Main menu

header

927 24 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Popularul actor Chris Evans, inegalabilul erou din „Răzbunătorii” și „Captain America”, are o legătură extrem de puternică cu câinele său, Dodger. Starul petrece cât de mult timp poate cu animalul pe care îl iubește nespus și cu care se joacă, filmează și împărtășește cu milioanele de fani din toată lumea imagini de toată duioșia.

Adoptat de pe platoul de filmare

927 24 2Chris Evans este unul dintre starurile care au adoptat un animal de companie de pe platourile de filmare. Se întâmpla în 2017, când celebrul actor filma „Înzestrata”. „Una dintre ultimele scene a fost într-o canisă. Am intrat fără vreo intenție și m-am întrebat dacă sunt câini-actori sau pot fi adoptați. Mă plimbam în sus și în jos pe culoar și l-am văzut pe câinele acesta, care mi s-a părut că nu avea ce căuta acolo”, își amintește starul din „Cei patru fantastici”. Un an mai târziu, Evans împărtășea cu întreaga lume un videoclip în care se vedea cum s-a apropiat de cușcă și a salutat cățelul, întinzând mâna printre zăbrele. Iar patrupedul care a primit numele de Dodger a răspuns imediat, cu gesturi de afecțiune. „Întotdeauna m-am gândit că atunci când voi adopta un câine, va fi pui. Dar Dodger era matur când ne-am întâlnit. Nu a fost povestea pe care o aveam în minte, dar a ajuns să fie cea mai bună decizie din viața mea. Mulți câini adulți sunt trecuți cu vederea la adopție și asta este păcat”, adaugă Evans.

„Am știut imediat că vine acasă cu mine”

927 24 3Actorul din „Scufundări la Marea Roșie” s-a atașat iremediabil, din prima zi, de Dodger. „Relația pe care o am cu câinele meu este una dintre cele mai pure”. Pentru a marca această legătură profundă, reciprocă, Evans și-a tatuat pe piept numele patrupedului pe care îl îndrăgește atât de mult. „Nu voi regreta niciodată acest tatuaj cu numele câinelui meu. Am câteva regrete la viața mea, dar nu asta”, spune Evans. Mândru și fericit, starul face frecvent deliciul nenumăraților săi fani cu imagini adorabile cu Dodger. Cu fiecare ocazie, actorul își omagiază companionul, fie că este vorba despre Ziua Internațională a Câinelui, despre diverse întâlniri cu alte vedete care îi sunt prieteni sau de imagini de la evenimente unde cei doi participă împreună. De altfel, de Ziua Națională a Animalelor de companie, Evans a împărtășit o declarație elocventă despre prima întâlnire cu câinele său, împreună cu un clip adorabil: „Acesta este momentul în care ne-am întâlnit. Se străduia atât de mult să stea așezat, deși dorea cu disperare să iasă. Am știut imediat că vine acasă cu mine, așa că am acest videoclip pentru a-mi aminti mereu de primul nostru salut. Câinii adoptați sunt cei mai buni!”.

„O pereche de co-dependenți disfuncționali”

927 24 4Starul își exprimă deseori dorul și grija pentru Dodger, de fiecare dată când este la depărtare, pentru filmări. Slăbiciunea lui Evans pentru fermecătorul său câine s-a transmis și fanilor și prietenilor actorului din „La cuțite”. Atunci când Evans a mărturisit pe rețelele de socializare că-i lipsește câinele său drag, actorul Seth Rogen a răspuns imediat, îngrijorat de starea cățelului, așa că Chris l-a liniștit rapid: „Dodger e bine, doar mi-e tare dor de el”. Nu este de mirare: într-un videoclip, Evans se amuză, împreună cu admiratorii săi, de joaca lui Dodger cu un leu de pluș, apoi, când actorul a început să fredoneze piesa „The Lion Sleeps Tonight”, câinele i-a ținut isonul, iar cei doi s-au distrat copios. „Se comportă ca un cățeluș, are energia unui cățeluș, iubește câinii, iubește copiii, este plin de dragoste”, a postat actorul. În alte imagini de pe rețelele de socializare, Evans apare îmbrăcat într-o piesă care se potrivește cu o hăinuță pe care o poartă câinele său, iar de Ziua Îndrăgostiților din 2019, starul din „Omul-Păianjen: Întoarcerea acasă” a postat o fotografie adorabilă, în care îl ține pe Dodger în brațe și a notat: „La mulți ani de Ziua Îndrăgostiților din partea acestei perechi de co-dependenți disfuncționali”.

L-a tuns personal în pandemie

927 24 5În 2020, în plină pandemie, în perioadele de carantină, Evans s-a apucat să-și îngrijească personal câinele și ideea pe care a avut-o, printre altele, a fost să-l tundă cu mâna sa. Rezultatul nu a fost unul foarte fericit. „L-am asigurat că știu ce fac. Părea sceptic la început, dar, cu ajutorul câtorva bunătăți, l-am convins să stea cuminte. A mers foarte prost, foarte repede. Cred că unele lucruri ar fi mai bine lăsate pe seama profesioniștilor. Nu s-a văzut în oglindă, dar i-am spus că arată grozav”, își amintește actorul din „Thor: Întunericul”. Iar când pandemia a trecut și a fost din nou posibil să iasă cu Dodger, Evans și-a dus prietenul necuvântător chiar la o întâlnire dublă, cu gimnasta olimpică Aly Raisman și animalul de companie al acesteia. „Este grozav! Câinii noștri se distrează împreună”, a postat atunci Evans. Mai mult, ca să poată comunica cu Dodger, Evans i-a achiziționat sisteme cu butoane care le permit câinilor să dea comenzi, cum ar fi „plimbare” sau „mâncare”. „După câteva zile de antrenament, a început să se prindă despre ce este vorba. A făcut multe progrese și mă amuz teribil de fiecare dată când îl aud apăsând”, detaliază starul.

„Dodger îi face fericiți pe toți cei din jurul său“

„Probabil sunt subiectiv, dar cred că Dodger este deasupra majorității câinilor. Am cunoscut mulți, dar el este într-adevăr singular; este un animal perfect. Este loial, amuzant și onest”

Pentru a afla ce rasă este câinele pe care l-a adoptat, Evans i-a făcut un test ADN, din care a reieșit că animalul are în arborele genealogic rasele Pitbull, Boxer, Labrador și Pomeranian

Companion în faţa camerelor de luat vederi

Evans este atât de legat de câinele său, încât îl ia cu el de fiecare dată când este posibil, iar companionul este peste tot, în fața camerelor de luat vederi dacă cei doi filmează o reclamă sau așteptând cuminte ca Evans să termine scenele și să i se alăture. Bineînțeles, actorul din „Apărarea lui Jacob” a împărtășit cu fanii instantanee adorabile făcute chiar de partenera sa din film, actrița Michelle Dockery. „Dodger este totul pentru mine. Este cel mai onest, loial și stoic profesor pe care l-ar putea cere cineva. Am deplină încredere în el. Nu merităm aceste animale, nu-i așa? Sunt niște creaturi atât de bune!”, a spus recent Evans, într-un interviu pentru revista Forbes. Iar când actorul din „Stăpânii străzilor” a investit într-o marcă de hrană pentru câini și a devenit primul client fidel, l-a implicat pe Dodger ca model pentru câteva fotografii promoționale ale produselor pentru animale de companie. „Sunt încântat să vin la bord și să ajut la creșterea gradului de conștientizare, astfel încât toți câinii să poată avea hrană de cea mai înaltă calitate posibilă, la un preț accesibil”, a spus Evans.