Main menu

header

951 30 1de Irina Ţolea şi Claudia Mîţoi

Eroi de poveste, momente comice ori pline de emoție și nostalgie și serie de vedete întâmpină publicul în noile producții programate pe scenele autohtone. În continuare, vă recomandăm câteva evenimente în premieră, pe care nu trebuie să le pierdeți în această săptămână.

„Nebun după tine”: Maia Morgenstern joacă alături de fiica sa, Isadora, la TNB

Atmosfera fabuloasă a perioadei interbelice și una dintre cele mai intense povești de dragoste ale Parisului, sunt spectaculos ilustrate într-o nouă producție semnată de regizoarea Antoanella Cornici. Pe 14 septembrie, de la ora 20:00, Sala Studio a Teatrului Național din Capitală găzduiește premiera spectacolului „Nebun după tine”, după Eric Emmanuel Schmitt, o reconstituire a istoriei cuplului Sacha Guitry și Ivonne Printemps: el, un genial autor, regizor de teatru și film, ea o celebră artistă, adorată de public. Ce s-a ascuns în spatele unei căsnicii derulate sub lumina reflectoarelor, cu momente pasionale, gelozii și trădări, vedeți într-un spectacol vesel și alert, marcat de talentul și eleganța protagoniștilor: Maia Morgenstern, Armand Calotă și Isadora Băltăţeanu / Oana Maria Dragne. De altfel, în acest spectacol Maia Morgenstern evoluează, pentru prima dată alături de fiica sa cea mică, Isadora. Spectacolul va fi prezentat într-un turneu prin țară, următoarele reprezentații fiind programate pe 17 septembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța, pe 18 septembrie, la Teatrul Național din Craiova, și pe 25 septembrie, la Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu.

Un suflet nobil ascuns într-un trup de monstru: „Balena”, în premieră la Metropolis

La începutul stagiunii, Teatrul Metropolis din București lansează un spectacol tulburător despre modul în care ne afectează lipsa iubirii, stigmatizarea socială și prejudecățile. Pe 15 și 16 septembrie, de la ora 19:00, la Sala Mare, se joacă în premieră spectacolul „Balena”, de Samuel D. Kunter, în regia lui Andrei Huțuleac. Textul spune povestea lui Charlie, un profesor divorțat, suferind de obezitate morbidă, izolat într-un apartament-temniță, vizitat doar de o asistentă medicală. Victimă a etichetelor sociale, a desconsiderării și lipsei de comunicare, Charlie tânjește după dragoste și empatie și speră să câștige iertarea celor pe care îi iubește. Rolul principal este magistral interpretat de Sorin Miron (înghesuit într-un imens harnașament de haine), alături de care pe scenă îi veți putea vedea pe Corina Moise, Cătălina Mihai, Ștefan Radu și Andreea Mateiu. Următoarea reprezentație este programată pe 24 septembrie.

Criminalul din culise: „Mori odată!”, în premieră la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești

Ce faci când o crimă fictivă, înscenată stângaci pe o scenă de teatru, devine una reală, foarte bine executată? Un răspuns de un comic spumos și plin de suspans este oferit de echipa Teatrului „Toma Caragiu” din Ploiești, care invită publicul la premiera spectacolului „Mori odată!”, în regia Teodorei Petre. Povestea introduce spectatorul în lumea plină de rivalități, pasiuni și ambiții din spatele cortinei, unde un grup de actori pregătește lansarea unei piese polițiste. Neașteptat, crimele din intriga spectacolului lor încep să devină reale, iar protagoniștii sunt nevoiți să joace încercând, în același timp, să descopere criminalul, fiecare erou putând fi următoarea victimă. Tensiunea și momentele comice explozive sunt inspirat întreținute de artiștii George Liviu Frîncu, Cosmin Șofron, Ilie Galea, Dana Vulc, Paul Niculae, Robert Oprea, Manuela Alionte Frîncu, Mihaela Duțu și Marian Despina. Comedia „Mori odată!” se joacă pe 16 septembrie (ora 18:30), următoarea reprezentație fiind programată pe 30 septembrie.

Petreceri retro cu invitați de legendă, la BT Arena din Cluj

O fascinantă călătorie în timp, către anii de glorie ai vinilului și benzilor de casetofon, e programată în acest weekend la Cluj-Napoca. Pe 15 septembrie, de la ora 19:00, la Sala Polivalentă BT Arena, în cadrul concertului „Discoteca ’90”, vă puteți întâlni cu vedete ale muzicii internaționale, precum Lou Bega, La Bouche, Corona, Ice MC, Cappella, Double You, Rednex sau Bellini. Din program nu vor lipsi piese celebre care au ocupat primele locuri în topurile muzicale ale perioadei: „Mambo No. 5”, „Be My Lover”, „The Rhythm of the Night”, „U Got 2 Let The Music”, „Please Don’t Go”, „Cotton Eye Joe”. De asemenea, pe 16 septembrie (ora 19:00), la „Discoteca ’80” vă așteaptă un party exploziv, invitații serii fiind celebrii soliști C.C. Catch, Ricchi e Poveri, Bad Boys Blue, Savage și Ryan Paris. Artiștii vor reconstitui atmosfera legendarelor seri de dans sub disco-ball, interpretând live hit-uri precum: „I Can Lose My Heart Tonight”, „Mamma Maria”, „You’re A Woman” sau „Only You”.