Main menu

header

851 2 2Arta spectacolului este un mister pe care doar cei aleși au ocazia să o dăruiască lumii pe deplin. A reuși să ții un public în mână, să-i atragi atenția, să-l cucerești și să-l atragi în universul tău complet, este una dintre marile realizări ale unui artist complex, ales! De mic am fost fascinat de cei care puteau face asta, cel mai elocvent exemplu fiind cel al Corinei Chiriac. Da, da! Vă scriu din nou despre Corina, pentru că e fascinantă! Doamne! Ce recitaluri dădea Corina la Mamaia, la televiziune, ce fenomen, ce frumusețe! Actorie, talent, șarm, voce, muzică înaltă! Dar dincolo de astea, ea știe cum să construiască o poveste, reușind mereu să te atragă lângă ea, trăindu-i și durerea și bucuria, jocul, interpretarea! Iar anii i-au fost prieteni și acum face același lucru, reușind să te poarte în stilul său caracteristic.

Am mai zis treaba asta o dată - dacă n-am fi avut-o, ar fi trebuit să o inventăm! E un star veritabil, stând cu ușurință, de ieri, din anii ’70, când, puștoaică fiind, cu inima cât un soare, cucerea publicul la „Steaua fără nume“ sau pe scena festivalului-concurs „Cerbul de Aur“, până azi, în rândul celor mai mari nume de la noi. O poți asculta pe vinil, pe CD, pe Ipod, urmărindu-i evoluția, spiritul cameleonic, zecile de transformări, numeroasele performanțe și piesele de colecție, coloană sonoră a românilor.

Corina este obiect de studiu. Și nu-s complimente gratuite! La modul cel mai sincer, cea mai bună dicție a vreunui artist din muzica noastră este a ei. „Mușcă“ aproape la propriu cuvântul, transmite esența și te face să înțelegi de minune mesajul. Timbrul ei este unul pe care-l recunoști de la primele acorduri. Show-uri memorabile, iar dincolo de ele, capacitatea unui profesionist de a trasa singur un destin, la care au contribuit mulți, dar care se scrie în continuare cu lumină, înalt și decență.

Corina a fost mereu darnică în sfaturi și mereu am învățat ceva de la ea. Dură cu profesia asta, implicată, pasionată, demnă, Corina m-a inspirat și mi-a arătat multe laturi a unei profesii dure. A ști să cânți nu e totul. Talentul intervine la interpretare, la sentiment, la poveste!

Întreaga Românie a ascultat măcar o dată unul dintre șlagărele ei nemuritoare, fascinante, melodioase, colaborând, peste timp, cu cei mai mari compozitori. Cu strălucirea unei dive, cu un talent nemăsurat, ea a reușit mereu să fascineze publicul cu dezinvoltura, cu naturalețe și cu felul său impresionant de a crea emoția.

Este actriță la bază, absolventă UNATC, caracteristică esențială a succesului său de peste ani. A făcut televiziune cu succes, dovedind astfel că le poate cuprinde pe toate și poate străluci în orice ipostază! Corina e un fin observator al lumii contemporane, un spirit boem, ludic, ea provenind dintr-o familie de intelectuali - tatăl, Mircea Chiriac, muzician și compozitor, iar mama, Elisabeta Chiriac, profesoară de pian la Conservator.

Are o voce caldă, dar în același timp puternică, la fel cum îi este și temperamentul, ea este, probabil, interpreta care ar putea sta cu ușurință alături de cele mai mari voci ale lumii.

Știu că nu-i plac laudele, dar nu mi-am propus să fac asta. Vreau doar să menționez, onest și demn, cine este ea pentru noi, românii, ca star incontestabil. Având ceva ce mulți nu vor avea niciodată - confirmarea unei întregi națiuni. Și mai are ceva pentru care eu mă-nclin: o viață de poveste în glas, ce-mi transmite, și nu doar mie, ce vorbele acelea încearcă să spună prin sunete. Substanță..

Însăși muzica i se închină. Și ar mai fi de adăugat, că, peste ani, peste sute de ani, tot ea se va auzi cântând despre inima de piatră, despre strada speranței, despre mama, doar mama, clipa de sinceritate sau despre mica vacanță mare …

Este volubilă și mereu cu mintea brici. A lansat anul acesta o carte specială, captivantă și a făcut un gest admirabil, remarcabil, donând parte din colecția culturală a familiei sale, precum și parte din trofeele și rochiile ei, Muzeului Național de Istorie. Duminica aceasta, de la ora 15:00, o puteți vedea la TVR 2, la „DRAG DE ROMÂNIA MEA!“. Fără prezentări, ea este CORINA! CORINA CHIRIAC, star al românilor!