Main menu

header

947 30 1de Irina Ţolea şi Claudia Mîţoi

Este perioada festivalurilor estivale care aduc în fața publicului vedete autohtone și internaționale, spectacole tematice și concerte pentru toate gusturile și vârstele. În continuare, vă recomandăm evenimentele care întregesc atmosfera de vacanță, găzduite de locații turistice spectaculoase.

Thomas Anders, La Bouche, Akcent și Holograf, între invitații „We love music Festival”

Atmosferă de vacanță și trei zile pline de concerte, cu hituri care au făcut istorie ori piese care domină topurile momentului, îi așteaptă pe melomani în această săptămână la Râmnicu Vâlcea, în cadrul celei de-a doua ediții „We love music Festival”. Evenimentul se va desfășura între 18 și 20 august la scena de pe Platoul Fețeni, unde vor susține recitaluri peste 20 de vedete ale muzicii internaționale și autohtone, gazdele Festivalului fiind Liana Stanciu și Nick (N&D). Pe 18 august, festivalul va fi deschis de Thomas Anders, celebrul solist al formației Modern Talking, urmat de Snap!, East 17, Pepe, Faydee, Akcent și Mario Joy. Pe 19 august publicul îi va putea întâlni pe Willy William, Connect-R, La Bouche, Mr. President, DJ Project & Ioana Ignat, Johny Romano, Shift, N&D și Simona Nae, iar pe 20 august vor urca pe scenă L.A., Holograf, Fab Morvan A.K.A. Milly Vanilly, Corina, Cappella, Alb Negru, What’s UP. În fiecare seară concertele vor fi urmate de petreceri tematice, pe muzica mixată de MC Dylma & Papa M, DJ Dark & Mentol și DJ Professor.

Cavalerii se întrec la Festivalul de Artă Medievală din Cetatea Sucevei

Scene de luptă, turniruri ale cavalerilor, reprezentații de teatru, magie, muzică și dansuri, și o serie de surprize culinare îi așteaptă pe iubitorii de istorie și arte la Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” din Cetatea de Scaun a Sucevei. Evenimentul programat între 17 și 20 august va oferi participanților reprezentații susținute de protagoniști din România, Turcia, Slovacia, Ungaria, Ucraina și Republica Moldova. Festivalul va fi deschis pe 17 august (ora 20:30) de Parada Făcliilor, care va străbate orașul Suceava până la Cetatea de Scaun, unde va continua cu un concert al trupei Altar. Între atracțiile festivalului amintim: spectacolele cu statui vivante și levitante, concertele susținute de Ana Creangă & Vlad Ciocoiu și trupele Peregrinii și Truverii, show-ul toboșarilor din Asserculis, Parada Teutonilor din Transilvania sau spectacolul pirotehnic „Infernul lui Dante”. De asemenea, în fiecare zi, în Zona Foișorului, de la ora 10:00, participanții pot degusta bucate alese, în ton cu specificul evenimentului, la Ospățul Medieval pregătit de chef Cătălin Scărlătescu.

Petreceri pe platoul Bucegi: artiști îndrăgiți concertează la Festivalul „Peștera Padina”

Ritmuri pop, rock, latino și de muzică populară vor răsuna în acest weekend într-o locație montană cu peisaje fermecătoare. Între 18 și 20 august, în Zona Telecabina Peștera din Munții Bucegi are loc cea de-a treia ediție a Festivalului „Peştera Padina” care, după tradiție, propune spectatorilor un program divers, marcat de recitalurile unor artiști renumiți. Prima seară a Festivalului este dedicată folclorului şi începând cu ora 18:00, publicul îi va putea asculta pe Ionuț și Doinița Dolănescu, Gheorghe Turda, Nicoleta Vasile, Yuriy Tsiple, Ileana Pavelescu, Florentina Mîinea, acompaniați de Orchestra Populară „Chindia”. Pe 19 august (ora 18:00), formațiile Direcția 5 și Lovebite vor încinge atmosfera cu repertoriul rock, iar pe 20 august, de la ora 14:00, în peisajul de poveste din masivul Bucegi se vor auzi piese celebre pop și latino, în concertele susținute de Pepe și trupa Bere Gratis. Accesul este liber.

Seri speciale pentru publicul tânăr în Stagiunea Estivală de la malul Mării

Reprezentații de teatru și musicaluri pline de energie, adresate în special micilor spectatori și tinerilor, sunt înscrise în această săptămână în programul Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului de la Constanța. Pe 18 august, în Parcul Arheologic din centrul orașului, Teatrul „Ioan Slavici” din Arad prezintă „Istoria muzicii pentru copii (și părinții lor)”, în care marionetele și actorii vor purta publicul prin fascinanta lume a muzicii, de la Mozart, la Elvis și Amy Winehouse. Pe 18 august, pe scena Teatrului de Vară Soveja se joacă musicalul „Opera de trei parale”, o producție a Teatrului Excelsior din București, iar pe 19 august, la Sala Teatrului de Stat din Constanța, puteți vedea spectacolul „Stop the Tempo”, produs de Teatrul Dramaturgilor Români din Capitală. De asemenea, Teatrul Tineretului din Piatra Neamț prezintă, pe 22 august, la scena din Parcul Arheologic, spectacolul-concert „Visătorul”, iar pe 23 august, la Teatrul de Vară Soveja, piesa „Rinocerii”, de Eugene Ionesco. Toate reprezentațiile încep la ora 21:00.