Main menu

header

886 27 1de Carmen Ciripoiu şi Silviu Ghering

Dacă faceți parte din categoria persoanelor fascinate de lucruri bizare, nu ar trebui să pierdeți câteva restaurante de-a dreptul unice. În cazul în care portofelul e plin, dați o fugă prin lume și luați masa la un local cu tematica aviației, într-o grădiniță japoneză și, de ce nu, într-o... toaletă!

La intrarea în restaurantul Devil Island Prison din China vi se iau amprentele

886 27 2La prima vedere, oricine e îngrozit când aude cuvântul închisoare, dar există persoane care abia așteaptă să pășească în restaurantul Devil Island Prison din China, care arată ca un penitenciar. De altfel, se spune că proprietarul a creat un astfel de loc pentru a demonstra cât de grea poate fi încarcerarea. Veți avea parte de senzații tari încă de când ați intrat, pentru că vi se vor lua amprentele digitale și se vor face fotografii la care se va atribui un număr. Adică, veți fi tratați exact ca niște deținuți. Cât privește mesele, acestea se află în celule, iar ospătarii care vă servesc poartă haine de gardieni. Însă preparatele culinare sunt de-a dreptul fenomenale.

Cină romantică în... grotă!

886 27 3O altă alegere poate fi Grotta Palazzese, o peșteră naturală săpată de apa Mării Mediterane în regiunea Bari. Cavitatea din stâncă adăpostește unul dintre cele mai selecte restaurante din Italia, potrivit pentru o cină romantică în doi. Grotta Palazzese este atât de bine tăinuită de orășelul Polignano A Mare, încât cu greu o puteți descoperi fără puțin ajutor din partea locuitorilor zonei. Odată găsit localul, nu rămâne decât să vă bucurați de atmosfera de poveste pe care doar italienii știu să o creeze. Din categoria specialităților culinare nu lipsesc fructele de mare și diferite sortimente de pește care au alt gust când sunt consumate într-un loc misterios, care face sufletele să vibreze în lumina difuză a lumânărilor. Din păcate, vă puteți bucura de toate aceste lucruri doar pe parcursul anotimpului cald.

Fangweng, locul care pare că stă în aer

886 27 4Puteți avea parte de o experiență culinară de neuitat și la Fangweng, un restaurant inedit situat pe „faleza” Muntelui Xiling, de-a lungul râului Yangtze, lângă Peștera Sanyou, cunoscută și ca „Peștera celor trei călători”. Locul, care pare că stă în aer, întrucât o parte din sala de mese „atârnă” din peșteră, și-a primit numele de la un mare poet din dinastia Song de Sud, din jurul anilor 1100-1200, pe nume Lu You. Legenda spune că acesta a preparat un ceai fermecat în peștera de pe munte.

Vrăjitorul Ninja

886 27 5Dacă pașii vă vor duce vreodată la Tokyo, dați o fugă și la restaurantul Ninja, „ascuns” de imense porți negre. La intrare veți fi întâmpinați de un ghid Ninja care vă va conduce la una dintre mese, unde veți întâlni și un vrăjitor, ce execută trucuri incredibile de magie chiar în fața publicului. Și tot în Tokyo sunteți așteptați și la restaurantul Robot, unde vă veți bucura de prezența dragonilor sau a diferiților interpreți cu păr albastru, tipuri ciudate de „mașinării” și fete îmbrăcate în bikini, care se luptă cu roboți gigantici într-o arenă centrală care seamănă cu universul lui Tron.

Cum să savurați o cafea într-o... toaletă!

886 27 6Cu siguranță, e greu de presupus că cineva s-ar fi gândit vreodată să bea o cafea sau să mănânce o prăjitură într-o toaletă. Dar un restaurant din Taipei (Taiwan) vă invită într-un asemenea loc, unde mâncarea este superdelicioasă, iar vasele și ustensilele de servire strălucesc de curățenie. Cine are curajul să intre, va fi așezat pe un „tron” de porțelan și va savura ce-și dorește dintr-o chiuvetă care a fost transformată într-o masă. Băuturile vor fi servite în pahare speciale, amintindu-vă de locația în care vă aflați.

Feerie în mijlocul oceanului

886 27 7Situat pe o stâncă în mijlocul oceanului, restaurantul Rock, considerat icoana insulei Zanzibar, este renumit în întreaga lume pentru bucătăria excelentă. Cei care ajung în aceste locuri de o frumusețe aparte nu vor regreta, pentru că vor trăi o experiență extraordinară. În ceea ce privește restaurantul Airplane din Colorado Springs, acesta este găzduit într-un Boeing KC-97, complet conservat, care a fost construit în anul 1953. Cine ajunge aici va găsi nu doar o mâncare pregătită de bucătari extraordinari, ci se va bucura de 100 de imagini vechi și artefacte rare, piesa de rezistență fiind o cisternă de alimentare a avioanelor intactă.

Clienți serviți în aer, cu ajutorul unei macarale

886 27 8Dacă v-ați gândit vreodată cum arată o grădiniță japoneză, aveți posibilitatea să savurați preparate deosebite la Roku Nen Yankumi, un restaurant de școală elementară din centrul orașului Shibuya. Întregul loc este amenajat ca o sală de clasă și veți fi întâmpinați de multe șiruri de ghiozdane, șepci galbene și cuiere pentru haine, plasate la înălțimea șoldurilor. În ceea ce privește restaurantul Dinner in the Sky din Belgia, acesta a fost catalogat de revista Forbes drept unul dintre cele zece localuri unice la nivel global. Ce-i drept, proprietarul a avut mult curaj când a construit un asemenea local, unde mesele sunt ridicate și clienții serviți în aer, cu ajutorul unei macarale.

Cine vrea să ia cina alături de rechini la Cargo Hold din Durban, Africa de Sud, trebuie să respecte dress code-ul restaurantului: smart casual. Nu sunt permişi pantalonii scurţi

Spectacol sub apă

Câțiva întreprinzători au venit cu alte idei spectaculoase și au deschis restaurante inedite sub apă. Dintre acestea, la loc de cinste se află Ithaa Undersea din Maldive, desemnat cel mai frumos din lume de New York Daily News. Dacă vreți să dați o fugă aici, trebuie să îndepliniți câteva condiții esențiale. În primul rând să nu aveți fobie de tot ce înseamnă fauna marină, să fiți îndrăgostiți de specialitățile acvatice și, nu în ultimul rând, să beneficiați de un card de credit cu o sumă generoasă. Veți lua masa la cinci metri sub nivelul mării, într-o bulă din sticlă, înconjurați de cele mai surprinzătoare viețuitoare și recife uimitoare de corali. Iar singura modalitate de a ajunge este un hidroavion. Nu în ultimul rând, Subsix din Maldive, situat la șase metri adâncime în Oceanul Indian, este cunoscut drept primul club sub apă din lume, la a cărui deschidere a cântat celebrul rapper britanic Tinie Tempah.