Main menu

header

962 25 1de Georgiana Mihalcea

A fost odată ca niciodată un bătrân generos, cu dor de ducă și încărcat de daruri. El avea o mică turmă vrăjită de reni zburători. Și au mai fost crăciunițe, crăciunei, spiriduși și zâne. Și toți trăiau într-un mic sat din Laponia. Apoi, Moș Crăciun, căci despre el este vorba, s-a gândit că oasele lui, ce au început să resimtă reumatismul, au nevoie de o climă mai blândă. Așa că a hotărât să își facă o nouă reședință în România, în Moldova, în comuna Negrești, din județul Neamț. Este aproape de orașul tinereții, Piatra Neamț. Așa că, aceia care vor veni să se întâlnească cu Moșul cel Bun la el acasă, îi pot fi oaspeți mai multe zile și pot face nenumărate excursii și drumeții. În plus, pot participa la diverse evenimente, pot vizita învecinatul Sat al Poveștilor, pot pleca cu suveniruri și cu amintiri deosebite. Acolo l-am întâlnit și noi și am stat la taifasuri despre magia din Satul lui Moș Crăciun.

„Fiecare colțișor spune o poveste, totul este realizat în detaliu”

- Când a apărut Satul lui Moș Crăciun în România?

- Ho-ho-ho! Pe 1 decembrie 2021, cu mare bucurie în inimă, am deschis poarta către Satul lui Moș Crăciun din Negrești, Neamț. A fost o zi plină de magie și entuziasm, primită cu brațele deschise de toți cei care cred în spiritul Crăciunului. Acest parc tematic, dedicat Magiei Crăciunului, este un vis împlinit, o adevărată încununare a bucuriei și speranței.

- Cum v-a venit ideea înființării acestui loc de basm?

- Ideea de a crea Satul lui Moș Crăciun din Negrești, a venit din dragostea mea profundă pentru Crăciun și dorința de a împărtăși cu toți românii magia acestei sărbători. Este un loc unde inocența copilăriei rămâne veșnic vie și unde toți pot experimenta povestea Moșului într-un mod cât se poate de real. Fiecare colțișor al Satului meu spune o poveste, totul este realizat în detaliu și cu multă pasiune, o investiție financiară majoră, dar mai ales una emoțională. De la lemnul vechi de 200 de ani, până la obiectele de colecție, fiecare element emană autenticitate și căldură.

„Copiii pot descoperi biroul și locuința mea, Oficiul Poștal, Atelierele Spiridușilor şi Grajdul Renilor”

962 25 2- Care este programul de funcționare și unde vă putem găsi?

- Ho-ho-ho! Anul acesta, am deschis Satul pe 20 noiembrie și voi primi oaspeţi până pe 30 decembrie. Programul este zilnic, între orele 9:00 și 21:00, dar este necesar să faceți rezervare înainte să veniți, pe platforma www.satulluimoscraciun.ro. Grăbiți-vă, locurile se ocupă rapid!

- Ce atracții sunt pentru cei mici?

- Pentru cei mici, Satul meu este un adevărat paradis! Aici, copiii pot descoperi biroul și locuința mea, Casa Spiridușilor, Oficiul Poștal, Atelierele Spiridușilor unde se confecționează jucării și se împachetează cadouri, Sania mea și Grajdul Renilor. Fiecare loc a fost gândit și creat pentru a aduce magia Crăciunului la viață, pentru a-i face pe copii să zâmbească și să simtă bucuria sărbătorilor.

- Dar pentru cei mari?

- Ho-ho-ho! Satul meu este un loc magic nu doar pentru cei mici, ci și pentru cei mari. Este un loc unde adulții pot redescoperi bucuria și emoția simplă a Sărbătorilor de iarnă, un loc care aduce speranță și zâmbete. În inima fiecărui adult se află un suflet de copil care visează la magia Crăciunului, iar Satul lui Moș Crăciun este locul unde aceste visuri prind viață. Aici, fiecare adult poate redeveni copil pentru o zi!

„Turul începe cu un moment special: scrierea scrisorilor către mine, Moș Crăciun”

962 25 3- Ce se întâmplă în Atelierele spiridușilor?

- Spiridușii sunt ajutoarele mele de încredere și îi conduc pe copii printr-o călătorie magică în Atelierul de Jucării și în cel de Împachetat Cadouri. În aceste ateliere, spiridușii le arată copiilor cum să creeze jucării minunate și cum să împacheteze cadourile în cel mai frumos mod posibil. Este o experiență educativă și distractivă, unde cei mici învață despre bucuria de a dărui.

