Main menu

header

817 2 2Se spune că fiecare are locul său pe lumea aceasta. Firește că sunt momente în care nu ne regăsim pe noi înșine, în care avem impresia că ceea ce facem nu este neapărat cea mai bună variantă. Nimic mai adevărat. Este foarte important să ne dăm seama ce vrem de la noi. Știu că e greu, dar eu vorbesc din experiența mea. Vedeți voi, de mic am știut ce vreau, dar am avut clipe în care mi-am pus întrebări, în care m-am gândit dacă drumul muzicii este cel potrivit pentru mine, chiar dacă cei din jurul meu îmi spuneau că am talent.

Am avut clipe în care am zis că renunț, că nu pot parcurge trepte atât de serioase și că n-am nicio șansă. Nu a fost așa. Eu nu sunt o poveste despre succes, să știți. Eu sunt o poveste despre muncă, perseverență și încredere în sine. M-am încăpățânat să-mi arăt mie în primul rând că visurile nu sunt în van. M-am lovit de atâtea uși închise. Am dat de greu când îmi imaginam că am reușit puțin să scot capul la lumină! Dar nu m-am lăsat! Asta e și ideea.

Atunci când, cu ardoare, credem în ceva, e bine să ne ținem de crezul nostru, oricum ar arăta șansele. Desigur, nimic nu vine din ceruri. Nu se poate să ai parte de ceva, fără să depui efort, fără să te implici, fără să dai de greu! Văd mulți oameni blazați și mă doare sufletul și îmi dau seama că nu sunt cum ar vrea să fie și poate de asta au adunat frustrări! Dar dincolo de ele, niciodată nu poate să apară nimic din senin, din iarbă verde!

Și mai știu ceva. Mai știu că atunci când nu te simți confortabil cu ceea ce faci, la modul general, cu profesia, cu drumul ales, este bine să lași baltă totul și să-ți vezi de visuri. Indiferent de vârstă sau de statut social. A fi împăcat cu sine nu ține nici de meserie și nici de banii pe care-i ai sau nu-i ai, credeți-mă pe cuvânt! Nu există profesii bune sau rele, există doar oamenii care le înnobilează sau le murdăresc. Există doar demnitate. Iar asta implică, fără doar și poate, muncă și seriozitate. Credeți că eu v-aș scrie azi dacă totul ar fi fost roz, ca în filmele americane? Nu!

Nu e greu să atingi culmi, e complicat să te ții de ele, să le faci să meargă mai departe, să ai perseverență, să faci sacrificii și cel mai important, să-ți placă ce faci! Chiar dacă dai cu mătura, muncești în fabrică, la magazin, ești pensionar sau casnic, artist sau om de afaceri, trebuie să ai un motiv pentru care să te trezești dimineața, dincolo de familie și de cei din jur! Trebuie să-ți dai seama că însemni ceva pentru tine și pentru cei din jurul tău! Poate că sună ca un discurs motivațional, dar nu e! Asta e realitatea și la asta ne supune viața. Ne lasă să ne dăm singuri cu capul de tot felul de probleme, să facem alegeri și să avem încredere în noi, oricum ar arăta situația!

Ce vreau să vă spun, dincolo de orice, este faptul că e important să avem stimă de sine și să nu ne fie rușine cu ce suntem, cu ce facem și nici cu visurile noastre. Dacă vrei, întotdeauna se poate. Sigur că sunt mulți care citesc acum și vor spune că vorbesc în dodii, că șansele sunt doar pentru unii. Nu-i așa, iar eu sunt cel mai bun exemplu! N-am avut prea multe și mi-am dat seama la un moment dat că dacă vreau să fac ceva pe lumea asta, cu muzica mea, e nevoie să sparg orice barieră și să cred cu încăpățânare! Și am muncit cu sânge, am plâns, am râs, am suferit și iată-mă aici! Editorialul meu nu este despre cum să reușești, ci despre cum să fii fericit făcând ce-ți place! Sigur că sunt multe etape de parcurs, dar cea mai importantă este voința! Și nu lăsa pe nimeni să-ți spună că nu-i așa! N-are nimeni dreptul acesta!