Main menu

header

787 24 1de Gabriela Militaru şi Adrian Barna

Dacă în materie de modă totul pare să-i iasă perfect lui Kate Moss, frumoasa blondă a găsit un capitol la care nu se descurcă deloc bine: îngrijitul câinilor. Deși îl adoră pe Archie, dulăul său din rasa Staffordshire Cross, fostul fotomodel se simte depășită de situație atunci când vine vorba despre educația patrupedului care îi face viața mai frumoasă în cele mai multe zile. Dar care o și scoate din minți în restul timpului. Și unde mai pui că, din 2017, Archie are și un „frățior”, rasa Papillon, de o drăgălăşenie fără margini.

A forțat-o să-și regândească garderoba

Kate Moss este recunoscută pentru stilul său vestimentar avangardist care combină de multe ori haine de blană cu pantaloni de piele, totul mereu accesorizat cu stilleto sau măcar ghete cu toc mediu. Având aceste gusturi, dintotdeauna am fi tentați să credem că nimeni și nimic nu ar face-o să-și schimbe stilul vestimentar. Cu atât mai puțin un câine. Și totuși, într-un interviu acordat revistei „Grazia” în 2012, fotomodelul a declarat că a fost nevoită să-şi schimbe întreaga garderobă de când l-a adus acasă pe Archie. „Deși mi-am luat acest câine și dacă vă vine să credeți a ajuns să mă forțeze să îmi schimb modul în care mă îmbrac. Am trecut la haine de stradă. E un coșmar pentru că mi-ar fi imposibil să plimb câinele încălțată pe tocuri”, a declarat frumoasa englezoaică. La vremea interviului, câinele avea 8 luni și deja îi crea mari probleme fotomodelului. Potrivit acesteia, fostul său soț, Jamie Hince, era la fel de nemulțumit ca și ea de năzdrăvanul canin. El i-a reproșat în câteva rânduri lui Kate că a renunțat prea ușor la stilul ei consacrat doar pentru a se plimba zilnic pe stradă cu Archie.

Are propriul dormitor

787 24 2La un an după ce l-a achiziționat pe Archie, lucrurile păreau să fi revenit la normal cel puțin în ceea ce privește vestimentația lui Kate. Astfel că, în primăvara anului 2013, fotomodelul a fost văzută ducându-și câinele la un coafor canin specializat în zona Highgate din nordul Londrei. În timp ce Kate purta cu mândrie o pereche de cizme cu tocuri foarte înalte, Archie părea mai vesel ca niciodată după sesiunea de spa. În mod hilar, salonul de unde tocmai se întorcea când a fost fotografiat se numea „Părul câinelui”. Mai clar de așa nici că se putea. Și se pare că Archie are parte de un tratament la fel de ales și la reședința lui Kate Moss. Fotomodelul locuiește într-o somptuoasă vilă din nordul Londrei, unde năbădăiosul Archie își are propriul dormitor. Mai mult decât atât, amuzantul cățel are în camera lui un dulap special de dimensiuni gigantice în care stăpâna sa păstrează zeci de accesorii (de la lese până la haine speciale pentru câini) și jucării pentru el. Cea care se bucură cel mai mult de prezența neastâmpăratului Archie este Lila Grace, fiica lui Kate din relația cu Jefferson Hack. Acum în vârstă de 18 ani, fetița l-a îndrăgit din primul moment pe noul ei prieten, motiv pentru care este cea care îl răsfață cel mai mult.

Nu poate fi lăsat singur nicio clipă

Din nefericire pentru Kate Moss și familia sa, Archie a profitat de slăbiciunea lor pentru el și s-a transformat în timp într-un mic dictator. Pe lângă faptul că i-a ros lui Kate încălțămintea în valoare de 50.000 de euro, el refuză să învețe să-și facă nevoile în locul special amenajat. În schimb, Archie folosește toate colțurile casei și chiar şi covorul pentru această rutină. „Dădaca i-a povestit lui Kate cum l-a prins pe Archie rozând covorul, cum vrea mereu să fugă din casă și cum de multe ori refuză să mănânce”, a explicat o sursă apropiată fotomodelului. Același lucru se întâmplă ori de câte ori Kate și familia sa lipsesc mai multe zile de acasă. În felul acesta vacanțele lor devin un coșmar pentru cățel. „Este foarte sensibil pentru un câine. Toate vacanțele sunt un dezastru emoțional pentru el pentru că îi este foarte dor de ei”, adaugă apropiatul familiei.

A primit meditații pentru bune maniere... canine

Îngrozită de comportamentul câinelui, Kate Moss a decis să apeleze la un specialist. „Expertul în animale i-a explicat exact ce să facă pentru ca Archie să învețe lucrurile esențiale pe care un câine trebuie să le știe. De asemenea, a învățat-o cum să-l calmeze atunci când devine nervos. Se pare că ea ar trebui să-l scoată la plimbări lungi înainte de pleca mai multe zile de acasă și să fie mai asertivă cu el”, a mărturisit prietenul fotomodelului. În plus, psihologul pentru animale a sfătuit-o pe Kate să-l ducă pe Archie în altă parte pe perioada cât ea nu este acasă. De aceea atunci când familia pleacă în vacanță fără el, cățelul este dus să locuiască în casa socrilor lui Kate. Cu toate acestea Kate nu este deloc liniștită să-l știe singur. Ca să se asigure că rezultatele noului tratament sunt de lungă durată Kate a decis să-i angajeze dulăului său preferat și un dresor. Fotomodelul a plătit nu mai puțin de 10.000 de euro antrenorului pentru doar trei luni de dresaj.

Faimosul fotomodel renunță chiar și la modă pentru patrupezii săi dragi

Kate Moss plătește sume exorbitante vorbind la telefon cu dădaca pentru a se asigura că totul este în regulă cu câinii săi

Alt iubit, alt animal

787 24 3La scurt timp după despărțirea de Jamie Hince, în 2015, Kate Moss a început o relație cu Count Nikolai von Bismarck, un bărbat cu 13 ani mai tânăr decât ea. Cei doi se află într-o relație destul de strânsă, fapt confirmat și de gestul celor doi de a adopta un câine împreună. Deși a fost văzută în repetate rânduri în compania lui Archie pentru care a dus un adevărat război de custodie în timpul divorțului de fostul soț, Kate a adoptat un nou patruped, un pufos din rasa Papillon, pe care fostul fotomodel îl poartă peste tot ca pe un accesoriu de preț. Ca semn al iubirii și al angajamentului lor, Kate, acum în vârstă de 46 de ani, este „mămica” acestui câine-miniatură care are deja 3 ani.