Main menu

header

838 3 1de Călin Popa şi Daniel Şuta

În 2019 era desemnată a doua cea mai frumoasă actriță din lume, iar personalitatea sa artistică „sparge” multe dintre miturile Hollywoodului. Neconvențională, atipică, fermecătoare fără efort și extreme, Margot Robbie a luat cu asalt Cetatea filmului în roluri de compoziție care au propulsat-o spre cele mai prestigioase premii, inclusiv două nominalizări la Oscar.

A fost chelneriță și menajeră

838 3 2Născută în 1990, în Australia, Margot Robbie a fost crescută de o mamă singură și la 16 ani făcea diverse joburi modeste, servind la mese, făcând curățenie prin diverse locuințe și având un job part-time la metrou. Un an mai târziu, după terminarea liceului, pleca la Melbourne pentru a începe actoria și nu împlinise 20 de ani când obținea primul rol. De atunci, ascensiunea lui Margot s-a derulat în cascadă, grație unui farmec pe care publicul l-a decis ca irezistibil. Chiar dacă a intrat în lumea strălucitoare, competitivă și aspră a celebrității de foarte tânără, actrița nu și-a pierdut capul. Fără să cadă în extreme, alegându-și cu grijă partiturile, cerebrală și moderată, Margot dă actoriei ce este al actoriei fără să uite de sine. „Acord atenție egală vieții personale și celei profesionale, așa cum pun pe același plan deopotrivă a mânca bine și a mă antrena serios”, detaliază vedeta.

„Nu sunt deloc pricepută la abținere”

În anul 2019, Margot Robbie era pe locul opt din perspectiva câștigurilor actrițelor de la Hollywood, fosta chelneriță câștigând în doar un an aproape 35 de milioane de dolari. Iar faptul că se poziționează constant în topul vedetelor care arată cel mai bine și sunt cele mai elegante în condițiile în care este foarte naturală demonstrează că publicul admiră firescul celebrităților. Per ansamblu, Margot știe să fie o persoană obișnuită - a locuit cu iubitul său, actualul soț, Tom Ackerley, într-un apartament pe care îl împărțeau cu alți cinci prieteni, ca să poată „duce” chiria - și recunoaște că dietele draconice nu sunt stilul său. „Dacă nu mănânc, mă simt îngrozitor. Nu sunt deloc pricepută la abținere. Îmi plac cartofii prăjiți, berea și burgerii. Îmi este imposibil să mănânc o salată pe zi și să beau o jumătate de pahar cu vin din când în când. Pur și simplu nu pot face asta”, mărturisește Margot.

„Dacă filmez în bikini, consum numai morcovi cruzi”

838 3 3Felul relaxat în care se hrănește o celebritate de talia lui Margot Robbie nu înseamnă deloc că actrița își dă frâu liber poftelor. Într-un interviu pentru revista „Emirates Woman”, actrița a povestit în detaliu despre faptul că este atentă la ceea ce mănâncă, chiar dacă-și permite să „înșele” uneori cu fast-food, băuturi carbogazoase sau ciocolată un stil alimentar în general sănătos. Meniul zilnic al vedetei include porridge, fructe de pădure, smoothie cu mere și varză kale, pui cu lămâie, orez brun, pește, cartofi dulci, multe legume și o cantitate apreciabilă de ceai. „Am o slăbiciune pentru tăițeii din orez. Uneori la cină mănânc o porție bună din acest preparat”, detaliază Margot. Pe de altă parte, actrița povestește despre soluțiile „de urgență”: „Dacă am filmări și mai ales dacă implică apariții în vestimentație mai sumară, tai complet grăsimile saturate, alcoolul și dulciurile. Sunt în stare să mănânc trei zile numai morcovi cruzi dacă este nevoie să arăt bine în bikini”, explică actrița.

În formă cu hochei și sute de abdomene

838 3 4Actrița nominalizată la Premiul Oscar pentru interpretarea rolului principal în „Eu, Tonya”, în care o portretizează pe patinatoarea Tonya Harding, este o pasionată a sporturilor de iarnă și se menține în formă cu ajutorul hocheiului. De asemenea, se antrenează cu exerciții cardio și jogging. Potrivit specialiștilor, în acest fel vedeta își menține o musculatură impecabil conturată, frumos întinsă pe membre și o alură alungită. „Am petrecut multe ore la sala de antrenament pentru masă musculară atunci când am jucat-o pe Tonya. Mi-am lucrat foarte mult picioarele, care trebuiau să fie puternice, demne de o campioană”. Apoi, Tonya Harding însăși, cu care Margot a pregătit rolul în cel mai mic detaliu, a sfătuit-o să-și fortifice și partea de sus a corpului, pentru a putea executa cascadoriile pe gheață pe care le-a presupus interpretarea. În perioada pregătirii pentru film, Margot executa zilnic minimum 100 de abdomene, supravegheată în persoană de celebra patinatoare. Actrița s-a antrenat intens cinci zile pe săptămână, câte patru ore pe zi.

Antrenamente „maraton” pentru rolul de „fată rea”

838 3 5Pregătind rolul Harley Quinn, care a propulsat-o pe Margot printre actrițele cu mare succes la box-office, partitură de „fată rea” în aparență, actrița a trecut la antrenamente de box care au cucerit-o imediat. „Margot a executat multe ridicări de greutăți, mult box, reprize intense de împingeri și exerciții cu greutăți pe glezne, pentru tonificarea spatelui și a feselor, ca și exerciții cu greutăți ușoare, pentru a-i sublinia talia și linia coapselor. S-a dedicat total construirii acelui corp pe care și-l imaginase pentru personificarea lui Harley. Margot a fost ca o mașină de exerciții. Era în stare să continue maratonul la nesfârșit”, explică antrenorul personal al actriței, Andie Hecker. De asemenea, vedeta a continuat seriile de abdomene care dăduseră atât de bune rezultate anterior, astfel încât prestația sa din „Brigada sinucigașilor” a fost una memorabilă.

Cremă pentru bebeluși pe post de balsam de buze

838 3 7Margot Robbie nu-și bate capul foarte mult pentru a-și păstra frumusețea izbitoare, având aceeași abordare relaxată pe care o manifestă la capitolul alimentație. Practic, vedeta nu folosește produse multe sau o rutină complicată, apelând în mod obișnuit la o loțiune de curățare și la exfoliere regulată. „Dacă sunt în avion, lucru care se întâmplă foarte des, și mă enervează senzația de ten cu impurități, folosesc șervețele umede și imediat mă simt mai bine”, spune vedeta. În plus, Margot își hidratează tenul cu religiozitate, folosind produse dintre cele mai obișnuite, dar de foarte bună calitate. „Am o teorie a conspirației cum că balsamurile de buze conțin aditivi, așa că folosesc o cremă pentru bebeluși pe post de balsam. Așa am făcut dintotdeauna și acest produs nu-mi lipsește niciodată din geantă”, arată Margot, care este imaginea unor branduri cosmetice de top mondial.

„Atunci când aplic fond de ten, îl amestec la rădăcina părului cu o periuță de dinți“

„Lactatele îmi afectează pielea“

Margot Robbie afirmă că „nu poate trăi fără brânză”. Pe de altă parte, însă, lactatele îi afectează aspectul pielii, iar vedeta nu se joacă atunci când vine vorba despre acest mare atu al înfățișării sale fermecătoare. „Iubesc lactatele, dar atunci când filmez, renunț complet la ele, pentru că pielea mea nu arată foarte bine dacă fac exces. Așa că le înlocuiesc cu multă apă”, punctează Margot.