Main menu

header

967 24 1de Georgiana Mihalcea

Împreună cu Asociația pentru protecția animalelor HOPE, Whiskas a descoperit 10 talente blănoase care și-au folosit gheruțele pentru a realiza zece opere de artă create de un artist multidisciplinar. Tablourile artiștilor blănoși au fost licitate online, ne-a mărturisit Alexandra Nezhybova, reprezentant Mars. Mai mult, spune domnia sa, cei interesați de arta miaunistică au putut adopta și artistul blănos aflat în spatele fiecărei opere. Suma obținută a fost donată Asociației pentru protecția animalelor HOPE, pentru a susține eforturile ONG-ului și a ajuta cât mai multe pisicuțe să își găsească o familie care să le ofere dragoste necondiționată.

„Felinele sunt artiști desăvârșiți care își exprimă emoțiile cu ajutorul ghearelor”

967 24 2- Ce înseamnă „Miaunismul”?

- Pisicile sunt animale de companie care au nevoie de iubire, de îngrijire și de atenție necondiționate, iar atunci când le adoptă, oamenii le oferă șansa de a avea o familie iubitoare. Totodată, felinele sunt și artiști desăvârșiți - cu ajutorul ghearelor, ele își exprimă emoțiile și personalitatea și transformă casele lor în adevărate expoziții de artă. Astfel, a apărut Miaunismul, un nou curent în artă care dezvăluie firea artistică a pisicilor.

- Care este adevărata motivație a acestui proiect?

- Prin campania Artă Miaunistică, Whiskas își propune să încurajeze adopțiile și să arate că viața alături de pisici este mult mai bună. Mars susține îngrijirea responsabilă a animalelor de companie și încurajează adopțiile, iar compania include în portofoliul său, printre altele, și brandul Whiskas, care are la rândul său o istorie lungă în susținerea pisicilor fără adăpost.

„Suma obținută în urma licitației va fi donată Asociației pentru protecția animalelor HOPE”

967 24 3- Cum au fost descoperite cele zece pisicuțe talentate?

- Împreună cu Asociația pentru protecția animalelor HOPE, am descoperit 10 talente blănoase care și-au folosit gheruțele pentru a zgâria cele 10 obiecte. Cei 10 artiști miauniști (Jerry, Minnie, Serena, Amandine, Marțipan, Aramis, Javier, Sabrina, Puf și Otilia) ale căror povești pot fi descoperite pe site-ul Artmark și pe pagina de Instagram a MiaunaLisei, cea care reprezintă noul curent de artă, sunt nerăbdătoare să își găsească o casă și o familie iubitoare.

- Ce s-a întâmplat cu pânzele pictate de animăluțe?

- Cele 10 opere zgâriate de cei 10 artiști blănoși au putut fi licitate online, pe site-ul casei de licitații Artmark până pe 22 decembrie. Mai mult, cei care au licitat au putut adopta și artistul blănos care se află în spatele fiecărei opere, oferindu-i astfel o familie iubitoare și o casă unde să își poată continua misiunea miaunistică nativă.

- Cine beneficiază de sumele obținute?

- Suma obținută în urma licitației a fost donată donată Asociației pentru protecția animalelor HOPE pentru a susține eforturile ONG-ului și a ajuta cât mai multe pisicuțe să își găsească o familie.

„În fiecare an, o mulțime de animale sunt abandonate și ajung pe străzi sau în adăposturi”

967 24 4- De ce este important să încurajăm permanent adopția animalelor de companie?

- În fiecare an, o mulțime de animale sunt abandonate și ajung pe străzi sau în adăposturi. Există multe moduri prin care oamenii le pot ajuta, cel mai important fiind adopția. Pisici de diferite vârste, rase sau temperament așteaptă să își găsească o casă, iar atunci când adoptă, oamenii le oferă șansa de a avea o familie iubitoare.

- Ce alte oportunități de a dezvolta creativitatea pisicilor au apărut după acest proiect?

- În fiecare felină există un artist interior care abia așteaptă să își exprime creativitatea. Pentru a le oferi felinelor mai multe oportunități să își exprime creativitatea, am colaborat cu Alexandra Șipa, designer și artist multidisciplinar, pentru a crea o serie de obiecte pentru pisici care, pe lângă scopul lor funcțional, reprezintă și un accesoriu perfect pentru casele tuturor. Cei care au licitat pentru una dintre aceste opere care au devenit adevărate capodopere cu ajutorul celor 10 pisici au avut șansa de a pleca acasă și cu artistul din spatele ei. Ne dorim să încurajăm cât mai mulți oameni să ia în considerare adopția atunci când își doresc un animal de companie.

„Punctul de pornire al întregului proces a fost brandul Whiskas. Am analizat culorile și formele specifice și am căutat să transpun spiritul brandului și tot ce susține acesta în artă. Am vrut să combin aerul relaxat și curajul pe care pisicile le emană, independența și încrederea lor fiind observată în culorile pe care le-am folosit. Am aflat că sisalul funcționează cel mai bine pentru pisici și atunci când am căutat despre procesul de vopsire, am discutat cu veterinarul care s-a ocupat de acest proiect și am decis să folosim o combinație de vopsele vegetale care este complet sigură pentru pisici“ (Alexandra Șipa, designer și artist multidisciplinar)

Împreună cu frecatul feței, zgâriatul obiectelor este un comportament natural pentru pisici, acestea comunică olfactiv și vizual cu restul pisicilor din zonă și își marchează teritoriul

„Adoptaţi, nu cumpăraţi!“

- Ce sfat le-ați da celor care ar vrea să adopte un animăluț?

- Adopția unei pisici trebuie să fie un act de asumare și de responsabilitate pe termen lung. Nu de puține ori, oamenii adoptă o pisicuță sub impulsul momentului, fie pentru ei, fie drept cadou pentru copii sau prieteni, acestea reprezentând premise greșite care se pot răsfrânge asupra vieții pisicuței, ajungându-se de multe ori la abandon. E important ca oamenii care doresc să adopte să cântărească înainte decizia și să ia în considerare câțiva factori esențiali. Trebuie luate în calcul costurile necesare pentru întreținere (hrană, nisip, vizite medicale). Apoi, e perioada de concedii în care cineva trebuie să aibă grijă de ea. O eventuală schimbare de domiciliu sau de job în afara țării sau apariția pe lume a unui copil reprezintă alte situații care pot complica lucrurile. Dacă în urma reflecției personale, oamenii ajung la concluzia că pot și vor să aibă grijă de o pisicuță pentru următorii 15-18 ani din viața lor, le dorim să se bucure de cât mai mulți ani împreună. Nu se schimbă lumea salvând sau adoptând o pisică, dar cu siguranță lumea acelei pisici se va schimba. Adoptați, nu cumpărați!