Mizând pe magnetismul dintotdeauna al comediei, multe teatre și trupe de ocazie oferă, de ani buni, la prețuri exagerate, destule șușanele, comedioare de doi bani, jucate grosier, într-un limbaj plin de vulgaritate, ocolindu-se piesele cu umor adevărat și jocul profesionist. Din fericire, există și spectacole în care comedia se simte reabilitată, iar spectatorul, respectat.
...Noua stagiune s-a inaugurat la Teatrul Nottara, din Capitală, cu o comedie veche, parcă, de când lumea: „Soțul păcălit” de Molière. Această comedie celebră, din marea dramaturgie universală, clară și spumoasă în sarabanda situațiilor amuzante, pe tema adulterului, având caractere bine definite, se joacă la Teatrul de pe Bulevard de 15 ani! Iar acum, la început de stagiune, s-a reluat, spre bucuria publicului, în haine noi, cu un decor și costume împrospătate, cu aceeași vervă scenică, în regia lui Mircea Cornișteanu. Lumea râde sănătos de soțul (Dandin) încornorat de mai tânăra sa soție (Angelica) și aplaudă la scenă deschisă partiturile comice interpretate admirabil de Ion Haiduc și Cerasela Iosifescu (Angelica), debordanți și după 15 ani! Li se alătură, într-un reconfortant comic de situații și de caracter, George Alexandru, Crenguța Hariton, Camelia Zorlescu, Viorel Comăneci, Sorin Cociș și Alexandru Mike Gheorghiu, care, în rolul lui Colin, l-a înlocuit cu succes pe Bogdan Vodă, plecat la Antipozi.
...S-a ridicat la nivelul unei comedii cu mare priză la public o piesă nouă din dramaturgia contemporană: „Acum sau niciodată”, scrisă perfect de rusul Valentin Krasnogorov, autor la modă prin Europa (la noi i s-a mai montat și piesa „Hai să facem sex”). O piesă tot despre universul familiei, interminabil în micile lui mari drame și comedii. La aniversarea unei familii, soțul îi mărturisește prietenului său că vrea să divorțeze, însă nu are curaj, iar oaspetele o ridică în slăvi pe nevasta absentă un scurt timp. Numai că prietenul este amantul tăinuit al soției în zi de aniversare, iar partenera prietenului este fosta sa soție, mai nou amanta soțului-gazdă primitoare. Cadru perfect pentru situații și replici de mare haz, despre rateurile tragicomice din „mașina dragostei”, în care lumea râde cu lacrimi oriunde se joacă piesa: la „Bulandra”, în teatre particulare, la Festivalul „Undercloud” etc. Acest debordant comic tonic este rezultatul unei simbioze excelente între text, regizor și actori. Piesa a fost montată cu mare har și nerv comic de valorosul actor Mihai Constantin, în producția Asociației „Inspira&Onstage Theatre”. Patru destine interpretate cu un haz nebun de Ștefan Pavlu, Gheorghe Ifrim, Nicoleta Lefter și Mirela Oprișor, actori aplaudați pentru naturalețe și joc admirabil, de comedie adevărată, fără exagerări, sub bagheta regizorului-actor Mihai Constantin, cu o atenție benefică acordată dialogurilor subtile și alerte, ca și relației clare dintre personaje. La început de stagiune, două comedii adevărate, tratate profesionist, cum am dori multe să mai vedem!