…Pentru a le oferi o zi absolut magică! De la intrarea în foaier, întâmpinați de un trenuleț care îi plimbă și scene din spectacolele Operei Comice pentru Copii, la ineditul tur al teatrului, după terminarea spectacolului de pe scenă. O plimbare prin culisele neștiute ale teatrului, în cabinele actorilor și atelierele unde se crează splendidele decoruri, pe scândura miracolelor și în fosa orchestrei. O călătorie de vis în realitatea artei scenice, pentru cei mici, dar și cei mari. Directoarea instituției, remarcabila soprană de ecou mondial Felicia Filip, și staful dânsei, competent și pasionat, au ctitorit în umbra amintirilor Podului Grant un minunat Paradis pentru copii.
…Un Templu al Frumosului, unde ultima premieră, „Hapciu în Re major”, reprezintă și întâiul spectacol de operetă pentru copii! Având la bază celebra operetă „Mam’zelle Nitouche”, lansată, în 1883, la Paris, de F.R. Herve, părintele operetei franceze. O performanță de excepție a întregii echipe de creatori ai acestui spectacol încântător! O veritabilă simfonie de sunet și lumină, o beție de culori scenice (scenografia: Andreea Koch), de muzică entuziastă (conducerea muzicală: dirijorii Gheorghe Iliuță, Ciprian Teodorașcu) și dans (coregrafia: Cătălin Caracaș), sub bagheta regizorală magică a maestrului Cristian Mihăilescu, șlefuitor fin de detalii și arhitect versat al unei fascinante dinamici scenice, degajând entuziasm și bucuria rară de a fi spectator, copilandru, adolescent, matur. Interesant este că maestrul Cristian Mihăilescu a lucrat cu două distribuții, ambele de ținută, în măsură să ofere un farmec rar acestei premiere absolute (întâia operetă pentru copii).
…Povestea frumoasei și atât de talentatei Denise, cea mai bună elevă a pensionului condus de măicuțe, care ajunge să înlocuiască uluitor, absolut întâmplător, pe diva Corinne, plecată la mijlocul unui spectacol cu sala arhiplină, captează și publicul tânăr, care-i devine imediat aliat (numărul și lungimea aplauzelor fiind argumentul suprem). Un rol superb pentru tânăra actriță Virginia Stamate, cu voce aleasă, sensibilă, cu naturalețe și inteligență scenică. Au ajutat-o să triumfe în acest complex rol, un evantai de actori experimentați și pasionați, remarcându-i, în treacăt doar, pe Valentin Racoveanu (Celestin și Floridor), Cătălin Șeimeanu (Colonelul), Gjergji Mani (Champlatreux), Sidonia Nica (Maica Directoare), Rodica Anghelescu (Corinne), Miriam Aldea (Ursula), Mirela Dumitrescu (Justine), Ambrus Levente (Jaques) și, nu în ultim rând, cu umor de calitate, Valentino Tiron (Directorul) și Tudor Boloca (Regizorul). Adăugăm și șase balerine, șase eleve, patru bandiți/ofițeri și avem un minunat personaj colectiv, perfect acordat de măiestria regizorului cu trama spectacolului și relațiile scenice.
…Voi merge să (re)văd spectacolul și cu cealaltă distribuție, pentru că, efectiv, opereta în premieră absolută la Opera Comică pentru Copii înseamnă un Triumf. Triumful unei minunate Echipe de creatori de Frumos!