Main menu

header

Kim Kardashian a slăbit cu ajutorul exerciţiilor fizice şi al dietei Atkins

19-06-1de Gabriela Militaru

- Celebra protagonistă a unui reality-show a scăpat de kilogramele adunate în timpul sarcinii în patru luni şi arată mai bine ca niciodată

Kim Kardashian a devenit celebră în 2007, când o filmare a unui moment intim dintre ea şi iubitul ei de atunci a fost făcută publică. Regizat sau nu, momentul i-a adus brunetei un show de televiziune alături de familia sa. În 2010, viaţa personală expusă pe micul ecran a făcut din Kim cea mai bine plătită protagonistă a unui reality show, cu un câştig de 6 milioane de dolari. După două mariaje eşuate (dintre care ultimul a durat 72 de zile), Kim a început o relaţie cu mult controversatul raper Kanye West. După o sarcină în care a fost criticată pentru cât s-a îngrăşat, în vara acestui an, Kim a dat naştere unei fetiţe, North West. Din acel moment, Kim, care a împlinit zilele acestea 33 de ani, s-a ascuns de paparazzi şi a luptat în secret să scape de kilogramele în plus.

Read more: Kim Kardashian a slăbit cu ajutorul exerciţiilor fizice şi al dietei Atkins

Surorile Iancu au nevoie de bani pentru operaţii

- anunţ umanitar

Ce poate fi mai înfiorător pentru părinţi decât ca ambii copii să fie bolnavi. Familia Iancu are două fetiţe superbe, însă niciuna nu e perfect sănătoasă. Atât Getuţa Alexandra (acum în vârstă de 13 ani), cât şi Mihaela Laura (11 ani) au făcut convulsii febrile până la vârsta de 4 ani, iar după mai multe investigaţii au primit următoarele diagnostice: insuficienţă motorie cerebrală şi tetrapareză spastică.

Read more: Surorile Iancu au nevoie de bani pentru operaţii

„Suntem copleşiţi, dar nu ne pierdem speranţa“

11-00-1- anunţ umanitar

Gheorghe-Viorel Vintilă are 15 ani, şi în urmă cu câteva luni a primit un diagnostic crunt: cancer de colon. Părinţii săi sunt disperaţi, mai ales că, după operaţie şi cura de citostatice pe care o urmează în prezent, fondurile lor, şi aşa puţine, sunt pe sfârşite, iar tratamentul e abia la început.

Read more: „Suntem copleşiţi, dar nu ne pierdem speranţa“

România, una dintre puţinele ţări din UE fără un centru de reabilitare pentru nevăzători

11-05-1de Cătălina Tăgârţă

Când un ochi se închide afară, altul se deschide în suflet. După acest dicton se ghidează orice nevăzător. Iar nevăzători sunt mulţi în România, circa 120.000, dintre care 60.000-70.000 sunt membri ai Asociaţiei Nevăzătorilor din România. Asociaţia a luat naştere în anul 1906, prin bunăvoinţa Reginei Elizabeta, şi îşi desfăşoară activitatea în Strada Vatra Luminoasă, România fiind singura ţară din Europa care are un cartier ce poartă numele unui aşezământ pentru orbi.

Read more: România, una dintre puţinele ţări din UE fără un centru de reabilitare pentru nevăzători

Valentin are nevoie de tratament

16-04-1- Anunţ umanitar

Valentin are 29 de ani şi o poveste foarte tristă. La vârsta de 16 ani a fost diagnosticat cu o formă de cancer limfatic, şi anume boala Hodgking. A suferit două operaţii, iar după acestea a urmat tratamentul cu citostatice, în timpul căruia a contactat o infecţie cu virus hepatic de tip B şi o toxoplasmoză, care în timp au devenit boli cronice.

Read more: Valentin are nevoie de tratament

Răzvan are nevoie de o bicicletă electrică

20-05-1Anunţ umanitar

Răzvan Nechită are 26 de ani şi e condamnat să-şi ducă tinereţea într-un scaun cu rotile. Nu s-a născut aşa, ci nenorocirea a pus stăpânire pe viaţa sa în adolescenţă, dintr-o prostie sau, poate, doar din ghinion.

Read more: Răzvan are nevoie de o bicicletă electrică

Drepturile persoanelor cu handicap

de Dana Purgaru

Legislaţia română împarte tipurile de handicap în: fizic, vizual, auditiv, surdocecitate, somatic, mintal, psihic, HIV/SIDA, asociat şi boli rare, iar persoanele cu dizabilităţi primesc grade, în funcţie de gravitatea stării lor (uşor, mediu, accentuat, grav). În prezent, în România, circa 3% din populaţia ţării este alcătuită din indivizi cu handicap, iar din acest procent, aproximativ jumătate sunt încadraţi în categoria de handicap accentuat.

Read more: Drepturile persoanelor cu handicap

Asistenţă la domiciliu pentru vârstnicii nimănui

de Cătălina Tăgârţă

În ultima perioadă, pensiile mici încep să piardă din ce în ce mai des bătălia cu preţurile ridicate ale medicamentelor şi alimentelor. Aşa se face că, deşi suntem în mileniul III, mulţi bătrâni fără sprijin mor zilnic în propriile case din lipsa hranei sau a medicaţiei corespunzătoare afecţiunilor de care suferă. Cu ocazia prezentării evenimentului „Gala Crucea Roşie”, ce va fi difuzat în direct duminică, 3 iulie, la TVR 1, de la ora 21:10, moderatoarea tv Iuliana Tudor, gazda emisiunii, a anunţat că va demara un nou proiect, intitulat: „Asistenţă la domiciliu pentru vârstnicii cărora nu le mai deschide nimeni uşa”.

Read more: Asistenţă la domiciliu pentru vârstnicii nimănui

Ajutaţi-l pe Petrişor să continue kinetoterapia

09-00-1Deşi are numai 1 an şi jumătate, pe fişa lui medicală stă scris un diagnostic crunt, ce i-a fost pus încă de la naştere: tetrapareză spastică cu elemente extrapiramidale şi microcefalie. E vorba despre Petrişor, ai cărui părinţi sunt disperaţi şi dispuşi să facă tot posibilul pentru a-l vedea sănătos.

Read more: Ajutaţi-l pe Petrişor să continue kinetoterapia

Ajutaţi-l pe Petrişor să continue kinetoterapia

09-00-1

de Cătălina Tăgârţă

Petrişor este o minune de copil, cu părul blond, ondulat şi ochii precum murele. E vesel, simpatic foc, însă pe fişa sa medicală stă scris un diagnostic crunt, ce i-a fost pus încă de la naştere: tetrapareză spastică cu elemente extrapiramidale şi microcefalie. Înţelegeţi, aşadar, disperarea părinţilor, care sunt dispuşi să facă tot posibilul pentru a-şi vedea micuţul sănătos.

Read more: Ajutaţi-l pe Petrişor să continue kinetoterapia

Adrian Dumitrescu: „Îmi doresc să merg din nou”

10-06-1de Claudia Stan

V-aţi întrebat vreodată cum ar fi ca într-o zi dintr-un om perfect sănătos să deveniţi invalid… dintr-o glumă? În urmă cu cinci ani, Adrian Dumitrescu (24 de ani) a fost împins peste o balustradă de la etajul patru al unui bloc şi de atunci duce o luptă zilnică pentru supravieţuire. În rândurile de mai jos veţi citi povestea de viaţă a unui tânăr care are nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru a câştiga lupta cu boala.

Read more: Adrian Dumitrescu: „Îmi doresc să merg din nou”