M-am întrebat întotdeauna cu nedumerire de ce medicina clasică ia atât de puţin în calcul sufletul... Pentru că sufletul sau, în altă variantă, gândirea reprezintă şeful care trimite ordine organismului să funcţioneze bine sau să dea rateuri.
Este celebră întâmplarea ce s-a petrecut cu adevărat în Rusia. La o policlinică s-a prezentat o mamaie şi a cerut să fie consultată. A fost repartizată la un medic, Ivan Ivanovici, înalt cât bradul şi solid ca stânca. A consultat-o pe toate părţile şi i-a zis: „Babuşca, eşti sănătoasă tun! O să mori după mine.” A plecat bătrânica, iar după şase luni a venit la control. S-a dus iar la ghişeul dispeceratului şi a cerut bon la vechiul său doctor, Ivan Ivanovici. Numai că asistenta i-a răspuns: „Te repartizez la alt medic, fiindcă doctorul care te-a consultat acum câteva luni, Ivan Ivanovici, a murit!”. Vestea neaşteptată parcă a trăsnit-o în moalele capului pe babuşca, i-a venit rău şi a murit în holul policlinicii! Sufletul, gândirea sau amândouă au intrat în blocaj, amintindu-şi că doctorul i-a spus că va muri înaintea ei, şi bătrânica a închis ochii la comanda derapată a psihicului.
Medicina naturistă, medicina energetică, medicina vibraţiilor, medicina din China, toate iau în considerare că există un corp fizic, dar că avem şi un corp energetic şi unul informaţional. Acesta din urmă reprezintă soarta fiecărui organ, fiecărei celule, programată încă de la naştere, fiindcă în memoria substanţelor vii există programarea momentului morţii sau înmulţirii ori hranei.
Doctor Teodor Coldea, medic primar în medicină clasică, dar şi mare specialist în acupunctură, medicină energetică şi terapii din China, vorbeşte că ultimele descoperiri au arătat că gândirea patronează funcţionarea organismului şi poate modifica inclusiv codul genetic. Procesele din corpul omului sunt conduse şi de fizica cuantică. Sub influenţa gândului, genele se transformă, se schimbă. Nişte exemple ale cercetărilor au trezit mare uimire. S-a divizat o particulă în două jumătăţi, ce au fost trimise în direcţii diferite. Uneia i s-au aplicat forţe şi câmpuri magnetice, şi ea s-a modificat. Uluitor a fost faptul că automat s-a schimbat comportamentul şi celeilalte jumătăţi de particulă, aflată la mulţi kilometri distanţă. Deci nu poate să-ţi fie bine decât şi dacă celui de alături îi e bine. În câmpul universal, particulele se influenţează reciproc. Marele savant Einstein spunea că energia devine materie la viteza luminii. Deci materia e o energie condensată.
Medicina din China, cea neconvenţională, vorbeşte că diversele sentimente ale omului îşi au locuinţa în diferite organe. Astfel, mânia îşi are sediul în ficat, îngrijorarea se cuibăreşte în pancreas, iar teama, în rinichi. De altfel, se zice că fricoşii sunt slabi în sistemul rinichilor. Filozofia şi religia din China continuă să susţină că inima este sediul sufletului. Iar religia creştină spune că unul dintre marile păcate ale omenirii este ideea de a muta locuinţa sufletului din inimă în creier. Medicina naturistă din China vorbeşte şi despre turaţia maximă atinsă de unele organe în diferite momente ale celor 24 de ore. Astfel, ficatul lucrează la maximum noaptea între 1:00 şi 3:00. Tocmai de aceea este necesar ca acest interval al miezului nopţii să te prindă în somn, pentru ca ficatul să lucreze bine. Să dezintoxice şi să filtreze. Dar să şi reconstruiască zonele stricate. Vezica biliară lucrează din plin între orele 23:00 şi 1:00. În zorii dimineţii, între 5:00 şi 7:00, se află în activitate maximă intestinul gros. Între 7:00 şi 9:00 dimineaţa acţionează din plin stomacul. De aceea e bine ca omul să mănânce îndestulător dimineaţa. Între 3:00 şi 5:00 noaptea se află la activitate maximă plămânii. La amiază, între 11:00 şi 13:00, funcţionează la cote maxime inima. Să nu uităm că ficatul este strategul ce ne elaborează planul de bătaie. Iar vezica biliară este organul ce te ajută să iei decizii curajoase. Iar chinezii repetă tot timpul că rinichiul este fântâna vieţii şi el ţine în echilibru sistemul energetic al organismului.