Main menu

header

745 17 4de Călin Popa şi Adrian Barna

Un polițist din Fellsmere, Florida, care a văzut în timpul investigațiilor foarte multe incidente ce au implicat fenomene paranormale, organizează tururi pentru turiștii care vor să surprindă aparițiile fantomelor.

„Am văzut un spirit prelingându-se pe lângă zidul închisorii”

745 17 5Larry Lawson, care și-a început cariera de polițist în anii 1980, nu este un om ușor de impresionat, dar încă de atunci a început să vadă fantome în timpul turelor de noapte. „De la început, de când eram polițist la penitenciar, am văzut într-o noapte un spirit prelingându-se pe lângă zidul închisorii. Nu am uitat niciodată acea imagine”, povestește Lawson. În timp, omul a fost polițist în Delray Beach și Port St. Lucie, a lucrat pentru biroul șerifului din Martin County și Fort Pierce, ca investigator. După numeroase incidente cu accente de paranormal a decis, la retragerea din activitate, în anul 2013, să ducă turiștii amatori de senzații tari în toate locurile de interes din zona Indian River.

Se caută dovezi

De multe ori, pe timpul rondurilor sale, Lawson a fost chemat să investigheze spargeri în locuințe care erau încuiate din interior, pentru incidentele respective nefiind găsită o explicație logică. „Când m-am întors să lucrez pentru Poliția din Fellsmere deja investigam fenomenele inexplicabile. Oamenii din zonă au aflat cu ce mă ocupam și au început să-mi raporteze toate incidentele de acest gen”, povestește Lawson. Polițistul a creat Biroul de Investigații Paranormale din Florida și a început să documenteze episoadele. „Fellsmere este plin de astfel de activitate”, mărturisește omul legii. La un moment dat, Lawson a început să organizeze tururi pentru turiștii care vor să simtă activitatea paranormală sau să vâneze fantome. „Nu este vorba numai despre spirite. Pentru ca toate aceste incidente să aibă sens, trebuie ca oamenii să cunoască bine istoria locului. Întâi le dezvăluim asta, apoi toți pot face legături cu paranormalul care se manifestă”, explică Lawson. După ce află despre evenimente, polițistul merge el însuși să documenteze totul, apoi duce turiștii la locurile indicate. „Dacă aflu că o casă este bântuită, merg acolo să cercetez. Nu vreau să le spun oamenilor lucruri care nu sunt adevărate”, afirmă Lawson.

„Foarte mulți polițiști care au fost în situația mea sunt și investigatori de paranormal în paralel cu activitatea de detectiv“ (Larry Lawson)

Billy bântuie o casă nelocuită

745 17 6Turul Fellsmere duce turiștii prin cele mai bântuite locuri. Având permisiunea municipalității să exploreze clădirile vechi, Lawson îi poartă pe turiști în locul în care, de pildă, a aflat și a documentat existența fantomei unui băiat care aruncă diverse obiecte spre cei care intră în casa pe care o „locuiește”, mutând lucrurile în jur, deși în imobil nu stă nimeni și arătându-se din când în când, în hainele lui ponosite. La un astfel de tur, Lawson a luat grupul de turiști cu care se afla, au coborât cu toții în pivniță și imediat s-a auzit un zgomot pe scări și s-a trântit un obiect. Oamenii au privit spre trepte, dar acolo nu era nimeni. În clădirea pustie era montat și un aparat de înregistrare, care a surprins vocea unui băiat ce spunea că se numește Billy.