Main menu

header

818 2 2Am iubit mereu, de mic copil, oamenii inteligenți care nu bravează cu ceea ce știu, cunoștințele lor nefiind demonstrative, ci o continuă fascinație pentru cei din jurul lor. Iubesc oamenii care inspiră, atât prin profesie, cât și prin atitudine. Nu sunt foarte mulți, dar cred eu că tocmai raritatea asta îi face speciali.

Unul dintre ei este minunata TEO TRANDAFIR. O știți cu toții. Este o bucurie pentru fiecare cunoscut de-al ei și reușește mereu să-ți pună mintea la contribuție, să te incite și să făurească umorul din câteva replici și din spiritualitatea sa desăvârșită.

Teo este un amestec de stări și un profesionist desăvârșit, transformând cumva, în ani, conceptul de om de spectacol în televiziunea românească. Vedeți voi, în peisajul acesta pestriț, în care toți au impresia că pot face orice și oricum, Teo este figura omului pentru care determinarea a trecut dincolo de vremi și de trenduri. Pregătirea sa și inteligența sclipitoare au plasat-o mereu în rândurile întâi, fiind iubită de public pentru dezinvoltură și pentru capacitatea de a depăși orice situație.

Nu mai spun că e onorant pentru orice invitat de-al ei, mai mult sau mai puțin important, să-i fie interlocutor. Am avut bucuria ca ea să fie printre primii realizatori care m-au promovat, la începutul anilor 2000, când lansasem celebrul cântec cu bradul. De acolo am fost un invitat constant în edițiile sale.

Anii ne-au reunit apoi și am dezvoltat o frumoasă și sinceră prietenie, pe care o prețuiesc nespus, mai ales că de la Teo am de învățat mereu, orice întâlnire cu ea fiind o provocare în adevăratul sens al cuvântului, pentru că te ține în priză și pentru că mereu am ceva nou de aflat!

Dar cumva eu vreau să vă spun cum e Teo dincolo de camerele de luat vederi. Toată lumea o știe exuberantă, dar Teo este un om sensibil și un camarad devotat. Nu uită nimic din gesturile simple, dezinteresate și te face să te simți special mereu. Asta e o calitate rară a celor aleși.

E un om simplu, pasionat de frumos și îndrăgostit de viața aceasta nebună care i-a dat atâtea bătăi de cap. E o luptătoare, pășind, la propriu, peste ghearele morții, cu demnitate, cu fruntea sus, sfidând orice pronostic, demonstrând că nimic, dar absolut nimic nu-i poate doborî spiritul.

Este o mamă exemplu, iar relația dintre ea și fiica ei, pe care a crescut-o ireproșabil, are frumoasele valențe ale unei prietenii pe viață, o camaraderie care străbate timpul și problemele.

Teo e săritoare, are un cuvânt bun pus mereu deoparte, e dură și vehementă cu profesia ei și este într-o continuă evoluție. Neașteptat, ca toți cei care reușesc să făurească umorul în viață, este o timidă, care se „tratează” și care a transformat asta într-un avantaj de care face uz în permanență!

Cred, fără doar și poate, că Teo a scris și scrie istorie în televiziune. Teo n-are nevoie de invitați, n-are nevoie de nimeni pentru a străluci. O face prin inteligență și prin felul său spontan de-a fi, de-a exista și de-a trăi acest har cu fiecare por al său.

Și mai e specială pentru ceva - pentru sinceritatea sa, pentru faptul că nu joacă un rol și că sufletul său e pus pe tavă în fața celor care o iubesc și care văd în ea o alinare, o bucurie, o continuă și fascinantă inspirație!

Dacă ne-am uita mai atent la oameni valoroși ca ea, dacă am încerca să ne prețuim mai mult modelele și dacă puțin, măcar puțin, am învăța din lecțiile pe care acești profesioniști ni le oferă, viața și societatea noastră ar merge mult mai bine! Nu-i fac eu reclamă lui Teo, dar pentru mine este un prieten sincer și omul de televiziune în fața căruia mă simt ca acasă!