Main menu

header

744 2 1Am căutat mereu să fiu modest. Nu mi-a plăcut să ies în frunte dacă n-am ceva de spus și am stat în banca mea, poate uneori prea mult, atunci când a fost cazul. Am vrut să dăruiesc lumini prin cântecele mele și cred c-am reușit măcar să luminez vieți, să inspir și să aduc liniști în marea de incertitudini care ne înconjoară. Nu m-am analizat niciodată prea tare, nici nu m-am gândit foarte des la cel care sunt, dar acum, la 43 de ani, mi se pare că am adunat suficiente trăiri și experiențe încât să-mi permit luxul de a-mi da cu părerea despre mine.

Nu-mi simt vârsta deloc și sunt un amestec de sentimente, de bucurii și de tristeți, de voință și de forță. Când eram mic, până pe la 9 ani, trăiam un vis măreț, fiind mai mult decât onorat că zeci de mii de oameni, prin oraș, mă celebrau pe mine. Născut pe 23 august, credeam că manifestările îmi erau dedicate mie, așa cum îmi spunea mama, până când am mai crescut.

De atunci, mi-am zis că, la un moment dat, ziua aceasta va fi însemnată, măcar puțin, măcar pentru o anumită categorie de oameni, prin mine. Părul meu grizonat a strâns în el ani de chipuri, de împliniri și de amăgiri, de succese și de emoții, de tristeți și de uitări și, fără a sta pe gânduri, vă mărturisesc că sunt un om împăcat cu sine, cu ce a realizat, nefiindu-mi rușine cu nimic.

Mă simt confortabil în propria piele, am capul pe umeri, nu visez cai-verzi pe pereți, știu ce pot și ce vreau să dăruiesc oamenilor, pot face bine dacă stă în puterea mea și sunt mândru de asta. Sunt fericit că am libertatea supremă de a fi eu însumi, de a mă ghida după propriile principii și de a oferi arta publicului meu, în felul în care eu mi-l doresc.

Nu am și nu am avut niciodată vanități absurde. Sunt mai simplu decât își imaginează mulți. N-am fițe, nu mă consider star, iar anii și poveștile prin care-am trecut, în cei peste 25 de ani de carieră, m-au călit și m-au făcut să înțeleg că nimeni nu e mai presus decât altcineva pe lumea asta, iar arta are ecouri pentru toată lumea. Și credeți-mă, atât timp cât cineva se regăsește în munca ta, atunci scopul este îndeplinit!

Îmi place enorm că viața mea actuală este un cumul de stări, de activități, de trăiri. Îmi place să compun și cred că de-abia de acum am ajuns la nivelul în care stările mele se regăsesc complete, coapte, puternice în cântecele pe care le scriu. Îmi place să vă ofer emisiuni de calitate la TVR 2, luptând, atât timp cât voi putea, cu forța vorbei mele, a muzicii mele, pentru o lume mai normală din punct de vedere valoric. Nu sufăr de mania persecuției, dar avem nevoie, toți, de valori, de oameni care fac ceva, care se implică, care definesc lumi de visare. Îmi place să visez și să-mi așez visurile pe pânză!

Ce-mi doresc? E greu de răspuns la asta. Pe voi, muzică de calitate, echilibru, un strop de liniște și poate că mai mult timp n-ar strica... Îmi doresc să strâng încă pe-atâtea împliniri și să fiu în continuare simplu, cu sufletul deschis! Restul le fac, n-am niciun dubiu. Pot duce mult mai mult decât ați văzut și cred că n-am ajuns nici măcar la jumătate din câte mai pot face!

Vă mulțumesc că-mi sunteți aproape! De ziua mea, am înțeles că lumea nu e niciodată prea mică pentru dorințe așa mari. De ziua mea, mă bucur că am avut un vis, că l-am urmat, că l-am crescut, că nu m-a doborât, că am rezistat și voi rezista, că pot cânta și că pot fi aproape de publicul meu! De ziua mea, sunt fericit!