Main menu

header

785 10 1de Carmen Ciripoiu şi Adrian Pătrăuceanu

„Întoarce-ți fața către soare și umbrele vor rămâne mereu în urma ta”, spune un vechi proverb din Noua Zeelandă. De când e lumea și pământul oamenii au încercat să găsească tot felul de metode pentru a descoperi care e calea prin care să atingă fericirea. Unii spun că e ușor, alții că e extrem de dificil, dar un lucru e sigur: dacă vreți să faceți primul pas către fericire, trebuie să renunțați la unele obiceiuri și să adoptați altele. Iată care sunt cele mai bune metode pentru ca viața să vi se schimbe definitiv.

Descoperiți magia din propria persoană

Dacă nu v-ați dat seama încă, în fiecare om există un potențial uriaș pe care acesta îl poate pune oricând în valoare și este doar alegerea sa să-l descopere, apoi să-l dezvolte. Și asta pentru că fericirea dumneavoastră nu depinde de nimeni, este doar propria opțiune. Cu alte cuvinte, sunteți singurii în măsură să lăsați să vă afecteze anumite lucruri sau să vă bucurați de ceea ce vă oferă viața, să alegeți ceea ce vă ajută să evoluați în relația cu dumneavoastră înșivă. În consecință, obțineți controlul asupra propriei vieți și luați singuri decizii asupra lucrurilor pe care vi le doriți cu adevărat. Nu uitați: dacă vă veți orienta privirea asupra aspectelor negative din viață, veți ajunge o persoană negativistă.

Călătoriile sunt balsam pentru suflet

Specialiștii spun că pentru starea mentală și revigorarea corpului, călătoriile sunt un adevărat balsam. Sigur că nu e prima dată când veți spune că nu e momentul potrivit, că trebuie să terminați întâi alte lucruri, că nu sunt bani. Lăsați aceste lucruri deoparte și alegeți fericirea, pentru că această stare li se va transmite și celor din jur. Planificați-vă o vacanță, o călătorie, o excursie și respirați viața. Veți deveni o persoană frumoasă atât la interior, cât și la exterior, iar lucru- rile cu adevărat desăvârșite pe care le veți vedea, nu vor fi niciodată uitate. Pe de altă parte, trebuie să știți că a învăța este un pas mic către fericire. Pentru că atunci evoluați și vă crește încrederea în propriile forțe. Faceți un curs, documentați-vă dacă aveți vreun hobby și veți uita de stres, umplându-vă sufletul de culoare și frumos. În plus, nu veți scoate bani mulți din buzunar pentru că există o mulțime de cursuri online gratuite sau ateliere creative. Ați văzut cât de fericit e un copil care se joacă? Ce-ar fi dacă și adulții ar încerca această metodă? Cu siguranță, nu e semn că nu sunteți maturi. Prin joacă nu veți face altceva decât să dați tot răul la o parte și să fiți stăpânul propriului destin.

Atunci când sunteți recunoscători, anulați teama și regretele

Veți primi doza necesară de optimism, vă veți menține în formă și, totodată, veți primi energie, lucruri care vă vor face fericiți, dacă veți începe să meditați. De asemenea, veți dobândi acea pace interioară de care aveți atât de multă nevoie, iar stresul va dispărea. Avantajul meditației este că poate fi practicată de oricine. Sigur că la început vi se va părea greu, așa că nu trebuie să meditați mult timp. Sunt de ajuns doar cinci minute pentru a vă activa forța interioară și a dobândi liniștea psihică. Nu ratați aceste momente, sunt cele care vă fac să atingeți fericirea. O tehnică rapidă de meditație este să vă relaxați corpul, să închideți ochii și să vă focusați pe respirație. Puteți, de asemenea, să vă concentrați pe o imagine frumoasă și să rețineți chiar și cele mai mici detalii. De asemenea, oamenii de știință spun că între recunoștință și fericire există o strânsă legătură. Asta pentru că recunoștința vă ajută să apreciați, să dați valoare vieții și prin asta, dumneavoastră înșivă. Mai mult, atunci când sunteți recunoscători, anulați teama și regretele.

Staţi cât mai mult în natură!

Studiile au scos la iveală faptul că persoanele care sunt optimiste, dar și realiste au toate șansele să fie cât mai fericite. De asemenea, specialiștii spun că printre cei mai fericiți oameni se numără florarii, de aceea se întreabă dacă nu cumva ar fi bine dacă oamenii ar sta cât mai mult în natură, răscolind din când în când pământul cu mâinile. Totdeauna v-ați dorit să vă faceți mici bucurii, dar mereu vă uitați în portofel? Uneori e foarte bine să cheltuiți bani pe lucruri mărunte care vă aduc fericirea. Pe de altă parte, chiar dacă pare greu de crezut, simplul fapt că aranjați patul dimineața după ce vă treziți, nu este doar o metodă rapidă și ușoară să cultivați ordinea, ci și momentul în care vă calmați interior și deveniți mai fericiți. Cât privește dieta, oamenii de știință cred că e necesar să consumați câteva porții de legume și fructe pe zi, întrucât aceste alimente sunt bune atât pentru trup, cât și pentru suflet, dar nu vă abțineți uneori nici de la un preparat care, e adevărat îngrașă, dar vă aduce starea de fericire la care visați.

Muzica optimistă vă îmbunătățește starea de spirit

Studii recente au demonstrat și că atunci când îi ajută pe cei aflați în nevoi, oamenii devin fericiți, de aceea, se recomandă tot mai mult voluntariatul. În plus, joaca cu un pui de cățel sau de pisică le aduce oamenilor un nivel mare de fericire, iar zâmbetul, chiar și cel fals, activează amintiri asociate cu acest sentiment. Mai mult, un studiu realizat la Oska University spune că dacă aveți posibilitatea, trăiți într-un mediu cu temperaturi mai scăzute. Nu fiți invidioși pe oamenii bogați, pentru că veți avea tendința de a intra în datorii, iar de la acest lucru până la scăderea nivelului de fericire nu mai e decât un pas. Nu uitați niciodată că muzica optimistă vă îmbunătățește starea de spirit, iar fuga de plictiseală vă conduce către fericire. Și ar fi foarte bine dacă ați începe să înțelegeți că înainte de toate dumneavoastră trebuie să fiți bine, pentru ca apoi să îi puteți ajuta și pe cei din jur. Iar pentru asta e important să vă concentrați pe problemele familiei, nu pe cele ale prietenilor, colegilor sau apropiaților.

Ca să fiți fericiți, specialiștii susțin că nu trebuie să luați toate lucrurile personal, să renunțați la bârfe și la insecuritate

Nu vă agăţaţi de trecut

O condiție esențială pentru a atinge fericirea este să nu vă mai agățați de trecut. Ați avut destul de învățat din acea perioadă, dar a venit momentul să o dați uitării și să trăiți prezentul, pentru că doar așa veți putea să aveți viitor. Nu căutați iubirea doar în viața sentimentală, pentru că uneori lucrurile nu sunt așa cum le doriți. Învățați să-i iubiți pe cei din jur, cu bune, cu rele, și veți vedea că bunătatea atrage după sine bunătate. Faceți acest exercițiu zilnic și vă veți simți mult mai bine. Fericirea nu este un scop sau o destinație, așa că nu așteptați să vină în viața dumneavoastră. Fericirea este o călătorie și tot ce aveți de făcut este să vă bucurați de ea în orice moment.