Main menu

header

820 17 2de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

Una dintre atracțiile cu tentă macabră ale Cetății filmului este cimitirul Hollywood Forever, care ascunde mis- tere neelucidate până astăzi, de la mormintele unor vedete care s-au sinucis în condiții suspecte la stafii ale „epocii de aur a cinematografiei”, care bântuie locul.

„Fantoma” lui Desmond Taylor, lovită de blestem

820 16 3Cimitirul Hollywood Forever ascunde locurile de veci ale unor suflete nefericite, care și-au văzut visurile sfărâmate și au murit de tinere. Din anul 1899, aici odihnesc regine ale marelui ecran, moguli ai industriei de celuloid, staruri ale muzicii. La mausoleul din incintă au loc și astăzi concerte, proiecții de pelicule clasice și cea mai impresionantă variantă a „Dias de los muertos” („Ziua morților”) din SUA. De asemenea, aici s-au filmat scene din „Californication”, „Beverly Hills 90210” sau „American greed”. Toate acestea sunt pigmentate de aura de paranormal a locului în care se află spirite atât de strălucitoare și marcate de dramă. De pildă, aici își doarme somnul de veci faimosul regizor de filme mute William Desmond Taylor, împușcat în 1922 și a cărui poveste plină de amoruri eșuate, mistere neelucidate, droguri și sex a ținut primele pagini ale ziarelor luni întregi. Plus o farsă jurnalistică ce a implicat costumarea unui actor în… stafia lui Desmond, care a încercat să-l facă să „mărturisească” pe unul dintre suspecți! „Fantoma” a fost lovită de un blestem crunt, omul fiind împușcat, la rândul său, șase ani mai târziu...

„Doamna în negru” vine de aproape un secol la mormântul lui Valentino

Printre mormintele starurilor din cimitirul Hollywood Forever se află și cel al lui Karl Dane, care se pare că s-ar fi sinucis în condiții suspecte. Sosit pe Ellis Island în 1916 cu 25 de dolari în buzunar, actorul ajunsese să câștige echivalentul a 20.000 de dolari pe săptămână în industria filmului mut. După apariția sonorului, cariera sa a luat-o la vale și într-o zi și-a luat viața. Sau cel puțin așa a stabilit ancheta poliției… Tot în acest spațiu al dramelor de tot felul plutește povestea „doamnei în negru”, care a fost atât de obsedată de imaginea lui Rudolph Valentino, încât atunci când starul a murit, la doar 31 de ani, femeia a jurat să nu se despartă de căpătâiul idolului său. Rămasă complet acoperită de mister, silueta în negru apare în fiecare an, la aniversarea morții starului, pentru a-i aduce un omagiu la mormânt, apoi dispare fără urmă. Nici cele mai moderne mijloace de urmărire și nici furia multor paparazzi nu au dat de cap acestei taine.

În jurul mormântului starului Roscoe „Fatty“ Arbuckle poate fi auzită jelania unui spirit care este atribuit femeii pe care actorul a fost acuzat că a violat-o, cauzându-i moartea

Clifton Webb, omul care a trăit cu o stafie

820 16 4Actorul Clifton Webb, dublu nominalizat la Premiile Oscar, se află la loc de cinste printre amatorii de paranormal care își fac veacul prin cimitirul Hollywood Forever, întrucât se spune despre acesta nu doar că a trăit cu o stafie, dar a devenit una după moarte și bântuie locul. Starul a cunoscut marele succes în jurul vârstei de 50 de ani și era una dintre personalitățile legate de cuceriri, petreceri și mult alcool la Hollywood. Ce rămâne un mister este faptul că Webb a trăit toată viața alături de mama sa, Maybelle, care îl însoțea aproape peste tot și care a făcut același lucru, se pare și după ce a decedat. În 1959, actorul spunea frecvent că stafia mamei sale apărea deseori la reședința lor din Beverly Hills. În 1966, înainte de a deceda el însuși, actorul a spus că nu va părăsi niciodată casa. Cei care au ocupat locuința ulterior afirmă și astăzi că văd deseori un cuplu de fantome dansând pe verandă, iar spiritul lui Webb ar putea fi zărit în zona mausoleului din cimitirul Holywood Forever.