Main menu

header

897 24 2de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Faimoasa organizație britanică PDSA (The People’s Dispensary for Sick Animals), care activează din 1917, a acordat recent celebrele sale „Ordine de Merit” unor câini de excepție, care s-au distins în serviciul public.

Zak a salvat nenumărate vieți

897 24 3Un adevărat salvator de vieți, câinele Zak a dus la bun sfârșit peste 300 de misiuni, pe parcursul unei cariere din care s-a retras în glorie și care a fost apreciată la justa valoare în cadrul ceremoniei de premiere care a avut loc recent la Londra. Potrivit BBC, minunatul exemplar de Border Collie are 14 ani și a salvat prima viață în urmă cu 11 ani, când a găsit o persoană care era dispărută de mai multe zile. „Zak este un adevărat câine erou. Mi-a fost partener în toți acești ani și sunt extrem de mândru de el”, a afirmat proprietarul animalului, Kevin Saunders.

Clive îi amintește stăpânei să-și ia medicamentele

Un Cocker Spaniel pe nume Clive, în vârstă de 10 ani, se comportă ca un adevărat asistent medical și îi amintește stăpânei sale, Michelle Sutherland, să-și ia medicamentele care o țin în viață - femeia suferă de Alzheimer și dacă nu-și ia tratamentul, poate cădea într-o stare de inconștiență. „Nu aș fi aici dacă nu ar exista Clive”, a spus emoționată proprietara câinelui, la festivitatea de premiere.

Doi câini remarcabili, care s-au distins în serviciul militarilor - Cockerul Jerry, care oferă sprijin celor afectați de sindrom al stresului posttraumatic și Labradorul Dexter, care contribuie la echilibrul psihic și emoțional al polițiștilor de la Metropolitan Police - au primit distincții ale PDSA

Oliver aduce alinare victimelor infracţiunilor cu violenţă

Un alt câine distins de PDSA este Labradorul negru pe nume Oliver, un patruped cel puțin neobișnuit. Proprietara sa, criminologul Liz Spruin, lector la Universitatea Canterbury Christ Church, din Kent, își amintește începuturile în domeniu ale splendidului animal: „Eram în fața unei copile în vârstă de 12 ani, care fusese supusă unui mare număr de agresiuni repetate și nu puteam scoate nicio vorbă de la ea. Atunci când a intrat în contact cu Oliver, fetița s-a deschis suficient cât să putem aduna toate probele de care am avut nevoie pentru a completa dosarul acelui caz și a-l trimite la închisoare pe făptaș”.