Main menu

header

864 24 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Votat al doilea cel mai frumos bărbat din lume, Henry Cavill este un superstar foarte discret atunci când vine vorba despre viața sa personală; cu o excepție - câinele său, Kal, pe care interpretul lui Superman, care în prezent face furori în seria „The Witcher”, îl iubește din toată inima. Trecând peste rezerva tipic britanică, actorul împărtășește cu milioanele de admiratori relația cu totul specială pe care o are cu cel pe care îl numește „cel mai bun prieten”.

Botezat după numele kryptonian al supereroului

Sunt peste două decenii de când fermecătorul Henry Cavill își pune amprenta asupra industriei cinematografice. Cu numeroase succese la activ, starul este, pe de o parte, foarte reținut cu detaliile vieții sale personale, iar pe de altă parte cât se poate de deschis în a împărtăși cu întreaga lume relația foarte specială pe care o are cu câinele său, un Akita în vârstă de 8 ani. Botezat după numele kryptonian al supereroului care i-a adus faima mondială, Kal este foarte apropiat de actorul care a descoperit similitudini ale impresionantului animal cu supereroul pe care l-a întrupat Cavill: „Deși este enorm ca dimensiune și incredibil de puternic, Kal are și alte calități care se regăsesc în Superman - este amabil și blând și îi transformă pe oameni în iubitori de câini doar fiind în preajmă”.

Permanent prezent pe platourile de filmare

864 24 2Plin de sentimente calde pentru Kal, Cavill îl descrie ca fiind „parte câine, parte urs și integral suflet”. De altfel, actorul mărturisește că prietenul său blănos îi este alături permanent, chiar și în timpul filmărilor producției „The Witcher”: „A fost acolo tot timpul. Și-a petrecut cea mai mare parte a timpului în interiorul rulotei mele, pentru că atunci când mă poate vedea, dar nu poate ajunge la mine, tinde să înceapă să facă mult zgomot și nu am vrut ca el să alerge pe platouri sau să dea buzna la jumătatea unei lupte cu sabia, mai ales pentru că este suficient de masiv încât să doboare un om. Așa că a rămas în rulotă, dar a fost mereu acolo. Atât timp cât poate călători cu mine, atunci va veni”. Actorul chiar compară relația pe care o are cu Kal cu cea dintre personajul din serialul epic, Geralt, cu calul său, Roach.

James Bond cu animal de companie?

De la decoruri de film până la ședințe foto și călătorii internaționale, Cavill afirmă că imensul Kal este acolo, undeva, în spatele scenei sau chiar în prim-plan. Mai mult, Cavill postează o mulțime de poze adorabile cu iubitul său câine, considerând chiar că, dacă ar fi chemat să discute pentru a-l interpreta pe viitorul James Bond, ar putea pune problema ca faimosul spion să aibă, pentru prima dată, și un câine - pe Kal, firește. Nu întâmplător; cei aproape 20 de milioane de admiratori pe care actorul îi are pe rețelele de socializare au făcut din Kal o adevărată vedetă. „Nici nu știu care dintre noi este mai popular, dar aș spune că el…”, punctează Cavill.

„Legătura pe care o împărtășim este ca a doua natură”

864 24 3Cavill, cunoscut pentru discreție și reținere, nu a ezitat să explice, într-un interviu, ce înseamnă câinele său pentru el: „Kal a fost un salvator absolut pentru mine. Este un adevărat partener, inclusiv în acele momente în care am nevoie de o altă ființă în preajmă fără să depun mult efort pentru a comunica. Prietenul meu cel mai bun mi-a salvat sănătatea mintală și echilibrul emoțional de foarte multe ori. Este fantastic și reprezintă foarte mult - un câine, un însoțitor, dar și o persoană. Kal este cu adevărat cel mai bun prieten al meu”, a spus actorul într-o emisiune recentă, care a făcut înconjurul lumii, pentru că în studio era, firește, și Kal. În timpul interviului, starul a fost chiar distras de masivul câine, ceea ce a generat ulterior o postare explicativă pe rețelele de socializare: „Realizatorul emisiunii a avut într-adevăr toată atenția mea. Pur și simplu legătura pe care Kal și cu mine o împărtășim este ca a doua natură”.

„Am trecut prin momente grele împreună”

Starul de la Hollywood spune deseori că animalul său de companie l-a ajutat în nenumărate rânduri să-și păstreze calmul, starea de bine și ritmul muncii intense. Este binecunoscut faptul că actorul și-a transformat pur și simplu corpul și întregul stil de viață pentru a intra în pielea lui Superman, iar Kal a devenit o parte importantă din acest efort, chiar dacă pe atunci era doar un pui pus pe năzdrăvănii. „Acesta este Kal, un Akita american și o bijuterie absolută, care se comportă ca un cățeluș jumătate din timp și ca un bătrân înțelept în cealaltă jumătate. Îl am de când avea 10 săptămâni și am trecut prin multe momente grele împreună. Simte când sunt presat sau apăsat de ceva și atunci devine și mai apropiat decât este de obicei, este formidabil de intuitiv. De fapt, petrecem atât de mult timp unul alături de celălalt, încât nu mai sunt sigur cine imită pe cine”, povestește Cavill.

„Sunt trei momente în care am simțit că viața mea se va schimba pentru totdeauna: rolul lui Monte Cristo, oferta de a-l interpreta pe Superman și ziua în care l-am cunoscut pe Kal”

„Nu toți eroii poartă pelerine. Unii au labe pufoase“

Plimbat de superstar în… cărucior de bagaje

864 24 4Unul dintre momentele definitorii pentru felul în care actorul din „Dinastia Tudorilor” îl percepe pe Kal a fost atunci când uriașul câine s-a accidentat în încercarea de a prinde o pisică obraznică ce se învârtea în jurul platoului de filmare. „Ieri, în timp ce eram îmbrăcat și machiat, iar Kal era la locul lui obișnuit și stătea lângă ușa deschisă privind cum trece lumea, un membru curajos al speciei pisicilor de casă a decis să se aventureze aproape. Am auzit explozia inițială de zgomot, iar Kal s-a lansat din rulotă. M-am ridicat imediat și am pornit după el, făcând tot posibilul să feresc make-up artistul. Ceea ce a urmat a fost o urmărire care a rivalizat cu cea cu elicopterul din «Misiune imposibilă». Pisică versus câine, câine peste toate obstacolele și eu în goană. Pereți, garduri, căpițe de fân, animale și oameni. În cele din urmă, pisica era în regulă, deși speriată și epuizată. Din păcate, câinele meu de acțiune, la fel ca toate marile vedete din timpul nostru, s-a ales cu o mică accidentare la umăr”, a povestit Cavill, spre deliciul fanilor. Cavill și-a dus câinele în camera de hotel pentru a se odihni, dar și-a dat seama că asta nu va funcționa de fiecare dată când Kal avea nevoie să se miște, așa că a devenit creativ și și-a asigurat un cărucior de bagaje, cu care își ducea peste tot cel mai bun prieten. „Aseară l-am dus în camera mea, care, deși arăta foarte drăguț, nu era atât de practică. Așa că astăzi vă prezint cea mai nouă plimbare a lui Kal, în carul său regal”, a postat actorul a doua zi.