- Să facem un exercițiu de imaginație! Ne puteți descrie traseul principal din sat?

- Imaginați-vă că pășiți într-o lume de basm, direct dintr-o carte cu povești! Turul începe cu un moment special: scrierea scrisorilor către mine, Moș Crăciun. Treceți poarta de intrare și pășiți în inima Satului, unde veți fi întâmpinați de un spiriduș foarte prietenos. El vă va conduce la Căsuța Spiridușilor, un loc plin de culoare, luminițe și râsete, unde se simte bucuria și veselia Crăciunului. Apoi, vizitați Oficiul Poștal, unde sute de scrisori sunt sortate zilnic cu multă atenție. Următoarea oprire este la Atelierul de Jucării, unde spiridușii construiesc cu grijă și dragoste jucării magice. În continuare, ajungeţi la Casa lui Moș Crăciun, unde mireasma de scorțișoară și ceaiurile aromate îmbie la povești. Casa mea este un sanctuar al păcii și tradiției, fiecare obiect având o poveste de spus. Următoarea oprire este la Biroul meu, unde planific, citesc scrisori și desenez noi jucării. Urmează Atelierul de Împachetat Cadouri, unde fiecare dar este împachetat cu măiestrie și un strop de magie. Și, desigur, veți putea admira Sania mea, minunat decorată pentru marea călătorie, și Grajdul Renilor magici. Turul se încheie cu Magazinul de suveniruri, unde puteți lua acasă o parte din magia și bucuria acestui loc minunat. Vă aștept cu brațele deschise și cu multe povești de spus!

„Sunt întotdeauna gata pentru o fotografie de neuitat cu fiecare dintre micuţi”

- Cum decurge întâlnirea copiilor cu Moșul?

- Întâlnirea cu mine, Moș Crăciun, este un moment deosebit! Spiridușii îi conduc pe cei mici către biroul meu, unde de obicei sunt prins citind scrisorile lor, răsfoind Cartea Magică sau desenând noi jucării. Am pregătit o mulțime de povești, sfaturi prețioase și voi răspunde cu multă răbdare la întrebările lor. Și desigur, sunt întotdeauna gata pentru o fotografie de neuitat cu fiecare dintre ei!

- Ce evenimente au loc în decembrie aici?

- Decembrie este o lună plină de surprize! Spiridușii mei harnici au pregătit tot felul de activități speciale. Și eu am surprizele mele gata pregătite, abia aștept să împart bucuria Sărbătorilor cu fiecare vizitator. Va fi o lună magică, un adevărat carnaval al bucuriei și amintirilor de neuitat.

- Dincolo de frumusețea locului, cei care v-au trecut pragul v-au spus că au găsit Magia Crăciunului aici?

- Da, vizitatorii mi-au mărturisit că au simțit Magia Crăciunului aici, în Satul meu din Negrești. Acest loc este o adevărată oază de speranță și bucurie, unde colindele românești și luminițele colorate creează o atmosferă de poveste. Este locul unde fiecare vizitator, mare sau mic, descoperă copilăria veșnică și magia pură a Crăciunului.

Spiridușii sunt ființe vesele și iubitoare de lumină. Tocmai de aceea, în Satul lui Moș Crăciun sunt extrem de multe luminițe și totul este foarte colorat

„Este locul perfect pentru a petrece timp de calitate alături de familie şi prieteni“

- Vă rog să adresați un mesaj pentru cititorii revistei Taifasuri, o invitație specială în tărâmul fermecat din Negrești!

- Ho-ho-ho! Dragii Moșului, vă aștept acasă la mine! Satul meu este înconjurat de peisaje care par desprinse din povești, se respiră un aer proaspăt de munte și este locul perfect pentru a petrece timp de calitate alături de familie și prieteni. Situat în localitatea Negrești, aproape de orașele Piatra Neamț și Târgu Neamț, de Cetatea Neamțului, Humuleștiul lui Ion Creangă, Mănăstirile Agapia, Văratec, Neamț, Satul este destinația potrivită pentru cei care doresc să descopere frumusețile și tradițiile moldovenești. Dar nu uitați să faceţi rezervare înainte de a veni pe www.satulluimoscraciun.ro. Vizita în Satul meu este ghidată de spiriduși, în grupuri de până la 30 de persoane, pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Fiindcă sunt mulți doritori să mă întâlnească, fără rezervare s-ar putea să nu ne putem vedea, iar eu abia aștept să vă întâmpin! Vă promit o experiență de neuitat.