente dificile până acum, dar le-ai depășit de fiecare dată. Care a fost cel mai greu de până acum?

- Viața este alcătuită din momente frumoase și din momente dificile, pe care dacă știm cum să le depășim, le putem vedea mai târziu ca pe nişte lecții. Așa vreau și eu să gândesc: din fiecare provocare mai dură pe care am trăit-o... și au fost destule, pe multe le știți și voi din alte articole apărute despre mine, de-a lungul anilor... am devenit și mai puternic. Nu am cedat niciodată și nici nu știu cum să o fac.

- Ai simțit vreodată că nu mai poți?

- Și când am simțit că mi-e greu, am deschis ochii, m-am uitat la soția mea, am mers și mi-am pupat copiii și m-am ridicat.

„Slăbiciunea mea este familia”

- Deci, eşti un Survivor...

- Având în vedere lucrurile prin care viața m-a trecut și unde am ajuns astăzi, îmi place să cred că da, sunt! Mulțumesc pentru această întrebare. Să fii un Survivor înseamnă să nu cedezi, să accepți orice provocare și să ții capul sus. Înseamnă să știi că e ok să plângi, dacă a doua zi vei râde. Înseamnă că fiecare zi e o nouă șansă să fii om și să reușești în ceea ce îți propui.

- Care este slăbiciunea ta? Ce te sensibilizează? Ce te emoționează?

- Cei care au avut răbdarea să treacă prin tot acest interviu, cred că au înțeles... familia mea. (zâmbeşte) În afara casei, mă sensibilizează greutățile prin care trec românii, durerile lor sau momentele în care nu pot ajuta. Am norocul că Luiza este genul de persoană foarte implicată în comunitate, chiar dacă nu stăm să povestim despre asta constant, ca alţii...

„Cea mai grea misiune a fost să nu uit niciodată că fiecare om are drumul lui, iar eu nu pot să-l schimb, indiferent ce aș face. Las fiecare persoană care citește acest interviu să înțeleagă ce vrea...“

„Îi fac părul Matildei sau unghiuţele“

883 18 3- Cum este tatăl Cătălin Zmărăndescu?

- Complet diferit de luptătorul Cătălin. Este genul de tată care acceptă celor mici absolut orice. Și dacă nu mă credeți, vă puteți uita la mine pe Instagram cum îi fac părul Matildei, unghiile sau aleg hăinuțele cu ea. Mă joc cu ei și nu cred că există vreo zi pe care să o pierd în care să nu-i iau în brațe și să le arăt cât îi iubesc.

- Ce activități ai cu ei? Cât timp petreci cu ei?

- Cât de mult pot... Făceam asta și înainte de „Survivor”, acum și mai și... Mergem împreună la grădi, ne jucăm prin casă sau ne ducem la somn împreună. De-a lungul timpului, am învățat că acești ani nu ții dă nimeni înapoi. Și că orice zi pierdută... așa rămâne. Nu se mai întoarce niciodată!

„Uneori, o ajut pe Luiza la gătit, dar mai degrabă, pe mine mă veți găsi făcând grătare! Sau prin curte, având grijă de animale“