Main menu

header

894 2 2Trăim într-o lume în care parcă oamenii-model nu mai sunt apreciați la justa valoare, o lume în care munca cinstită ajunge să fie nesemnificativă în fața imposturii la rang de virtute. În lumea aceasta nu mai există modele, nu mai există o bună măsură și nici bucuria de a descoperi noi și noi motive de a ne înclina.

Ei bine, eu sunt fericit că în colțul meu de ziar din revista TAIFASURI, în aceste câteva rânduri, am ocazia să-mi spun gândurile modeste și să vă povestesc despre cei pe care-i stimez și îi apreciez pentru ce fac și ce înseamnă ei în lumea despre care v-am spus mai sus.

Nu cred că nu ați auzit niciodată de „Cireșica“, celebru brand al litoralului, un complex nemaipomenit, în stațiunea Olimp, simplu, plin de verdeață, cu mâncare excelentă, servire ireproșabilă și muzică live de cea mai bună calitate. Acest brand n-ar fi azi ce e, o afacere de familie în care sufletul primează și calitatea, dacă minunații Mariana și Costel Mincă nu și-ar fi pus pe tavă viața, dăruirea, timpul, implicarea.

Au construit totul de la zero, pornind de la un chioșc, pe muncă cinstită, cu nopți nedormite, cu stres, cu speranțe frânte, alternând cu succese. Sunt un exemplu de reușită românească, pentru că au pus bazele unei familii imense, în care toată lumea se simte bine și ei au grijă să fie așa.

Mi se pare că acești oameni au definit spațiul prin viața lor, de mai bine de 25 de ani. Acolo le-au fost zilele de naștere, au râs și au plâns, au impus calitate și au păstrat un anumit standard al serviciilor, în detrimentul unei evoluții mai rapide și mai de impact. N-au primit nimic pe tavă, de-a gata și fiecare bănuț câștigat l-au reinvestit și au încercat să-l transforme în calitate.

La ei este o oază de liniște, de verdeață și vă spun, sunt un exemplu. Pentru că nu au fost nesăbuiți, pentru că nu s-au hazardat, pentru că și-au muncit cu sânge fiecare pătrățică și pentru că au știut cum să lase mereu loc de „Bună ziua“. Atât în rândul clienților, cât și în rândul angajaților, dar și al artiștilor care le-au călcat pragul atâția și atâția ani.

Sunt o familie frumoasă, modestă, care nu epatează și care știe că secretul succesului este implicarea. N-au nicio rușine să servească oamenii, să fie gazde, să-și deschidă porțile în fața frumosului. Și credeți-mă, pe un litoral pestriț, cu multe genuri, este unul dintre puținele locuri în care decența este la ea acasă, aici cântând Mirabela Dauer de peste 10 ani, la fel ca și Gheorghe Gheorghiu, Cornel Palade, Ileana Șipoteanu, iar de doi ani și eu.

Mulți ar spune că s-au îmbogățit. Nicidecum. Trăiesc normal, nu fac excese și mereu sunt acolo, peste 16 ore pe zi. Au o fată, pe care au crescut-o în același spirit ca al lor. Pe forțe proprii, fiica lor trebuit să se descurce și a dovedit că poate! A studiat mult și multe, și-a luat licențe în România și în străinătate și actualmente este expert în turism, pe funcție de conducere la un lanț internațional de hoteluri din America, dar mereu cu gândul acasă, la ai ei.

Familia Mincă este demnă de toată admirația mea și a tuturor celor care știu că munca asiduă și seriozitatea aduc succesul și performanța. Fără asta nu se poate construi nimic în viață. Și îi apreciez pentru felul în care și-au gestionat viața, pentru omenia lor și pentru faptul că iubesc ce fac, fără să se plângă vreo clipă, chiar și când nu mai pot sau vor să renunțe...

Și nu o fac pentru bani, ci pentru că existența lor înseamnă a dărui, a aduce bucurii. Iar dacă vreți să-i cunoașteți și să-mi dați dreptate, mergeți o fugă la Complex Cireșica“, în Olimp! Nu veți regreta!