Main menu

header

928 10 1de Georgiana Mihalcea

Camera Blu Room este un concept inovator care are la bază o tehnologie brevetată în Statele Unite ale Americii. Ședințele se desfășoară într-o încăpere special amenajată, al cărei principiu de funcționare îl veți descoperi în cadrul acestui interviu. Doctor în Medicină - Endocrinologie Florin Ioan Bălănică (medalion), specialist Medicover România, spune că expunerea are loc într-un mediu sigur, sub supraveghere medicală, cu scopul de a stimula resursele interne ale organismului. Ținta terapeutică este acce- lerarea proceselor de vindecare ale corpului și îmbunătățirea imunității.

„Se experimentează un sunet pe frecvență de 111 Hz și o ușoară vibrație”

- Ce este Blu Room? Care este principiul de funcționare?

- Reprezintă o tehnologie patentată care folosește ca element terapeutic lumina pe o frecvență medicală cu scopul de a susține procesele de vindecare ale corpului, îmbunătățirea imunității și regenerarea celulară. În timpul unei sesiuni de tratament pacientul intră într-o încăpere special amenajată, acoperită de oglinzi cu lămpi, se întinde confortabil pe un pat, primește ochelari de protecție și este expus timp de câteva minute la raze ultraviolete (UVB) pe o frecvență medicală și la unde Theta.

- Altfel spus, tratează organismul și echilibrează starea emoțională!

- Exact! Principiul de intervenție al acestei terapii are o influență directă asupra zonei din creier responsabilă de creativitate, intuiție, procesare holistică și induce starea de meditație, lucru dovedit în urma RMN-urilor făcute pacienților. Blu Room asigură echilibrul perfect între minte, trup și suflet, fiind construită ca pacientul să obțină un rezultat optim, în timp scurt. Terapia Blu Room reprezintă o experiență multisenzorială cu beneficii atât la nivel fizic, cât și psihic.

- În ce constă evaluarea inițială a pacientului?

- Înainte de o ședință de terapie Blu Room pacientul este consultat de medic, care realizează scanarea tipului de piele (deoarece implică expunerea la raze ultraviolete) pentru a-i recomanda programul potrivit pentru nevoile sale medicale. Apoi pacientul este condus în sala de tratament, unde i se explică pas cu pas procedura. Pe lângă terapia cu UVB, pacientul experimentează un sunet pe frecvență de 111 Hz și o ușoară vibrație.

„Este recomandată în creșterea imunității şi terapia durerii”

928 10 2- Pentru ce afecțiuni fizice este recomandată?

- Terapia Blu Room este recomandată în multe afecțiuni sau probleme, printre care amintim: deficitul de vitamina D3, terapia durerii, vindecare după intervenții chirurgicale, obezitate (alături de intervenția nutrițională personalizată), echilibrarea hormonală și a funcției cardiovasculare, creșterea imunității, reglarea nivelului mineralelor, stabilitate neurologică, îmbunătățirea calității vieții pacienților cu diabet zaharat de tip II, precum și în tratamentul gripei și răcelilor sezoniere.

- Ce beneficii poate aduce la nivel psihic?

- La nivel psihic, terapia Blu Room reduce nivelul stresului și anxietatea, poate fi recomandată în recuperarea pacienților cu depresie, îmbunătățește calitatea somnului și previne și reduce frecvența „atacului de panică”. Studiile clinice arată că un nivel de peste 40 ng/ml al vitaminei D3 asigură un somn odihnitor și reducerea nivelului de anxietate.

- Putem slăbi cu ajutorul acestei terapii?

- Da, poate contribui, alături de intervenția nutrițională adaptată, la scăderea sănătoasă în greutate și menținerea acestui echilibru metabolic.

„La începutul terapiei recomandăm o ședință pe săptămână”

928 10 3- Creșterea nivelului de vitamina D3 este principalul obiectiv?

- Terapia Blu Room contribuie la creșterea nivelului de vitamina D3 din organism, cu importante beneficii pentru sănătate și starea de bine. Studiile clinice au arătat că, pentru o imunitate adecvată și protecție în fața bolilor cronice, este necesar un nivel de vitamina D3 de peste 60 ng/ml. Majoritatea covârșitoare a românilor are un titru (cantitate de substanță activă, exprimată în grame, care se află dizolvată într-un mililitru de soluție) al vitaminei D3 foarte scăzut, de multe ori sub 15 ng/ml, lucru care îi predispune la patologii acute, cum ar fi răcelile, sau patologii cronice, precum bolile metabolice, insomnia, anxietatea, depresia și chiar afecţiunile oncologice.

- Care este acel nivel optim?

- Noi recomandăm suplimentarea cu vitamina D3 (25-OH vitamina D) când nivelul acesteia din sânge este mai mic decât cel normal vârstei, în special în perioadele în care expunerea la soare nu este posibilă, așa cum se întâmplă în sezonul rece, sau persoanelor care, din cauza stilului de viață, petrec mult timp în mediu controlat și nu în aer liber. Un nivel de vitamina D3 de peste 40 ng/ml asigură o imunitate bună și protecție potențială la boli acute și cronice, potrivit studiilor.

- Cum se simte un pacient după o sesiune?

- Pot să vă redau câteva reacții concrete primite de la pacienții noștri: „Incredibil, am reușit să dorm după o lungă perioadă de insomnie”; „Întotdeauna am avut retenție de apă. După terapia Blu Room am eliminat apa și mă simt ușoară”; „Răceam des. Acum acest lucru se întâmplă din ce în ce mai rar”.

- De câte ședințe avem nevoie pentru a simți o îmbunătățire reală a stării de sănătate?

- În funcție de rezultatele consultației inițiale, a testării tipului de piele și a obiectivelor individuale, medicul stabilește timpul de expunere la UVB în timpul ședinței Blu Room. Pentru siguranță, acest timp poate fi crescut gradual. Astfel, la începutul terapiei recomandăm o ședință pe săptămână. Ulterior, putem crește la două-trei ședințe pe săptămână, fără ca acestea să se desfășoare în zile consecutive.

„O singură ședință Blu Room asigură un nivel de vitamina D3 de peste 40 ng/ml. Ca să ajungi la același nivel cu suplimente de vitamina D3 ar fi nevoie de trei luni de administrare zilnică de doze de 6.000-10.000 UI/zi“

„Beneficiile în cazul copiilor sunt reducerea stresului şi disciplina mentală“

- Poate fi recomandată și copiilor? În ce cazuri?

- Da, copiii peste 13 ani pot accesa singuri terapia Blu Room, dacă părinții decid acest lucru. Expunerea la UVB în timpul unei ședințe de 20 de minute, pentru tineri între 13 şi 17 ani, este de 3 minute. Copiii sub 12 ani pot beneficia de terapia Blu Room însoțiți de părinți, timpul de expunere la UVB fiind decis de medic. Beneficiile sunt aceleași cu cele ale adulților. Reducerea stresului și creșterea vitaminei D3 pot îmbunătăți buna atenție, concentrarea și disciplina mentală, aspecte necesare tinerilor.

- Și așa descoperim câte avantaje are această vitamină la orice vârstă!

- Într-adevăr, vitamina D este un compus esențial pentru dezvoltarea și menținerea unui sistem osos sănătos, cu rol în buna funcționare a metabolismului celular, cu efect neuroprotector și de susținere a funcției cerebrale.