Main menu

header

784 3 1de Gabriela Militaru şi Florica Pintea

Milla Jovovich este una dintre cele mai cunoscute actrițe și fotomodele de origine ucraineană din Statele Unite ale Americii. Ea a emigrat împreună cu familia la Londra și mai apoi în Los Angeles pe când avea numai 5 ani și și-a început cariera de modelling la 12 ani. După ce mulți ani doar a cochetat cu actoria, începând cu 1997, aceasta a devenit principala sa activitate. Milla a apărut în filme precum „Al cincilea element”, „Zoolander”, „Resident Evil” sau „Cei trei mușchetari”. Cât despre viața sa personală, frumoasa șatenă a fost căsătorită de trei ori și, se pare că, cea de a treia oară a fost cu noroc. Milla și ultimul său soț, Paul W.S. Anderson, sunt împreună din 2009 și au împreună trei fete, din care ultima, Osian, a venit pe lume în februarie 2020. Însă, așa cum ne-a obișnuit și la celelalte sarcini ale sale, Milla și-a revenit repede după gravidie, s-a bucurat de perioada de izolare alături de familie și a continuat să lucreze pentru a-și recăpăta silueta de invidiat.

A suferit un avort spontan

784 3 2Milla Jovovich a știut mereu cum să își acopere pântecele în timpul gravidiei astfel încât să pară ca și cum nu a câștigat prea multe kilograme. În realitate, actrița spune că, de fiecare dată când a fost însărcinată, s-a îngrășat foarte mult. Potrivit spuselor sale, Milla a pus între 20 și 22 de kilograme la fiecare sarcină, kilograme pe care a fost nevoită, mai apoi, să le dea jos prin dietă și mult sport. Ultima sarcină, cea în urma căreia a venit pe lumea cea de a treia fiică a actriței, a fost însă și mai specială decât celelalte două. În primul rând pentru că Milla are deja 44 de ani, o vârstă la care femeile trebuie să aibă mai mare grijă cu sarcina. Mai apoi, această a treia sarcină a fost specială pentru că, în urmă cu doi ani, Milla a suferit un avort spontan când era însărcinată deja într-o lună avansată. „Eram gravidă în patru luni și jumătate și filmam în Europa de Est. Am intrat în travaliu mult înainte de termen așa că au trebuit să îmi întrerupă sarcina. A fost nevoie să fiu trează pe tot parcursul procedurii și a fost una dintre cele mai terifiante experiențe din viața mea. Încă am coșmaruri legate de acel episod în care m-am simțit atât de singură și fără apărare”, a mărturisit Milla, motivându-și astfel teama de a pierde și această sarcină, dar și alegerea de a sta mai relaxată și de a lucra mai puțin. „Recunosc că nu am făcut mișcare mai deloc în timpul sarcinii, dar asta pentru că am fost foarte paranoică și am avut mare grijă să nu îmi pun sarcina în pericol”, a spus Milla, adăugând, apoi, pe un ton amuzant că a preferat să vadă partea bună a lucrurilor pe perioada sarcinii. „Din fericire mi-au crescut foarte mult sânii, ceea ce, pentru o persoană care toată viața a suferit din cauza asta, a fost un moment în care mi-aș fi dorit să dureze cât mai mult”, a glumit ea.

„Prefer legumele și orice altceva mănânc este în porții foarte mici”

784 3 3Din fericire, bebelușa Osian a venit pe lume și și-a cunoscut surorile mai mari, Ever (12 ani) și Dashiel (5 ani), la începutul lunii februarie 2020. La scurtă vreme după venirea pe lume a lui Osian, familia ei (și, de altfel, toată lumea) a intrat în autoizolare din cauza pandemiei de COVID-19, așa că proaspăta mămica s-a putut bucura de liniște în a petrece primele săptămâni alături de noul membru al familiei. Milla Jovovich a împărtășit vestea venirii pe lume a copilului cu cei 3,4 milioane de urmăritori de pe pagina sa de Instagram, iar după primele săptămâni a revenit la dieta ei normală pe care o începuse chiar înainte de a rămâne însărcinată pentru a treia oară. Milla a încercat dieta Keto în trecut, dar a recunoscut că „este greu de ținut”. Prin urmare, și-a creat propria dietă pe care o ține și în prezent, pentru a scăpa de kilogramele adunate în timpul sarcinii. „Mi-am schimbat stilul de viață acum mai bine de un an. Tot ceea ce trebuie să fac este să mă asigur că măcar 80% din dieta mea săptămânală se bazează pe legume și că orice altceva mănânc este în porții foarte mici”, a explicat Milla. Actrița spune că, respectând regula alimentației pe bază de vitamine, minerale, proteine și fibre din legume și a „mâncărurilor interzise” în doze foarte mici a observat cum „pielea mea pur și simplu s-a schimbat, mi-a crescut nivelul de energie și tot organismul se simte mai bine”. Un meniu zilnic pentru o zi obișnuită cuprinde: mic dejun - cereale fără adaos de zahăr cu lapte degresat și o cană mare cu ceai antioxidant; gustarea de dimineață - 1 felie de brânză degresată, 1-2 mere și apă; prânz - 1 shaorma ușoară din piept de pui fără piele la grătar și salată; gustarea de după-amiază -bucățele de curcan afumat, legume sotate și apă; cină - somon fiert la abur, pilaf de cereale integrale și o cană mare cu ceai verde.

Este adepta ridicării greutăților

784 3 4După ce a născut, Milla Jovovich a revenit și la exercițiile fizice de la care înainte de sarcină nu făcea rabat în nicio zi. Așa că, pe lângă alăptatul despre care se știe că ajută proaspetele mămici să piardă din kilogramele adunate pe timpul sarcinii, actrița face și sport. De curând, ea s-a apucat de grădinărit, despre care spune că o ajută nu doar să aibă legume proaspete, dar este și o modalitate de a face exerciții simple și de a se relaxa. În plus, Milla face yoga care, de asemenea, o ajută la relaxare, ceea ce, după spusele ei „este foarte important pentru cineva care s-a luptat cu episoade depresive toată viața”. Yoga este, de fapt și exerciţiul său de încălzire pentru fiecare sesiune de antrenament. Iar pentru a scăpa de kilogramele în plus în ritm alert, actrița continuă cu 20-30 de minute de exerciții cardio zilnic. De asemenea, Milla este adepta ridicării greutăților. Ea atrage atenția că acestea nu trebuie să fie foarte grele pentru că obiectivul nu este de a avea mușchi proeminenți, ci doar brațe frumos conturate și cu mușchi fermi. Pentru tonifierea muşchilor picioarelor și a abdomenului, actrița obișnuiește să facă serii de abdomene și fandări laterale atât din poziția în picoare, cât și din poziția culcat pe salteaua de gimnastică. Iar pentru a schimba registrul, în unele zile, Milla pleacă pur și simplu la plimbare în mers rapid pentru a pune în mișcare mușchii corpului și pentru a-și stabili un suflu de fitness constant.

„Alimentația fără gluten are toate avantajele din lume“, este de părere Milla Jovovich

Pentru energizare, Milla Jovovich recomandă smoothie din fructe de pădure, spanac, kale și iaurt grecesc degresat