Main menu

header

881 3 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Celebritățile sunt în permanență în ochii publicului, cercetate amănunțit din toate pozițiile și toată lumea comentează cum arată, ce poartă și dacă sunt sau nu în formă. De-a lungul anilor, acest nivel de atenție față de aspectul fizic a determinat unele vedete să ia măsuri drastice, uneori chiar bizare sau de-a dreptul absurde, pentru a-și menține greutatea.

Salma Hayek: exclusiv sucuri

881 3 2Câteva celebrități au adoptat la un moment sau altul o dietă temporară, bazată exclusiv pe sucuri, dar Salma Hayek este un fan împătimit al controversatului regim. Actrița din „Frida” nu doar crede cu tărie că o astfel de cură detoxifică corpul, previne cancerul, întărește sistemul imunitar și ajută digestia, ci și că poate schimba atitudinea față de hrană în general. „După ce fac o cură de curățare cu suc, sunt motivată să mănânc mai sănătos și nu pe fond emotional. Aceasta este ca o meditație a mea”, mărturisește vedeta, care și-a înființat propria companie de… suc special pentru acest regim.

Beyoncé: 44 de zile fără carbohidrați, carne și lactate

881 3 3Așa-numita dietă Coachella a pornit de la Beyoncé. În documentarul „Homecoming”, din 2019, cântăreața detaliază pregătirile pentru reprezentația formidabilă cu același nume și vorbește despre dieta pe care a urmat-o până la spectacol. În mai puțin de jumătate de an, Beyoncé a scăzut din greutatea pe care o acumulase în timpul sarcinii cu gemeni. Deși pregătirile pentru spectacol au însemnat dans și antrenamente fizice zilnice, vedeta a urmat și o dietă de 44 de zile, în care a exclus aproape tot ce nu însemna legume: carbohidrații, carnea, peștele, alcoolul și lactatele. Cântreața a recunoscut mai târziu că s-a chinuit teribil și că nu ar mai urma dieta, dar celebritatea sa a făcut ca acest regim bizar să capete popularitate pe platformele de social media.

Ashton Kutcher: la spital după ce a mâncat numai fructe

Dieta bazată exclusiv pe fructe a fost urmată de mulți oameni de seamă de-a lungul timpului, dar ce a pățit Ashton Kutcher demonstrează că nu i se potrivește oricui. Atunci când l-a interpretat pe Steve Jobs, el însuși un „fructarian”, asemenea lui Gahdhi sau DaVinci, Kutcher a decis să adopte acest regim, pentru a intra cât mai bine în pielea personajului care îl întruchipa pe marele fondator al Apple. Potrivit Milei Kunis, soția actorului, Kutcher a ajuns în spital cu pancreatită de două ori în timpul producției filmului din 2013, din cauza ciudatului regim.

Actrițele din „Prietenii tăi”: zece ani cu „salata Jen”

Dieta „Prietenii tăi” este o colecție de restricții pe care le-au urmat actrițele Jennifer Aniston, Courtney Cox și Lisa Kudrow în cei zece ani în care au filmat serialul-fenomen cu același nume (1994-2004). Regimul general, chinuitor, de numai 1.200 de calorii pe zi, era alcătuit preponderent din așa-numita „salată Jen”: 1 cană cu bulgur, 2 castraveți tăiați cubulețe, 1 conservă cu năut, 1/4 cană cu ceapă roșie tocată, 2 linguri cu pătrunjel tocat, 1 lingură cu frunze de mentă, 1/2 cană cu fistic, 1/2 cană cu feta. Faimosul trio a consumat acest amestec, care, după cum se observă, nu are niciun tip de dressing, în fiecare zi, timp de zece ani.

Gwyneth Paltrow: opt zile doar cu lapte de capră... crud

Aproape că nu există metodă stranie de menținere a greutății și a frumuseții pe care să n-o fi încercat actrița Gwyneth Paltrow, supranumită „regina curățării”. Aparent, consumul exclusiv de lapte de capră ar trebui să detoxifice stomacul și intestinele și să elimine eventualii paraziți. Cel puțin asta crede vedeta din „Marile speranțe”, care jură că o cură de opt zile cu lapte de capră crud, nepasteurizat, este un adevărat panaceu. Dar la fel afirmă și despre dieta alcalină, la care au recurs, de altfel, și alte staruri, și al cărei creator, Robert O. Young, a ajuns în instanță pentru practicarea medicinei fără licență…

Lady Gaga: recurge la mâncarea pentru... bebeluși

Cunoscută pentru excentricități de toate felurile, Lady Gaga recurge la o metodă stranie pentru a-și menține silueta: mâncarea pentru bebeluși. Gaga a recurs la dieta Tracey Anderson, compusă din alimente destinate consumului celor mici și care constă în înlocuirea meselor obișnuite cu hrană pentru bebeluși. Cântăreața nu este singura celebritate care a apelat la acest regim alimentar bizar, Reese Witherspoon l-a încercat și ea.

Christina Aguilera: împarte alimentele pe… culori

Cântăreața și compozitoarea Christina Aguilera s-a luptat cu greutatea ani buni. Vedeta a încercat tot felul de regimuri alimentare, dar nu prea i-a reușit niciunul, iar aparițiile sale ajunseseră să facă deliciul tabloidelor. Asta până când Aguilera a adoptat un obicei ciudat, care a funcționat: împarte alimentele pe culori. Strania dietă de șapte zile implică în fiecare zi consumul de produse de o singură nuanță - se începe cu alimente albe, urmate de roșii, verzi, portocalii, violet, galbene și apoi de toate culorile, în ultima zi a regimului.

Mariah Carey: somon cu capere… și atât

881 3 5Multe diete moderne pun accent pe consumul de proteine pentru a pierde în greutate, dar diva pop Mariah Carey a dus peste limită acest tip de regim. Mai precis, cântăreața cu voce de aur, presată de atenția excesivă a opiniei publice, a ajuns să mănânce „somon cu capere… și atât”, după cum a mărturisit într-un interviu pentru E! News. Chiar dacă regimul este departe de a furniza organismului toți nutrienții necesari, Mariah demonstrează că nu există limite pentru vedetele care doresc să se mențină în formă.

Shailene Woodley: înghite… argilă

Celebră pentru rolul din serialul de succes „Marile minciuni nevinovate”, Shailene Woodley își aduce obolul pe altarul menținerii siluetei cu orice preț și declară că este amatoare de… argilă, pe care o consumă pentru proprietățile sale detoxifiante. Citată de blogul In The Gloss, Woodley a mărturisit că „argila este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le pot pune în corpul meu... se leagă de izotopii negativi și ajută la curățarea metalelor grele”. Actrița adaugă că a auzit pentru prima dată despre beneficiile consumului de argilă „de la un șofer de taxi”.

Amanda Seyfried a mărturisit, într-un interviu pentru Esquire: „Sunt la o dietă cu alimente crude... Este intens. Și îngrozitor. Spanac. Doar spanac“

„Frumoasa adormită“ era… Elvis Presley

Cunoscut pentru apetitul mare și o greutate vizibil fluctuantă, Elvis Presley a fost, la rândul său, obligat la un moment dat să slăbească. Dar, fiind un obiectiv dificil, un medic s-a gândit să-l determine pe Regele rock&roll să adopte controversata dietă „Frumoasa adormită”, care funcționează după conceptul că o persoană care doarme nu mănâncă. Potrivit Insider, legendarul cântăreț a folosit somnul ca mijloc de a scădea în greutate, iar la un moment dat i-ar fi fost indusă medical chiar o stare de comă în încercarea de a-l face să piardă măcar câteva kilograme.