Main menu

header

962 2 2E ZIUA ROMÂNIEI! Iar se vor îmbulzi toți cu urări, cu steaguri, cu acel soi de patriotism de moment, care n-are valoare și care e doar de suprafață, pentru că majoritatea nu știe cum să fugă mai repede, nu știe cum să lovească mai tare și să adâncească și mai mult, în restul timpului, situația asta complicată în care se află România noastră, pe toate planurile, de la cel cultural, unde-i dezastru, până la celelalte capitole.

Eu am de zis doar vreo câteva urări, de bun simț, pentru că în rest simt și cred cu ardoare că-mi fac treaba, că lupt pentru ca țara mea să aibă speranță, să aibă parte de frumos.

Eu AM DRAG DE ROMÂNIA pentru că așa sunt construit, pentru că iubesc limba pe care o cânt la orice pas, pentru că ROMÂNIA E ACASĂ și pentru că sunt parte a acestui spațiu complex, fascinant.

Vreau pentru țara mea oameni mai buni, care să o merite, oameni care să-i prețuiască valorile, care să nu murdărească și să jignească la orice pas, oameni care să știe ce are ea mai bun, oameni care să lupte pentru salvarea ei, oameni care să fie uniți, să aibă simboluri comune și care să nu mai considere că oriunde în altă parte e mai bine și mai frumos ca în ROMÂNIA.

Vreau ca ROMÂNIA mea să fie prețuită, vreau ca ROMÂNIA mea să ajungă în momentul în care să strălucească, vreau revitalizare pentru ROMÂNIA mea, vreau să fie vizibilă și să conteze mai mult pe o hartă a celor care au ceva de spus în lumea aceasta. Vreau ca ROMÂNIA mea să nu mai fie păcălită permanent, vândută, trasă în țeapă, luată la mișto ieftin și permanent prăfuită de cei care ar trebui să o curețe și să o lustruiască. Vreau ca ROMÂNIA mea să aibă sens, vreau ca oamenii din ROMÂNIA mea să înțeleagă că la ei e cheia.

Vreau să nu se mai arunce vina dintr-o parte în alta și cu o ușurință care mă șochează să se dea verdicte cu statut de certitudine. Nimeni nu deține adevărul absolut. Chiar și ce spun eu poate fi greșit, pe alocuri, deși eu în asta cred cu ardoare!

Să ne înțelegem. Am nemulțumirile mele, multe, față de ROMÂNIA mea, de sistem, de oameni, de ceea ce trăim și poate am trăit, dar asta nu înseamnă că dau bir cu fugiții. Chiar și așa, cu dezamăgiri permanente, eu știu că trebuie să existe o linie de plutire, un echilibru. Știu că fiecare clipă trebuie să fie o provocare, să mă schimb pe mine și pe cei din jur, pentru a face bine cumva și ROMÂNIEI mele în felul acesta.

Vreau mulți, mulți ani pentru ROMÂNIA mea! Asta-i urarea! Sigur că pot să pară doar vorbe goale, dar important este ca ele să fie susținute în spate de fapte, așa cum încerc eu să fac mereu, prin activitatea mea! Eu unul simt că ROMÂNIA mea este locul cel mai de preț de pe pământ. Și nu-i nicio exagerare în asta!

Aici îmi sunt oamenii dragi, aici e casa mea, aici mă iubește publicul și aici mă pot realiza! Îi pot înțelege pe cei care au ales să plece, dar chiar și așa, să nu uite unde au făcut primii pași, cine și cum a pus primele cărămizi ale vieții lor!

Vreau ca ROMÂNIA mea să se bucure de artiștii ei mai mult, de ieri până azi. Vreau ca lucrul cel mai de preț să nu fie neapărat exportul, ci fix ce avem înălțător aici. Vreau ca ROMÂNIA mea, de ziua ei, în fiecare an, să fie mai înfloritoare! Vreau o ROMÂNIE așa cum o merit și eu, și cum merită și ea, iar schimbarea pleacă de la fiecare dintre noi! Da, SUNT MÂNDRU CĂ SUNT ROMÂN și mi-e drag de ROMÂNIA mea! Și lupt ca s-o fac bine! SĂ AI MULȚI ANI BUNI, ROMÂNIA MEA!