Main menu

header

924 24 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Una dintre cele mai sexi actrițe de la Hollywood, mereu tânăra și fermecătoarea Salma Hayek, este o mare iubitoare de animale. Și nu doar declarativ: de-a lungul anilor, vedeta a avut zeci de exemplare de necuvântătoare, uneori nemaiștiind câte sunt în total, iar în ultimii ani interpreta rolului Frida din filmul cu același nume este foarte atașată de o pasăre cu totul specială, pe care a salvat-o: bufnița pe nume Kering.

Cadou de Ziua Îndrăgostiților

În 2019, Salma Hayek uimea o lume întreagă cu o adopție cel puțin neobișnuită: o bufniță pe care a botezat-o Kering, după corporația fondată de soțul actriței, François Pinault. Totul a început cu un anunț care cerea ajutor pentru un astfel de exemplar, iar Salma nu a rezistat. S-a documentat despre creșterea și îngrijirea acestor păsări de pradă, apoi a trecut la acțiune. „M-am întebat dacă oamenii pot să aibă bufnițe de companie. La Londra este legal. Există bufnițe care au nevoie să fie salvate? Și am început să fac niște cercetări: da, se poate”, povestește Salma Hayek. Actrița i-a oferit pasărea soțului său drept cadou de Ziua Îndrăgostiților: „Am numit-o Kering pentru că acesta este numele companiei sale și simbolul acesteia. El mi-a mulțumit și mi-a spus că știe că, de fapt, mi-am făcut singură acest dar”, a detaliat actrița din „Desperado” pentru revista People.

Pasărea doarme cu actrița

Hayek povestește că întreaga sa familie o iubește pe Kering, chiar dacă fiica actriței, Valentina, este mai distantă. Dar Salma și bufnița au o legătură chiar deosebită. „Când soțul meu nu este în oraș, Kering doarme în cameră cu mine. Avem anumite rutine înainte de a merge la culcare. Mă uit la televizor, iar lui Kering îi place să stea pe iPad. Am o relație specială cu bufnița pe care am salvat-o”, mărturisește vedeta din „Graba strică treaba”. De asemenea, Kering este deosebită de alte păsări printr-o curiozitate care în general nu caracterizează această specie. „Pasărea mea are și un simț al gustului deosebit; preferă doar lucrurile fine. Bufnițele nu beau lichide, pentru că le obțin din pradă, dar Kering are o predilecție pentru câte o picătură de vin bun. Oricum, preventiv, acoperim sticla când este bufnița în încăpere”, detaliază prima actriță de origine mexicană nominalizată la Premiul Oscar.

Meditație și energie pozitivă

924 24 2Lui Kering îi place să se așeze confortabil pe capul, pe umerii sau pe brațele Salmei Hayek. Iar actrița este mai mult decât încântată: „Uneori, când e cu adevărat aproape, o pot simți frecându-se ușor de piele, de ceea ce este foarte frumos. Mă face să mă simt minunat, este o binecuvântare. Iar când sunt în aceeași cameră cu Kering, plutește în aer o energie pozitivă fascinantă pentru mine. Asta a fost extraordinar pentru moralul meu în perioadele de restricții și blocaje din pandemie”. Salma recunoaște că la început a fost mai complicată acomodarea cu noul animal de companie: „Uneori, când dormeam, zbura în jur și simțeam aerul vibrând, apoi ateriza pe piciorul meu. La început a fost înfricoșător, dar acum m-am obișnuit; stă puțin cu mine, apoi zboară din nou. Este liberă în cameră”. De asemenea, actrița meditează împreună cu pasărea. Salma recurge deseori la această terapie pentru a înlătura tensiunea, iar Kering este mereu acolo: „Meditez cu bufnița foarte, foarte des. În momentul în care intru adânc în meditație, pasărea rămâne și ea nemișcată”.

„Animalele au venit spre mine, parcă m-au căutat”

924 24 3Oricât ar părea de neobișnuit, actrița care este foarte ocupată și mereu implicată în proiecte noi, are timp nu doar să salveze animale în nevoie, dar de multe ori le îngrijește chiar ea și își face timp să le cunoască personalitatea. „La un moment dat aveam zece câini, cinci papagali, alpaca, pisici, cai, câte unul fără coadă, altul fără un picior... Animalele pe care le-am salvat au venit spre mine, parcă m-au căutat. Și mă găsesc mereu”, povestește actrița din „Casa Gucci”. Și nu doar vedeta își cunoaște necuvântătoarele, ci și cei aproape 20 de milioane de admiratori pe care frumoasa Salma Hayek îi are pe rețelele de socializare în toată lumea și care uneori se pot delecta cu imagini ale actriței petrecând timp cu animalele de companie pe care le iubește.

Ocho, adoptat din… Bulgaria!

Una dintre poveștile cele mai frumoase spuse de Salma și care arată ce arsenal folosește vedeta pentru a-și determina la fel de celebrul partener de viață să accepte încă un animal, este cea a câinelui Ocho. Vedeta a dezvăluit la „The Tonight Show With Jimmy Fallon” că soțul său i-a spus în mod explicit să nu mai salveze animale - era un moment, din urmă cu câțiva ani, când actrița avea circa 30 de necuvântătoare salvate. Dar, în timpul unui proiect în Bulgaria, între filmări, actrița a văzut un câine fără adăpost și a dorit să-l adopte. „Am avut un plan pe care îl consideram genial - am invocat faptul că sufăr de singurătate fiind atât de departe. Bineînțeles că soțul meu și-a dat seama imediat despre ce era vorba. În cele din urmă, am adus câinele acasă și l-am numit Ocho”, își amintește actrița din „Proiectul Colibri”.

„Arca lui Noe”… plus cinci cai!

924 24 4În total, Hayek deține în prezent opt câini, de la pui la exemplare adulte, pești, alpaca, iepuri, papagali, câini, o pisică și un hamster. În timpul unui interviu acordat lui Ellen DeGeneres, actrița a dezvăluit pentru prima dată că are „cinci cai frumoși”, ceea ce a făcut să se lase o tăcere uluită pe platou, întrucât era binecunoscut faptul că Salma deja avea acasă ceea ce ea însăși numea „Arca lui Noe”. „I-am promis soțului meu că nu mai adopt animale care trebuie salvate”, a mărturisit vedeta din „Oameni mari și fără minte”.

„La un moment dat, am devenit obsedată de bufniţe, visam să am una“

„Kering este foarte tăcută și nu știi că e acolo, apoi zboară și toată lumea țipă. Este fantastic să vezi reacția oamenilor când le este frică de ceva care nu le va face rău“

Promovarea noului film, cu câinele Lobito

924 24 5Cel mai recent film al actriței, „Magic Mike. Ultimul dans”, a beneficiat de un videoclip de promovare în care Salma Hayek apare mai în formă și mai atrăgătoare ca niciodată. Din filmul de prezentare nu lipsește unul dintre câinii actriței, pe nume Lobito, care dă un plus de forță și de energie scurtei pelicule și are a fost surprins în ipostaze fermecătoare și în ședința foto aferentă și, totodată, a acompaniat-o pe Salma pe tot parcursul proiectului. „Uneori, când cauți o mână, găsești o lăbuță”, a scris vedeta în dreptul postării care a adunat imediat o mulțime de reacții pozitive.

„Iubesc câinii atât de mult, încât nu mă pot stăpâni să nu-i mângâi, chiar dacă au contribuit la arestarea personajului pe care îl interpretez“