Main menu

header

847 3 1de Călin Popa şi Daniel Şuta

Are 40 de ani, doi copii mici, este una dintre cele mai mediatizate personalități ale prezentului și o inspirație pentru multe femei. Meghan Markle, ducesa de Sussex, și-a revenit rapid în forma perfectă care a consacrat-o încă de pe vremea când era actriță, cu ajutorul unei alimentații vegane și al unui regim strict de exerciții fizice.

Mai puțin despre restricții alimentare, mai mult despre calitatea hranei

De la nunta sa cu Prințul Harry al Marii Britanii, în 2018, peste Meghan Markle au trecut multe episoade care au poziționat-o în centrul atenției întregii lumi. Dincolo de evoluția sa socială, ducesa de Sussex a reușit să-și găsească liniștea peste Ocean, a dat naștere unui băiat și unei fete și rămâne un model pentru multe tinere din toată lumea. Unul dintre subiectele care nu au încetat nicio clipă să fie dezbătute este dieta care o menține în formă. „Este revigorant să auzi o celebritate concentrându-se pe ce să mănânci în loc de ce să nu mănânci”, spune Angela Lemond, nutriționist din Dallas. Practic, ducesa de Sussex a schimbat paradigma mesajului dietar contemporan dinspre restricții de toate felurile spre atenția la calitate.

Fără liste de opțiuni „permise” sau „interzise”

Meghan Markle are o dietă vegană încă din 2016 și încearcă s-o mențină în cursul săptămânii, deși în weekend uneori mai „trișează”. Dar în ansamblu, plantele sunt partea centrală a regimului alimentar al ducesei de Sussex. Asta îi asigură un indice mai scăzut de masă corporală și posibilitatea de a aduce organismului o mare varietate de substanțe nutritive, în primul rând din alimente proaspete, integrale. Practic, regimul lui Meghan Markle nu are vreo listă cu alimente „premise” și „de evitat”, iar acest tip de veganism relaxat, pe care uneori îl mai ocolește, îi permite și să se mențină în formă fizică, și să nu aibă neplăceri din pricina unor carențe de vitamine. Un alt avantaj este și cel etic - binecunoscută susținătoare a mediului înconjurător încă dinainte de a intra în Familia Regală britanică, Meghan Markle se asigura că prin dieta sa și exemplul personal contribuie la un consum mai redus de resurse naturale.

Shake-ul „Markle combo” - măr, varză kale, spanac, ghimbir și lămâie

847 3 2Una dintre gustările preferate ale lui Meghan Markle sunt feliile de mere cu unt de migdale și sare de mare. Aceasta este o alegere excelentă, care oferă fibre sățioase, grăsimi sănătoase, proteine și atenuează pofta de dulce. O altă gustare la care ducesa de Sussex recurge frecvent, nu doar pentru gust, ci și pentru hidratare și vitamine, este shake-ul numit „Markle combo”, amestec de măr, kale, spanac, ghimbir și lămâie. Pe parcursul zilei, Meghan Markle bea ceai Kombucha, formulă fermentată, ușor efervescentă. Sursă naturală de probiotice, acest ceai este excelent pentru sistemul digestiv. Deși ducesa de Sussex a fost nevoită să renunțe la această mică plăcere pe timpul celor două sarcini, întrucât ceaiul conține alcool rezidual la niveluri scăzute, s-a întors la delicioasa formulă după fiecare naștere.

Apă caldă cu lămâie și fructe de pădure cu iaurt

Născută în California, Meghan adoră sashimi - sushi fără orezul alb. „Fructele de mare oferă Omega 3, acizi grași foarte buni pentru inimă, așa că includerea lor în dietă este excelentă”, povestește ducesa de Sussex, într-un interviu. De asemenea, încă înainte de a avea un titlu nobiliar și doi copii, actrița care se remarca în seria „Suits” își începea ziua cu un pahar cu apă caldă cu lămâie. „Indiferent în ce formulă o preferăm, simplă sau cu lămâie, apa ne ajută să rămânem hidratați, iar hidratarea este foarte importantă”, crede ducesa de Sussex. În același timp, din dieta lui Meghan Markle nu lipsesc antioxidanții. Mare iubitoare de fructe de pădure, de la căpșuni la mure, ducesa a descoperit cu ceva vreme în urmă minunatele fructe acai, pe care le consumă cu iaurt sau în combinație cu alte fructe, tot acest aport de antioxidanți reflectându-se pe deplin nu doar în aspectul impecabil al fostei actrițe, ci și pe segmentul menținerii greutății și sănătății.

Carbohidrații, „o chestiune de echilibru și de dimensiune a porțiilor”

Meghan Markle nu suportă să se hrănească „din pachet” și obișnuiește să alăture conținutului unei cutii de quinoa, de pildă, tot felul de combinații improvizate - legume sotate, ardei roșu zdrobit, ierburi proaspete tocate etc. Iar dacă la micul dejun Meghan consumă destul de des budincă de semințe de chia, plină de antioxidanți, vitamine și minerale esențiale, în același timp, oricât de straniu ar putea părea pentru cineva atât de disciplinat, ducesa nu se ferește de carbohidrați, iar pastele chiar îi plac uneori la prânz. De altfel, toppingul preferat al ducesei pentru paste este un sos cremos fără lactate, pe bază de legume. „Ați jura că există tone de unt în el, dar este doar din dovlecei, apă și puțin bulion”, detaliază Markle, care oferă și rețeta: sotați o ceapă medie tocată într-o lingură cu ulei de măsline, apoi adăugați cinci dovlecei tocați, o jumătate de cană cu apă și puțină pastă de roșii, pentru aromă. Gătiți totul la foc mic, acoperit, timp de patru ore, până când dovleceii s-au dizolvat într-un sos cremos. „Totul este o chestiune de echilibru și de dimensiune a porțiilor”, adaugă ducesa în legătură cu carbohidrații, pentru revista „Best Health”.

Meghan Markle lasă oricând la o parte un desert cu zahăr în favoarea unui pahar cu vin roșu, sursă de tanin și modalitate de a ține sub control caloriile lichide

Disciplina exerciţiilor fizice

847 3 3Când a intrat în atenția lumii ca viitoare soție a Prințului Harry, Meghan Markle și-a văzut viața întoarsă pe toate părțile și așa s-a aflat că actrița care se pregătea să intre în faimoasa Familie Regală a Angliei se antrenează cu religiozitate, face yoga și consideră că sănătatea mentală este la fel de importantă ca dieta și forma fizică. După ce a devenit mamă de două ori, Meghan a recurs la antrenamentul care întotdeauna i-a asigurat revenirea la greutatea inițială: încălzire cardio - 5 minute; întindere dinamică - 5 minute; circuit - 30 de minute; întinderi - 5 minute. Pentru a provoca mușchii, rutina circuitului se schimbă la intervale regulate. Circuitul preferat al ducesei de Sussex este următorul: piciorul ridicat în spate, apoi ghemuit și apăsat (zece repetări pe fiecare picior), ridicare pe un singur picior (15 repetări), extensie triceps (15 repetări), ridicare abdominală suspendată (15 repetări). De asemenea, dintre pozițiile de yoga preferate de ducesa de Sussex se remarcă „războinicul” și răsucirea în decubit dorsal.