Main menu

header

863 2 3Iată că am ajuns și la finalul lui 2021. Sincer să vă zic, nu-mi dau seama prea tare cum a trecut anul și cum am reușit să-l depășim cu mintea pe umeri și cu puterea de a privi către viitor la fel de încrezători ca până acum, chiar dacă nu-i cea mai simplă activitate pe care să o facem în prezent.

Dacă ar fi să trag o linie și să fac un bilanț, la modul general, a fost un an dificil, cu multe pierderi, cu treceri care de care mai complicate, cu boală și probleme. A fost anul care ne-a dat speranțe și ne-a furat visuri. A fost anul care n-a ezitat să rupă bucăți din noi și care și-a urmat un curs al unei noi lumi, raportate la pandemie.

Personal, am avut dezamăgiri, decepții, am pierdut mulți oameni la care țineam, am învățat lecții și am continuat proiecte de suflet. M-am lovit cu capul de pragul de sus, am făcut și COVID-19, am încercat să merg mai departe, am avut și concerte, am oferit oamenilor calitate, piese noi și am încercat, ca de fiecare dată, să nu dezamăgesc.

Am continuat onoranta colaborare cu revista Taifasuri și am realizat două sezoane captivante la „Drag de România mea!“, la TVR 2, locul în care puteți vedea doar lucruri de calitate și mari artiști, de aproape patru ani.

Eu cred că atunci când tragem linie după un astfel de an, este important să învățăm ceva. Degeaba facem liste întregi cu reușite și cu decepții. Cel mai de bun augur lucru este acela de a încerca să fim mai buni, să ne autodepășim, să ne uităm la sufletul nostru, să încercăm să trăim cum se cuvine și să facem tot ce ne trece prin cap până nu va fi prea târziu și vom ajunge să regretăm.

Cred că bilanțul cel mai de preț este acesta, cel al schimbărilor pe care vrem să le facem, și la noi, și la lumea care ne înconjoară și care azi, la final de 2021, este într-un mare impas. Nu doar cu pandemia, care ne-a dărâmat complet, ci și cu inversarea sistemului de valori, cu supratehnologizarea, cu uciderea lentă a spiritului și a artelor, cu răutatea din jur și cu egoismul oamenilor care nu mai știu să vadă că suntem laolaltă la fel de buni și de frumoși și de unici!

Ce-mi doresc eu de la anul care vine? Este destul de greu să vrei ceva și să-ți faci planuri neștiind cu exactitate ce va veni. Este una dintre lecțiile pe care le-am impregnat în sufletul și-n activitatea mea. Chiar și așa, vreau ca în 2022, pe 1 martie, să pot realiza concertul pop-simfonic de la Sala Palatului, vreau să scriu în fiecare joi, în revista Taifasuri, editoriale la fel de frumoase, sper, care să vă aducă bucurie. Îmi doresc să realizez emisiuni la fel de speciale la TVR 2, cu mari personalități ale României, un divertisment clasic, de calitate, care să ajungă la sufletele oamenilor.

Îmi doresc să pot picta, să pot face muzica pe care-o iubesc, fără compromisuri, să bucur oameni. Îmi doresc să am rațiune, decență și bun simț artistic! Îmi doresc o lume care să-și revină, căreia să-i fie mai bine, pe toate planurile, cu oameni mai înțelepți, mai răbdători și mai calmi!

În viitorul cel mai apropiat, pe final de an 2021 și început de 2022, vreau sănătate pentru voi și pentru mine, vreau putere și inspirație și vă aștept să-mi fiți aproape în noaptea dintre ani, la TVR 2, de la ora 22:00, timp de 5 ore, într-un spectacol de televiziune, de la Circul Metropolitan.

De asemenea, pe 2 ianuarie, de la ora 15:00, tot la TVR 2, vă aștept să urmăriți concertul meu aniversar de la Teatrul Național din București, care a avut loc de ziua mea. Și... bucurați-vă de viață.. e mai important decât orice analiză! Vă iubesc!