Main menu

header

  Dintotdeauna, oamenii au fost pasionaţi de recorduri: au dorit să afle, să facă sau să aibă „ceva“ care să fie cel mai mare, cel mai mic, cel mai scump, cel mai iute, cel mai frumos, cel mai… cea mai… Animalelor nu le pasă de recorduri, ele îşi văd de vieţile lor fără să acorde atenţie acestor amănunte. Dar, iată, că lângă noi se întâmplă lucruri uimitoare în lumea prietenelor noastre necuvântătoare. Acum ne vom opri asupra recordurilor materne ale unor căţele demne de Guinness Book. Se pare că 2009 este un an prolific pentru Elescha, Button şi Tamara, celebrele căţeluşe considerate de întreaga lume „adevărate fabrici de căţei”, datorită numărului mare de pui înregistraţi la naştere.

Burtică… pentru 17 căţeluşi

  O căţea din rasa Bullmastiff, pe nume Tamara, a dat naştere la 17 căţeluşi. Momentele de groază din ultima perioadă a sarcinii au fost trăite intens şi de Kirsten Vinzelberg (49 de ani, Germania), stăpâna acesteia, care privea cu nelămurire la burtica Tamarei. Nimeni nu se gândea că din circumferinţa burţii ajunse la… 1,2 m se vor naşte atâţia puiuţi. Căţeluşa în vârstă de doi ani a fătat prin cezariană şi toţi puii sunt în îngrijirea stăpânei, care le-a desenat câte un număr pe spate, pentru a nu-i confunda.

Button, mamă a 33 de „pătaţi”

  Button, o căţea Dalmaţian din Marea Britanie, are nevoie de ajutor în hrănirea celor 18 pui născuţi. Adam şi Nicola Morley, stăpânii căţeluşei, fac cu rândul când vine vorba despre hrănirea micuţilor. „Este o nebunie de când a născut. Dar Button nu pare obosită deloc. Este o mamă fericită!”, declara Adam. Pentru femelă nu este nimic ieşit din comun să aibă atâţia puiuţi, având în vedere faptul că anul trecut aceasta a dat naştere la… 15. Totalul de 33 de „pătaţi” aduşi pe lume în decursul a doi ani a făcut-o pe Button celebră în întreaga lume, stăpânii aşteptând surprizele materne ale anului următor.

Elescha are 15 pui cu nume haioase

  Se pare că luna ianuarie este cu noroc pentru stăpânii de patrupede. Doi germani, soţ şi soţie, s-au trezit în casă cu 15 căţeluşi. Elescha este fericita mămică a celor şase „băieţei“ şi nouă „fetiţe“. Stăpânii au fost extrem de încântaţi de micile comori din casa lor, oferindu-le atenţie şi îngrijire. Din păcate, tânăra mămică nu face faţă numărului mare de pui, de aceea cei doi soţi îi hrănesc pe micuţi o dată la trei ore. Toţi cei 15 căţeluşi au fost cântăriţi (puşi în cutii de conservă şi apoi pe cântar) şi botezaţi cu nume haioase, ce-i caracterizează pe fiecare: Echilibrata, Inepuizabila, Leneşa, Timida, Mediocra, Şeful, Mâncăcioasa, Atenta, Energicul, Prima Născută, Grasul, Decentul, Mofturosul, Agitata şi Liniştitul.
Claudia Stan
O femelă din rasa Bullmastiff deţine supremaţia

  În mod normal, o căţea dă naştere la cel mult opt căţei. Excepţiile ce fac din naşteri un record necesită multă atenţie şi îngrijire pe toată perioada sarcinii. Cea care a bătut primul record matern al animalelor, în anul 1944, este o căţea din rasa Bullmastiff, din Marea Britanie, care a adus pe lume 23 de căţeluşi.