Main menu

header

705 15 1de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu

Poveștile despre păpuși foarte expresive care s-au transformat în „teroriști” ai caselor în care au fost puse există de foarte mult timp. Ele continuă cu alte și alte istorisiri din ultimii ani, care demonstrează că vremea acestor jucării care devin sinistre este departe de a fi apus.

Annabelle, aruncătoarea de cuțite

705 15 2În 2016, Natalie Mellon, din Glasgow, primea în dar o păpușă care avea respectabila vârstă de 100 de ani. Mare iubitoare de obiecte vechi, Natalie a pus păpușa la loc de cinste și a botezat-o Annabelle. Dar bucuria avea să fie de scurtă durată. Imediat au început să se întâmple în casă tot felul de lucruri ciudate: păpușa dispărea dintr-un loc și apărea în altul fără s-o miște nimeni, câinii familiei refuzau cu încăpățânare să intre în camera în care se afla Annabelle, iar într-o zi, când Natalie își făcea un selfie, un cuțit i-a zburat brusc pe lângă cap, din direcția locului unde se afla păpușa. Acela a fost momentul în care femeia a decis că Annabelle trebuie scoasă afară din locuință.

Sarita recită singură

705 15 3Recent, o familie din Peru a împărtășit pe rețelele de socializare teribila experiență cu o păpușă numită Sarita. Ivonne Nunez a primit-o în dar de la o nepoată care s-a stins din viață, iar femeia a decis să păstreze păpușa, blondă cu ochi albaștri, în amintirea tinerei pierdute. Sarita recită de fiecare dată când îi este apăsat un buton de pe piept, dar la un moment dat a început să facă asta și singură, fără s-o pornească nimeni. Mai mult, dispărea din locurile unde era pusă și se ivea în alte zone ale casei. Copiii familiei au început să aibă răni și vânătăi din senin, fără motiv, iar Angie, fiica cea mare a cuplului, pretinde că păpușa a apărut în camera sa și a privit-o fix mult timp, dându-i fiori. Ivonne nu a vrut să se despartă de Sarita, care îi amintește de ruda decedată, dar a chemat totuși preotul să sfințească locuința.

Peggy îngrozește și din poze

705 15 4În 2015, la mediumul Jayne Harris a ajuns o păpușă pe care proprietarii o credeau posedată de un spirit și care le-ar fi generat coșmaruri. Oamenii chemaseră un preot în ajutor, dar situația s-a înrăutățit, ca și cum păpușa, pe nume Peggy, ar fi vrut să se răzbune pe ei pentru că au încercat să sfințească locuința. Jayne a invitat câțiva colegi cu aceleași preocupări paranormale s-o cunoască pe Peggy, celebră, de altfel, pentru că provocase și altora disconfort fizic accentuat. Mediumurile prezente la „întâlnire” au ajuns la concluzia că păpușa este „locuită” de spiritul unei femei decedate în Holocaust din pricina unei afecțiuni pulmonare. De altfel, Peggy este atât de puternică, încât chiar și unii dintre cei care îi privesc poza pot ajunge să simtă dureri în piept.

Harold și râsetele vrăjitorești

705 15 5Aflat la cumpărături, un om care dorește să-și păstreze anonimatul s-a ales cu Harold într-o piață, pentru 20 de dolari. Cel care i-a vândut păpușa a alergat după el și l-a avertizat că păpușa fusese un cadou de la o rudă care a murit și că personal, atâta vreme cât a avut păpușa în casă, auzea râsete zgomotoase și teribile în camere în care nu se afla nimeni. Vechiul proprietar i-a spus celui care îl cumpărase pe Harold că nu a reușit nici măcar să dea foc păpușii care băgase groaza în el, întrucât Harold nu arde! Dar cumpărătorul s-a îndepărtat, cu noua achiziție la subraț. Doar că la scurt timp a început să experimenteze niște migrene îngrozitoare, iar din camerele goale ale casei sale au început să răzbată râsete sinistre, vrăjitorești. Omul și-a pus povestea pe internet, apoi a închis păpușa într-o valiză.

Membri ai familiei, cu bijuterii și loc în avion

În 2015, în Thailanda se răspândea cu repeziciune o modă care a ajuns să alerteze chiar și autoritățile: nebunia cumpărării de păpuși. Mai precis, oamenii luau cu nemiluita păpuși care păreau vii, numite „luk thep” (copii-îngeri), pe care le duceau la preoți să fie binecuvântate și apoi... animate cu un suflet care să le „locuiască”. Nebunia cu aceste păpuși a ajuns să depășească anumite limite, oamenii cumpărându-le haine și bijuterii, iar companiile aeriene rezervându-le locuri în avioane unde se puteau comanda pentru ele gustări și băuturi. Păpușile au ajuns să fie tratate ca niște membri ai familiei și, la un moment dat, chiar autoritățile au atras atenția oamenilor să nu mai cheltuiască pentru aceste păpuși mai mult decât își pot permite, chiar dacă le consideră aducătoare de noroc...

„Păpușile sunt replici ale oamenilor, dar le lipsește un element esențial: emoția. Așadar, sunt ca niște cochilii goale și, psihologic vorbind, demonii pot prelua controlul lor“ (John Leonetti, regizor)

Legată la ochi şi atârnată în pom

705 15 6Proprietarul unei păpuși din Singapore a decis într-o zi să agațe păpușa pe care o deținea de un copac. Era terorizat de întâmplări stranii legate de ea: se mișca singură dintr-un loc în altul, își rotea capul și vorbea într-o limbă necunoscută. Dar când a fost găsită, păpușa era legată la ochi și avea inscripționat cuvântul arab „bismillah”, care înseamnă o invocare a Divinității. Toată lumea a început să ocolească păpușa despre care s-a crezut că îl va blestema pe cel care îi va înlătura legătura de la ochi.

Ruby hipnotizează ca piesă de muzeu

705 15 7Cândva, demult, o fetiță avea o păpușă nu prea arătoasă, la care însă ținea foarte mult. Într-o zi micuța a pierit, iar păpușa, numită Ruby, a trecut de la o generație la alta, mai mult prin subsoluri decât în casă. Între timp însă, foarte mulți dintre membrii familiei au mărturisit că de acolo de unde era păpușa se auzeau zgomote stranii când nu era nimeni în preajmă. Așa se face că într-o zi Ruby a ajuns la Muzeul Mobil al Paranormalului și Ocultismului. Aici au început să se petreacă lucruri și mai stranii. Foarte mulți vizitatori o luau în brațe pe Ruby, legănând-o și spunându-i cuvinte de alinare, ca și cum ar fi fost un bebeluș în suferință. Apoi li se atrăgea atenția că țin o păpușă și erau uluiți: nu-și dădeau seama ce făceau! Iar într-o zi, o vizitatoare s-a trezit cu poza lui Ruby pe telefon, deși nu pozase păpușa.