Main menu

header

  Există moda de sezon. La sfârşitul primăverii sau vara, cucoanele şi fetele zglobii îmbracă rochiţe vaporoase şi tricouri mulate, ca să nu mai amintim de fustiţele lungi doar cât tocul de la ochelari. Iar iarna moda se schimbă după anotimp, aşa că cizmele se întrec să depăşească genunchiul, paltoanele să aibă cât mai multe tighele, puloverele să fie cât mai lălâi şi tot aşa. Dar gândindu-vă cum se prepară moda pentru diversele anotimpuri, ce-aţi zice să aflaţi că şi organele omului trebuie pregătite pentru sezonul rece, pentru sezonul cald şi aşa mai departe.

    Acestea sunt idei, surprinzătoare la prima vedere, cu care se ocupă vechea medicină naturistă din China. Spun terapeuţii chinezi că plămânul şi intestinul gros reprezintă sediile imunităţii. De plămân şi de colon se leagă capacitatea de autoapărare a organismului prin armatele proprii de anticorpi ce trebuie dotate cu muniţie, să fie combative, să aibă ştiinţa atacului împotriva agresorilor din afara omului.

   Tocmai de asta este necesar ca plămânul şi intestinul gros să fie reparate pentru a da piept cu sezonul rece de sfârşit de toamnă şi de iarnă. Pentru aceasta, practicile din China propun să i se facă omului şedinţe de biorezonanţă, de acupunctură şi să i se dea suplimente nutritive, chiar dacă respectivul individ nu are nicio neplăcere.

   Toate acestea nu reprezintă decât antrenamente pentru sezonul rece, lungi tratamente naturiste de prevenire. Toamna, organismul trebuie pregătit pentru iarnă nu numai în privinţa plămânilor şi a intestinului gros, în ceea ce priveşte imunitatea, dar trebuie antrenaţi profilactic încă din toamnă şi rinichii. Şi fiindcă în sezonul rece îl apucă pe om toate durerile pricinuite de reumatisme, e bine să fie prevenite naturist încă din lunile premergătoare răcirii timpului. Nu dăm decât exemplul acupuncturii, ce e bine să fie făcută toamna, dar şi primăvara, ţintind în meridianele unde energia trebuie să fie ajutată să curgă liber. Şi fiindcă a venit vorba despre sezoane, ei bine, primăvara când se anunţă că vor fi mai solicitate organele numite ficat şi vezică biliară, trebuie ca şi acestea să fie puse sub atenţia terapiilor naturiste, prin şedinţe de acupunctură şi prin terapii profilactice cu plante.

    După ce a explicat toate acestea, doctorul Teodor Coldea reaminteşte că medicina naturistă din China veche de mii de ani priveşte organele şi din punctul de vedere al unor sentimente ce sălăşluiesc în ele. De exemplu, zic terapeuţii chinezi, tristeţea îşi are sediul în rinichi şi mânia are punctul de comandă în ficat, după cum îngrijorarea se află cel mai des în pancreas. De altfel, când un om este cuprins de prea multă îngrijorare, cel ce suferă în primul rând este pancreasul. Interesant este că aparatele de biorezonanţă, pe lângă alte date privind organismul, pot arăta şi harta emoţională. De multe ori, pe aparatura de biorezonanţă apare un semnal de alarmă despre un pacient, arătând că acesta are sufletul prea încărcat şi mai întâi trebuie detensionat sufletul pentru a trece la tratarea unor boli.

   Tulburările din organism trebuie căutate atât la nivel energetic, cât şi la nivel emoţional. Degeaba corpul este sănătos dacă gândurile sunt negative. Spun specialiştii din China că există boli determinate doar de gândurile negre. Adesea acupuncturiştii constată că un pacient bântuit de gânduri negative nu reacţionează eficient la şedinţele de acupunctură. Tot terapeuţii chinezi spun că există o serie de plante ce lucrează pe sufletul omului şi acţionează asupra emoţiilor acestuia. Un bun exemplu este rădăcina plantei astragalus, ce stimulează imunitatea, îmbunătăţeşte starea de emoţii, prevenind infarctul şi accidentele vasculare din creier. Aparatul de electrosomatografie şi aparatura de biorezonanţă arată cu ce plante este compatibil, în momentul testului, pacientul respectiv.

Florin Condurăţeanu