Main menu

header

de Ana Trifan

Multe dintre dulciurile pe care le preparaţi acasă, le gustaţi la mesele în oraş sau le achiziţionaţi din galantarele cofetăriilor poartă numele celor care le-au inventat sau ale celor cărora le-au fost dedicate. Ţarul rus Alexandru I, actriţa franceză Sarah Bernhardt, cântăreţul Elvis Presley sau soprana Nellie Melba sunt doar câteva personalităţi cărora le-au fost dedicate deserturi delicioase.

Pralinele lui Praslin
Celebre la curtea Regelui Ludovic al XIII-lea, au fost botezate după César de Choiseul, Conte de Plessis-Praslin (1598-1675).
Ingrediente: 200 g alune crude, fără coajă, 200 g zahăr, 200 g ciocolată de menaj şi 50 ml apă.
Mod de preparare:
alunele se prăjesc şi se pun la fiert într-un sirop bine legat, preparat din zahăr şi apă. După ce s-au prăjit se întind pe o planşetă şi se zdrobesc bine. Ciocolata se topeşte în baie de abur, adăugând treptat alunele zdrobite şi amestecând continuu. Se lasă această cremă să se răcească puţin. Se unge o foaie de aluminiu cu unt şi se pune câte o linguriţă din crema preparată. După ce pralinele s-au întărit se pun pe un platou şi se servesc.