Main menu

header

882 20 1de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu

Multe cupluri mărturisesc că s-au îndrăgostit la prima vedere, dar în jurul acestui concept există și multe controverse - există numeroase voci care afirmă că așa ceva nu este posibil. Și totuși...

„Click” din start

Cineva se poate îndrăgosti la prima vedere de o privire, un surâs, un gest, un cuvânt sau o voce, imaginându-și că persoana din fața sa este aşa cum și-o dorește. Mulţi sunt de părere că de fapt este vorba doar despre atracţie fizică, pentru că dragostea adevărată are nevoie de timp. Dar un studiu de dată recentă, derulat în cadrul Universității Darmouth, din New Hampshire, SUA, a pus în evidență faptul că atunci când două persoane sunt pe aceeași lungime de undă într-o conversație, se întâmplă ca mintea lor să „facă click” din start. Și nu este doar o figură de stil, ci reprezintă „timpii de răspuns” sau intervalul dintre momentul în care o persoană încetează să vorbească și cealaltă începe, relatează revista Proceedings of the National Academy of Sciences.

Reacție în 30 de secunde

În general, psihologii sunt de părere că dragostea la prima vedere depinde foarte mult de starea de spirit din momentul respectiv, astfel că într-o anumită împrejurare se poate sau nu remarca o persoană văzută pentru prima dată. De ase- menea, se pare că bărbaţii sunt cei care se îndrăgostesc mai mult la prima vedere şi că este nevoie de aproximativ 30 de secunde pentru a aprecia dacă o persoană pare atractivă sau nu pentru a forma împreună un cuplu. De asemenea, dragostea la prima vedere nu implică întotdeauna faptul că şi cealaltă persoană trebuie să împărtăşească aceste sentimente, fiind condiţionată de comportamentul celuilalt.

Potrivit diferitelor statistici, circa 40% dintre oameni se îndrăgostesc la prima vedere