Main menu

header

849 3 1de Călin Popa şi Daniel Şuta

Adevărată legendă a industriei muzicale, deținătoare de premii și recorduri, Madonna, supranumită regina muzicii pop, este în top din anii 1980 nu doar din perspectivă artistică, ci și prin felul în care arată. La 63 de ani, „afișează” imaginea unui corp impecabil, construit și menținut cu dietă, exerciții fizice și o enormă capacitate de autodisciplină.

Antrenament pe circuit, pe intervale și de rezistență

Fanii cântăreței s-au obișnuit cu ideea că idolul lor își menține forma fizică, energia și tonusul cu mult fitness și cu o alimentație sănătoasă, strictă. Chiar dacă mai trișează uneori, chiar dacă se mai relaxează și se mai răsfață din când în când, Madonna revine foarte repede la stilul care a consacrat-o și care a făcut din artista unică un model pentru generații. Pentru a realiza impecabil coregrafia din spatele spectacolelor sale, Madonna se antrenează șase zile pe săptămână și nu glumește - face zilnic „o combinație de antrenament pe circuit, pe intervale și de rezistență. Se concentrează pe alungirea mușchilor și pe menținerea fizicului unui dansator zvelt”, declară pentru „Daily Mail” antrenorul personal al reginei muzicii pop, Craig Smith.

Cereale integrale și legume, fără ouă și carne

849 3 2Madonna își schimbă adesea rutina de antrenament, pentru a include și flotări, exerciții de tip „scândură” sau ridicarea de greutăți. În plus, face yoga și Pilates. Este binecunoscut faptul că sesiunile sale de antrenament sunt dificile pentru o persoană obișnuită. Madonna însăși a glumit la un moment dat, afirmând că amicii nu pot ține pasul cu ea. Dar vedeta este bine susținută în acest efort de o alimentație specială și cât se poate de sănătoasă. Fostul bucătar personal al Madonnei, Mayumi Nishimura, care este specializată în gătitul macrobiotic, explică faptul că acest tip de regim, adoptat de mai mulți ani de cântăreață, se concentrează pe consumul de cereale integrale, legume, leguminoase, sos de soia fermentat și pește. În plus, Madonna evită cât poate ouăle, carnea, lactatele și grâul.

Mâncărurile sale preferate sunt cele care au la bază quinoa, supa, legumele la aburi și rulourile cu avocado

Regina muzicii pop a făcut cunoștință pentru prima dată cu stilul de viață macrobiotic pe vremea când era căsătorită cu Guy Ritchie. În timp, cântăreața a păstrat acest regim, care i se potrivește perfect, iar mâncărurile sale preferate au la bază quinoa, supa, legumele la aburi și rulourile cu avocado. De altfel, vedeta mănâncă fructe, dar niciodată aduse de la mari depărtări și nu în extrasezon. Un alt secret al dietei unice a Madonnei constă în consumul a șase mese mici pe tot parcursul zilei. Potrivit lui Smith, acest obicei este foarte bun pentru antrenamentele intense ale artistei, întrucât „îi stimulează metabolismul și îi menține energia pe tot parcursul zilei”.

Hidratare cu ceai de ghimbir, mate și bere organică

849 3 3Atunci când Madonna vrea să ia o pauză de la dieta sa strictă, înșală regimul cu același entuziasm cu care îl ține. „Cele mai mari îngăduințe pe care mi le permit sunt fie pizza, fie cartofii prăjiți sau chipsurile de cartofi”, mărturisea vedeta la un moment dat. După aceste episoade, Madonna se întoarce rapid la stilul său de viață obișnuit, iar la capitolul hidratare are anumite preferințe, pline de beneficii. Cantitatea zilnică de apă este completată cu ceaiul de ghimbir, plin de fitonutrienți, cu mate (n.r. – infuzie tradiţională din America de Sud, bogată în cafeină), care îi sporește energia, și cu berea din proteine organice, o băutură care oferă substanțe nutritive vitale, fibre și susține un stil de viață activ.

Suplimentele cu spirulină și algele îi susțin efortul fizic

Pentru a se asigura că-i oferă corpului toți nutrienții necesari, Madonna ia suplimente menite să-i întregească tabloul de substanțe benefice. Spirulina face parte din ansamblul alimentar al vedetei, având valoare nutritivă ridicată și renumele de a ține bolile la distanță. De asemenea, Madonna „ciugulește” alge încărcate cu vitamine și minerale, pentru a menține funcțiile corpului la capacitate maximă și este foarte atentă să consume acizi grași Omega 3, din pește și ulei de pește, precum și suplimente cu vitamina B12. În același timp, pentru a menține echilibrul electroliților, Madonna bea apă de cocos și suc de pepene verde, presat la rece.

Ten strălucitor cu multă apă și… umbră!

O întreagă lume este de acord: Madonna are o strălucire de excepție a chipului. Și aici sunt câteva secrete, pe care, de altfel, vedeta le-a împărtășit cu fanii, în cadrul mai multor interviuri. În spatele tenului său minunat, care o face să arate cu două decenii mai tânără, stă nu doar o rutină atentă, ci și determinarea de a o menține. Dintre sfaturile pe care le dă cântăreața se disting cele oferite inclusiv copiilor săi: nu spargeți coșurile dacă aveți acnee, pentru că lasă semne; evitați soarele, folosiți protecție și o pălărie cu boruri largi, pentru a nu vă expune la ultravioletele care strică rapid orice ten; spălați-vă fața cu apă rece, în fiecare dimineață, pentru că îmbunătățește circulația sângelui și strânge porii; nu exagerați cu exfolierea, o dată pe săptămână este mai mult decât suficient; hidratați serios pielea, în primul rând din interior - sucul nu este apă, apa este apă!; nu fumați; înlăturați machiajul înainte de culcare!

„Cina mea obișnuită este alcătuită din pește, cereale, legume gătite și salată. Simplu, dar gustos“

Masaj facial, terapie cu lumini şi „furca antiîmbătrânire“

Rutina de înfrumusețare a Madonnei este centrată pe hidratare. Vedeta folosește serumuri special create pentru ea, produse care conțin acid hialuronic și își împrospătează fața difuzând pe ten apă de trandafiri. Pe lângă masajele profesionale la care recurge periodic, regina muzicii pop își face singură masaj, cu mișcări ascendente, de fiecare dată când simte că tenul său are nevoie de prospețimea pe care o generează aceste gesturi simple. „Un masaj ridică mușchii feței, crește circulația sângelui și asigură o penetrare mai bună a produsului cosmetic”, crede Madonna. Alături de toate acestea, vedeta recurge la tratamente cu oxigen, cu lumini LED, la dermabraziune și perfuzie cu serumuri. Totodată, una dintre cele mai ciudate proceduri cărora li se supune cântăreața este așa-numita „furcă antiîmbătrânire”, un dispozitiv de înfrumusețare cu două vârfuri lungi, care livrează microcurenți ce promit stimularea producerii de colagen și strângerea pielii.