Main menu

header

de Călin Popa şi Florica Pintea

Copiii sunt mai fericiţi în aer liber

O cercetare a experților de la Institutul de Tehnologie Sonora, din Mexic, a pus în evidență faptul că, în ciuda aparenței că tabletele și telefoanele inteligente au preluat controlul stării de bine a copiilor, în realitate aceștia sunt nu doar mai sănătoși, ci și mai fericiți în mijlocul naturii. „Atunci când copiii petrec timp în aer liber, nu doar învață să fie conectați cu natura și s-o respecte, dar se simt mai veseli, mai energici, pentru că oamenii sunt parte a naturii”, explică specialistul Laura Berrera-Hernández, care a realizat studiul.

Filtrele de aer previn crizele acute de astm

O echipă de specialiști de la Universitatea Duke, din Carolina de Nord, a descoperit faptul că filtrele de aer de cameră pot preveni crizele de astm, mai ales în cazul persoanelor care trăiesc în zone cu poluare accentuată. Eficiente și în cazul copiilor, aceste dispozitive pot reține microparticule toxice mai mici de 2,5 micrometri, făcând diferența între a avea sau a nu avea un acces de sufocare. Totodată, experții americani au pus în evidență și faptul că folosirea acestor filtre pe timp de noapte are aceleași efecte benefice.

Lipsa controlului banilor, alertă de demenţă

În era plăților cu cardul, este mai simplu ca o persoană să piardă controlul strict al sumelor cheltuite. Dar atunci când la o anumită vârstă intervine evitarea plăților cash pentru că socotitul este un proces complicat, poate fi vorba despre semne timpurii ale demenței, arată rezultatele unui studiu derulat în cadrul Universității Duke, din SUA. Potrivit specialiștilor, fenomenul poate începe destul de devreme, iar schimbările sunt minore și progresive, ceea ce poate deruta o persoană referitor la adevăratele motive pentru care are dificultăți de a-și controla finanțele.

Consumul de marijuana cauzează infertilitate

Specialiștii din cadrul Universității Guelph, din Canada, au reliefat, în cadrul unei cercetări, faptul că femeile care consumă tetrahidrocannabinol, ingredientul care generează efectele marijuana, riscă infertilitatea. Potrivit experților, prezența acestei substanțe în organism scade semnificativ șansele unei sarcini, inhibând dezvoltarea normală a ovulelor. În ansamblu, 62 de gene sunt afectate de expunerea la această substanță din marijuana, punctează specialistul Megan Misner, co-autor al studiului.