Main menu

header

961 30 1de Irina Ţolea şi Claudia Mîţoi

Producții noi, care aduc în lumina reflectoarelor femeia modernă și concertele cu repertorii impresionante în interpretarea unor protagoniști celebri, se disting în agenda culturală din care vă recomandăm evenimentele pe care nu trebuie să le pierdeți în această săptămână.

„Nora”, în avanpremieră la Teatrul Național din Capitală

Etapele redescoperirii de sine și evadarea dintr-un univers confortabil dar toxic sunt abordate în profunzime, cu multă sensibilitate, în noua producție montată de regizoarea Chris Simion-Mercurian pe scena Teatrului Național din București. Pe 29 și 30 noiembrie (ora 19:00), la Sala Atelier, se joacă primele reprezentații ale spectacolului „Nora”, de H. Ibsen, un text-reper pentru reprezentarea femeii în societatea modernă. Montarea originală, bogată în simboluri aduce mai aproape de noile generații semnificația profundă a textului, lărgind perspectiva transformării femeii sensibile, depersonalizate și manevrabile într-un personaj puternic, cu propriile aspirații și inițiative de viață. Rolul principal este interpretat de Irina Movilă, alături de care îi veți putea vedea pe Șerban Pavlu, Ioan Andrei Ionescu, Mihai Munteniță, Tania Popa/ Amalia Ciolan, Bianca Marinescu, Geo Vișan și Robert Herea. Premiera oficială a spectacolului „Nora” este programată pe 15 decembrie. 

„Scumpa mea, Eva”: Romică Țociu și Cornel Palade revin pe scena Revistei bucureștene

Un portret original al femeii secolului XXI este creionat cu mult umor și ingeniozitate în noul spectacol lansat pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din București. Pe 25 și 26 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Savoy, puteți vedea primele reprezentații ale show-ului „Scumpa mea, Eva”, un tribut adus femeii moderne, în regia lui Cezar Ghioca. Spectacolul marchează revenirea pe scena Revistei bucureștene a îndrăgiților artiști Romică Țociu și Cornel Palade, alături de care pe scenă vor urca Adrian Enache, Cristian Simion și Nae Alexandru, Oana Ghioca, Miruna Birău, Diana Radu Stan, Monalisa Basarab, Robert Emanuel și Alin Gheorghișan. În momente spumoase de umor și antrenante reprize muzicale și coregrafice, artiștii vă propun să descoperiți femeia de azi, reprezentată în diverse tipologii: cochetă, ingenuă, militantă, vampă, victimă, muză și rațiune de a pune în mișcare sexul opus.

Un nou proiect marca Tudor Gheorghe: „Altfel - Romanța”, în turneu național

961 30 2Un nou mesaj cultural este transmis de celebrul cantautor Tudor Gheorghe iubitorilor de frumos din întreaga țara. Maestrul prezintă într-un turneu național Concerul Extraordinar „Altfel - Romanța”, un proiect inedit, inspirat de texte populare și poezii autohtone. Acompaniat de Corul și Orchestra Concertino, conduse de Marius Hristescu, Tudor Gheorghe propune publicului să redescopere romanțe celebre, reorchestrate și interpretate în formule surprinzătoare într-un concert pentru toate vârstele, care îmbină ingenios genurile muzicale. În cadrul turneului național reprezentațiile sunt programate după cum urmează: 23 noiembrie, Timișoara; 24 noiembrie, Arad; 27 și 28 noiembrie, Brașov; 4 și 6 decembrie, Iași; 7 decembrie, Bacău; 9 decembrie, Buzău și 15 decembrie, Constanța. În București, Concertul „Altfel - Romanța” va fi prezentat pe 21 decembrie, la Sala Palatului. Toate reprezentațiile încep la ora 19:00.

Placido Domingo Jr. și Paula Seling cântă în „Muzică pentru viață”, la Oradea

Artiști de talie internațională își unesc vocile pentru a ajuta copii români cu afecțiuni grave. La Oradea, pe 26 octombrie (ora 20:00), la Casa de Cultură a Sindicatelor, are loc o nouă ediție a evenimentului „Muzică pentru viață”, un Concert de Gală în scop caritabil în care vor evolua tenorii Pietro Mazzochelli şi Fabio Andreotti, îndrăgita artistă Paula Seling, dar și solistul, compozitorul și producătorul Placido Domingo Jr., fiul celebrului tenor spaniol. Programul va cuprinde arii din opere celebre, piese românești și italiene, artiștii fiind acompaniați de Orchestra Filarmonicii din Oradea, condusă de dirijorul Leonardo Quadrini, prezentatoarea evenimentului fiind Mihaela Tatu. „Muzică pentru viață” este un eveniment organizat de Asociația „Italiani in Bihor”, fondurile strânse cu acest prilej fiind donate pentru a asigura tratamente de specialitate, în spitalele italiene, pentru copiii români cu afecțiuni oncologice.