Main menu

header

961 32 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Puține mlaștini sunt mai faimoase decât spațiul căpcăunului verde Shrek, cu amestecul său fermecător de respingere a nepoftiților și devotamentul nețărmurit pentru familie și prieteni. În calitatea sa de legendă în devenire a culturii pop, casa lui Shrek a intrat în circuitul turistic, iar aceasta este o veste excepțională pentru milioane de fani ai personajului animat.

Un sejur de poveste

Casa „cioplită” în copac, emblematică pentru Shrek și ai săi, se află pe o proprietate istorică, folosită și în alte producții celebre. Deși simpaticul căpcăun verde imaginat de DreamWorks Animation nu își dorește niciodată vizitatori, având chiar un avertisment în acest sens chiar la intrarea pe proprietate, fanii săi vor avea în curând șansa de a se delecta într-o recreare fidelă a mlaștinii care a cucerit atâtea inimi de cinefili. Pentru că, de când filmul de animație „Shrek” a avut premiera, în 2001, a devenit un pilon al culturii pop și a fost primul care a câștigat un Premiu Oscar pentru cel mai bun lungmetraj de animație când categoria a debutat, în 2002, Ardverikie, o proprietate istorică situată în Scoția, a listat casa acoperită cu mușchi a lui Shrek pe Airbnb, pentru un sejur de două nopți, începând cu 27 octombrie. „Sunt în mlaștină în timp ce Shrek este plecat și sunt absolut încântat să vă invit într-un sejur de poveste. Și nu contează semnele de interdicție - sunt pentru decor”, spune prietenul fictiv de pe Airbnb, care cheamă fanii la casa lui Shrek.

Pat și masă de lemn, atmosferă cu lumânări din ceară

961 32 2Povestea lui Shrek a dat naștere altor trei urmări animate și, mai târziu, s-a transformat într-o serie care îl prezintă pe Antonio Banderas pe post de pisică vorbitoare, în stil Zorro. Ulterior, filmul a inspirat chiar și un musical pe Broadway, care a făcut turnee în Seattle, New York și Chicago. Casa care va fi la dispoziția vizitatorilor aduce multe detalii din film la viață, inclusiv ușa șubredă pe care personajul o trântește cu foc de atâtea ori pe parcursul filmelor care îl au ca protagonist, patul și masa de lemn unde Shrek a râs și a plâns de atâtea ori, plus un șemineu făcut din rădăcinile unui copac. Turiștii vor putea găsi aici, de asemenea, o atmosferă luminată romantic doar de lumânări din ceară, plus un vraf de vafe pentru micul dejun.

Casa plină de surprize a lui Shrek este doar cea mai recentă ofertă neobișnuită pentru cinefili - la începutul acestui an, Airbnb a anunțat un sejur de o noapte în Palais Garnier, care a inspirat „Fantoma de la Operă“, iar înainte de premiera filmului „Barbie“, compania a închiriat Barbie’s DreamHouse

Proprietatea a avut-o ca oaspete pe Regina Victoria

Celebra casă a lui Shrek a fost construită pe un vast teren din Ardverikie, care este situat pe malul lacului Laggan, în Scoția. Proprietatea găzduiește Ardverikie House, o locuință nobiliară scoțiană din secolul al XIX-lea. Printre cei care au locuit aici s-a numărat James Hamilton, marchizul de Abercorn, care a adus-o în casă pe Regina Victoria, ca oaspete, timp de trei săptămâni, în vara lui 1847. Terenurile din jur au fost, de asemenea, prezentate în diverse producții tv și cinematografice, inclusiv în filmul „James Bond. Să nu mori azi” sau în serialul „The Crown”.