Main menu

header

858 2 2Cred că există oameni inspirați, oameni fără limite, care vor la orice pas să dovedească că nimic nu e prea greu sau imposibil și că performanța se clădește cu muncă, stoicism și un devotament fără margini pentru drumul pe care au ales, de bunăvoie, să-l parcurgă. Un astfel de om este minunata Corina Dumitrescu. Ea caută mereu să surprindă. Este fondatoarea Universității Creștine „Dimitrie Cantemir“, o voce puternică pentru susținerea educației corecte din România.

O admir pentru necontenita dorință de a face bine, pentru felul special în care ține pe picioare o întreagă industrie care formează profesioniști. O admir pentru perseverență și pentru felul în care menține relații peste tot prin lume, la nivel educațional, promovând astfel numele țării noastre în medii academice internaționale. Nu ezită să aducă la rampă valori autohtone și fiecare pas al activității sale didactice și de manager principal al unuia dintre cele mai importante spații de învățământ universitar din țară, este atent gândit.

Doamna Corina Dumitrescu este un ambasador al calității, un promotor al țării noastre în medii în care poate n-am fi reușit, cu atâta ușurință, să intrăm. Toate acestea după ani întregi în care a luptat ca învățământul să fie pe locul pe care îl merită în România. E conștientă că mai este mult până acolo, dar ea încearcă să ofere calitate.

Credeți-mă, Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir“ este un spațiu adus la standarde europene, cu parte din cei mai buni profesori din țară, cu tehnologie și cu idei inovative care pun în mișcare un adevărat mecanism. Și toate sunt ideile doamnei Dumitrescu, care e tipul de învingător cu atitudine, ce dă naștere mereu unor mirări în rândul celor care ajung să o cunoască.

Este o femeie de succes fără margini, care nu caută scuze și care merge până-n pânzele albe pentru visul ei. Oferă calitate și este unul dintre puținii oameni din România care investesc în ceva palpabil, care ajută comunitatea și care nu-i concentrat doar pe interesul propriu.

Dincolo de toate acestea, în ultimul an, în timpul pandemiei, doamna Dumitrescu a făcut ceva ce nimeni nu a cutezat să facă - a susținut arta, fără menajamente și a organizat manifestări de excepție în Aula Universității. Acesta e mare lucru, credeți-mă! A oferit spectacole de înaltă ținută și deja, de aproape doi ani, a transformat totul într-un obicei. Investește în frumos și e omul care nu pune întrebări, care are încredere și care știe că lumea poate continua prin două coordonate clare, fără variabile - educația și arta, ambele mergând mână în mână.

Eu am fost parte din aceste proiecte din ultimul an și sunt onorat că doamna Dumitrescu a achiziționat colecția mea de pictură „Recurs la memorie“, care ilustrează casele părintești a 10 mari scriitori români, colecție care tronează în foaierul aulei universității.

Dincolo de asta, ultima manifestare importantă în România la care a participat regretatul Nicolae Dabija, de Ziua Unirii, în 2021, a fost la UCDC, tot la inițiativa doamnei Corina Dumitrescu, care l-a și premiat cu un titlu academic onorific pe maestrul cuvintelor care ne-a părăsit prea repede...

Tot ce face doamna Dumitrescu la Universitate este admirabil. Este o forță, un munte de voință și nu caută niciodată scuze. Calitatea este cea care îi guvernează viața, într-o elegantă trecere, în care nu ezită să-și arate dragostea de țară și de artă înaltă, indiferent de latura ei. Are mereu vorbele la ea, este un intelectual, stăpânește cu brio arta discursului și a persuasiunii și captează atenția în cele mai importante locuri.

Cred că doamna Corina Dumitrescu este un exemplu despre succes, despre valoare, despre omenie, despre modul onorant în care poți schimba lumea din jurul tău și sigur dacă ar fi mai mulți asemeni dumneaei în țara noastră, am merge, măcar puțin, în direcția corectă!