Main menu

header

965 2 2Finalul de an înseamnă întotdeauna prilejul de a trage o linie, de a ne pune semne de întrebare, de a face o evaluare a propriului suflet și a vedea dincolo de carcasă, dincolo de partea vizibilă.

Este momentul oportun pentru alte începuturi, pentru a ne da, la figurat, două palme „părintești” și a ne pune pe treabă serioasă dacă, exigenți cu noi înșine, conștientizăm că greșim, că nu suntem suficient de ancorați în propria realitate sau dacă simțim că nu ne-am atins toate țelurile anului care a trecut.

Nu e necesar nici să fim prea duri, dar cu o astfel de viziune, viața poate căpăta un alt sens. Dacă ne îmbătăm permanent cu apă rece și ne credem buricul pământului, nu vom putea niciodată evolua, nu vom putea lua ce este mai bun de la cei de lângă noi și nici nu vom înțelege care-s capitolele la care suntem corijenți.

Linia de final de an nu este surghiun, este doar o constatare obiectivă a existenței noastre. Credeți-mă, face tare bine să ne uităm în oglindă și să vedem cine suntem!

Sigur că bilanțurile au și părți negative, dar au și părți bune. Au clipe pe care le-am vrea permanent inoculate în noi și momente pe care le-am șterge cu buretele definitiv. Să vă zic despre mine...

Anul meu a fost productiv. Am realizat mare parte din ce mi-am propus și mă consider un om norocos pentru că am putere, am idei, am posibilitatea de a le realiza și am mintea în cap și capul pe umeri ca să nu aplec urechea în stânga și-n dreapta.

Am făcut două concerte grandioase în 2023, am celebrat 30 de ani de carieră neîntreruptă pe scena din România și pe cea din Basarabia, am făcut emisiuni frumoase, am făcut expoziții, am lansat un vinil, am făcut două turnee, am avut evenimente și am bucurat oamenii cu muzica mea, am lansat piese, am scris, am făcut mai multe concerte folclorice, am pictat și am reușit să înțeleg că menirea mea este, dincolo de orice, aceea de a fi pe scenă, cu sufletul deschis, complet dăruit și devotat oamenilor care iubesc arta mea, în orice formă ar fi ea.

Ce-mi doresc mie de la anul care vine, vă doresc și vouă. Aș vrea mai puțină ranchiună. Aș vrea mai multă analiză pe ceea ce ne înconjoară, mai multă rațiune.

Vreau sănătate și împăcare cu noi și cu cei din jur. Vreau să fim mai uniți, să nu mai dăm cu piatra în orice, să ne iubim țara și valorile mai mult, să avem grijă la ce alegeri facem la momentul potrivit, să fim mai optimiști și mai deschiși.

Aș vrea să ne bucurăm mai mult, să mai lăsăm la o parte tehnologia și telefoanele, să fim mai buni și pentru câteva clipe să înțelegem că avem nevoie de aproape ca să putem fi și noi într-o permanentă evoluție.

Vreau să ne dăm seama că libertatea nu constă în a spune orice, oricum. Vreau asumare pentru fiecare, vreau să pot trăi liniștit, fără să-mi fie frică vreo clipă pentru siguranța mea și a celor din jur. Vreau să nu trăim impasuri, vreau pace, vreau liniște și putere pentru toți de a visa, de a ne bucura de artă și de a pune, cu propriile forțe, anumite lucruri în mișcare, fără să ne fie frică vreo clipă pentru repercusiuni sau pentru ce ar putea veni în urma lor.

Separat de asta, îmi doresc să ne fiți aproape în continuare la TVR 2, duminică de duminică, să ne urmăriți în noaptea dintre ani, la cel mai tare program de Revelion, autentic, tot la TVR 2, și să fiți, măcar puțin, atenți în continuare, la arta și la proiectele mele. Nu vă voi dezamăgi! S-aveți Sfintele Sărbători cu bine și să nu uitați niciodată că schimbarea poate veni și de la voi, chiar dacă-i greu și poate că imposibil de recunoscut asta! LA MULȚI ANI, 2024!