Main menu

header

897 2 2Am făcut acum câteva zile, pe 23 august, 46 de ani. Nu-i simt, nu-i percep și nici nu cred că au vreo importanță în economia vieții și a sufletului meu. Sunt doar o banală cifră, nici mică, nici mare, care adună experiențe și dorință de muncă și de a face lucruri extraordinare în continuare.

Răspund provocărilor de orice fel, am energie și sunt gata mereu să fiu la fel de puternic și de luptător. Sunt un artist independent, care știe ce vrea, care muncește pentru fiecare parte a activității sale și care nu are deloc vanități, considerând că e loc pentru toată lumea sub soare.

N-am nici dorințe mărețe de la nimeni. Tot ce mi-aș dori ar fi ca lumea să conștientizeze mai mult panta descendentă pe care merge arta românească. Să vadă că ne afundăm în mediocritate și în nuanțe din care nu vom putea ieși învingători cu ușurință.

Eu nu țin lecții nimănui. Nu sunt nici perfect, nu am niciun interes și nici nu vreau să fiu considerat absurd, în schimb sunt de părere că ne-ar prinde bine, tuturor, ca națiune, o revitalizare. Una în care să existe echilibru, una din care oamenii să poată alege mai ușor ce le place și ce nu, ce vor să vadă, să audă sau să aplaude.

Vom începe pe 25 septembrie, la TVR 2, sezonul 9 „Drag de România mea!”. Emisiunea aceasta nu e nici despre mine, nici despre ce e bun sau nu, nici măcar despre invitați. Este despre frumos, despre România, despre valori și fapte admirabile. Este un program la care te poți uita cu un copil de mână, iar acesta să aibă ceva de învățat.

La „Drag de România mea!” nu veți vedea niciodată ceva lăsat la voia întâmplării. Asta pentru că țara asta a noastră nu este plină de oameni fără rațiune, care să spună în orice secundă „Las-o, bă, că merge și așa!”. Nu! Țara și oamenii au nevoie de alternativă, au nevoie să vadă și apoi singuri să-și formeze o părere. Niciodată o țară nu va putea evolua dacă nu se va uita și la trecut. Nu cu nostalgie și nici glorificându-l pe deplin, ci doar acordându-i însemnătatea cuvenită și punându-l pe tapet așa cum se cuvine!

E plină lumea oricum de urât, de frivol, de tristețe, de război și de probleme, de ce ar vrea cineva să vadă asta la televizor? La noi, la TVR 2, puteți vedea mereu partea plină a paharului. Nu ca un optimism exacerbat, ci ca o normalitate la care nu strică să te raportezi dacă vrei să evoluezi și dacă-ți dorești ca ce ai să nu se piardă complet.

Din păcate, pe partea culturală, dacă o ținem tot așa, nu se întrevede nici o luminiță la capăt de tunel, ci doar o răscruce de vânturi care nu duce nicăieri și care, mai rău, dă naștere unor generații teleghidate.

La „Drag de România mea!”, în noul sezon, veți vedea valori care merită să fie la televizor și care au ceva de spus, veți vedea emoție, tributuri și sinceritate. O să ascultați muzică variată, diversă, o să vedeți și tineri și copii, dar și nume care au peste 60 de ani de carieră și care nu se lasă și sunt exemplu de determinare și modele la care s-ar putea raporta oricine!

La „Drag de România mea!” veți vedea o bucată de normalitate, așa cum o percepem noi și, mai apoi, alege fiecare să interpreteze dacă merită să aleagă acest drum sau un altul, mai comercial și poate mai lipsit de esență și profunzime.

Nu suntem perfecți, am mai spus asta, dar încercăm să fim decenți, aducând în față doar ce contează și ce este valoros, plin de talent, indiferent de percepții și păreri. Până la urmă, dacă vrei ca lucrurile să fie așa cum ar trebui, într-o țară și așa oropsită de mulți și multe, e nevoie de un astfel de echilibru.